sinä lähdit pois

Nu har vi sett filmen twilight en gång till. Eller jag och annalina har sett den en gång till, om man ska vara riktigt korrekt. Annars så har vi proppat i oss både glass och ships, fy :D Annalina hade också ett vulgärt skratt i slutet av filmen, då hon, huvudpersonen, låg i sjukhuset och så ut som en botox-fylld kropp, haha.

Nu har vi startat riktigt party här, haha. Lyssnar på gamla  finska klassiker, som "sinä lähdit pois, minä katselin parvekkeelta..." och nu spelas levoton tuhkimo.

Nu ska jag hoppa vidare, adiõs!

pappa betalar

Hade skrivit ett inlägg tidigare idag men den hade tydligen inte publicerats...

Nu kom jag just hem från stan. Hittade så mycket så! Topp, tröja, mjukisbyxor, jeans, halsband, deodorant, skor... Var det något annat? Ja, foundation! Ouuh, vad det är roligt att ha nya saker :) bra att vara och shoppa med pappa, eftersom pappa betalar.....

Ikväll ska vi till Lenas, sedan till lokalen också. Hoppas det blir kul :)

klappagröit

Klappagröit. Klappklappklappagröit. He "maate" hadd ja faktist glöömd bort heilt totaalt. Namm va goo e var! He er noo så gullut ti faa ti mommos å alltjemt fåår man na goo, hehe :D Åså ere ju roolit tå hon å moffa hössötar alsårtta, hihi. Hoppas int ja vaal liika håplå tå ja vaal gambel.........

Nu ska ja stell me ti anlis :):):)


Gidda

Jag är snuvig. Ush då! Red ressu, och klippte hans man. Så gosade jag lite med Gidda, hihi. :)

Nu ska jag rida Allu. Får se vart jag hamnar ikväll......

lekt med dammsugare?

God bröd hade vi till maten idag. Och efterrätt. Iiks, jag måste ju snart börja se efter vad ja stoppar i mig, jag äter ju som en häst!

Jag har varit helt galen i skolan, haha. Jag har fittast grömt, speciellt med en viss person som har "lekt väl mycket med dammsugaren", hahha!

Nu ska jag härja vidare.

räven raskar över risen

Det första jag lade märke till när jag vaknade var min förjävlit sjuka hals. Varenda gång jag svalde tog det så sjukt att jag kunde slå sönder något. Heh. Kanske en liten förkylning på gång? Malena frågade igår också om jag är snuvig, att jag snörvlar hela tiden. Själv märkte jag ingenting av det...

När jag väl slapp upp ur sängen var jag hur pigg som helst! Sjöng "rääven raskar över riiiiisen" och "nuu ede juul ijeen å nuu ede juul ijeeen" för malena. När hon inte tålde mitt sjungande längre "måste" vi lyssna på riktig musik, så tack vare det har jag nu i huvudet sången twisted transistor. Inget fel på att ha den i huvudet i och för sig, eftersom jag inte hört den på länge.

Och - sist men aboslut inte minst; Veckans fråga: Vad ska man göra ikväll?

uppföra sig?

Ja, man kan väl säga att dagen har varit så händelserik, not! Har väl suttit inne nestan hela dagen, tråkigt har det också varit..

Ätandet ikväll var.. Hmm, äckligt? Rapandet tål jag bra, jag rapar ju själv också då det behövs. Men att gräva sig i näsan och torka på andra, och på andras handtag tycker jag bara är äckligt! Några gränser borde det väl vara? Jag tror det är någon som borde lära uppföra sig lite... Och då menar jag inte mig själv.

I don't need a man to make it happen säger jag bara :)

Sömn

Det är tyst i skolan. Alla 2:or och 3:or är i auditoriet och lyssnar på något prat. Timmen har inte börjat ännu, så jag och Jennifer sitter och nördar oss.

Provet gick väl sådär, efter att jag gjort klart det gick jag tillbaka till internatet och sov en stund, eftersom det var 1 ½ timme tills nästa lektion skulle börja. Förstås lade jag veckarklockan att ringa heeelt fel, så jag vaknade av mig själv då klockan var 10 före, och vi började prick. Men nog hann jag i varje fall, just och just. Lite vinglig var jag på vägen till skolan eftersom jag steg upp och for iväg så fort, men friska luften gjorde gott! ;)

textbehandlingsprov

Nu ska vi skriva textbehandlingsprov... Iiiks! Wish me good luck.

Framtiden?

Kvällen har gått åt att tala med folk på msn, vet inte när det senast skulle ha varit såhär roligt. Jag och annalina funderade på framtiden också, vilka vilda planer vi har! Och ja - en del av dem ska också uppfyllas!

Vi pratade annars också om våra största drömmar.. Hon har allt på klart, men jag? Vad ska jag göra med mitt liv? Jaa-a, ingen j*vla aning måste jag säga. En del av mig skulle vilja resa runt i världen, festa, arbeta i samma fart och tjäna mycket pengar. En annan del skulle vilja leva ett normalt hemmaliv med egnahemshus, några hästar, gubbe och skrikande barn, plus ett vanligt arbete. Vad det nu än är 8) Inga noggrannare planer har jag ändå inte. Vilket egentligen är ganska bra. Vad skulle det vara för roligt om man visste precis hur framtiden kommer att se ut? En vän till mig vill verkligen bli skådespelerska och är färdig att leva för det. Men vad ska jag leva upp till? Det återstår väl att se....

Egentligen är det bäst att inte tänka på framtiden. Man börjar bara fundera och grubbla så mycket då. Bäst bara att låta livet rulla på!

Gift?

Vi har skrivit mycket idag = mycket att läsa till prov, som också kommer så småningom... Bara dessa två sista timmarna kvar, sedan ska jag sova en stund. Har jag planerat i alla fall.

Förresten så är jag och Malena som ett gammalt gift par, haha. Sättet vi pratar åt varandra är tjafsig, men endå kärleksfull. Vi bråkar egentligen inte, men vi säger halv elaka saker skarttande åt varandra. Och kommenderar den andra att göra något eller att inte göra något. Noora satt igår kväll och skrattade åt oss på grund av det. Ojoj, hur ska det bli vid internatet då hon är på lia?

Easy money

Jag har pulsen lite högre än vanligt, dels för springandet i trapporna och dels för nervositeten för en annan persons skull. Hehe. :)

Var med malena till koti pizza ikväll, mums. Så kom vi på den briljanta idén att skaffa kvällsjobb! Varför har vi inte kommit på det tidigare? Easy money, kan man väl kalla det. Inte gör vi ändå något speciellt på dagarna här, så lika bra kan man ju arbeta lite? Så får nu se hur det blir med det...

Silky smooth

Stupid shit... Hmm.. Tittade don't mess with the zohan med noora, haha, han är ju härlig den gubben! "Silky smooth", haha. Menade nog somna i slutet eftersom det var så bekvämt att ligga på soffan.. Och nu var det meningen att jag skulle sova tills vi ska äta, men nej det har jag inte fått gjort.


Glömska

Enda orsaken till att jag orkade stiga upp så lätt idag var att jag faktiskt visste vad jag skulle lägga på mig! Det händer inte ofta. Dagen var bra - allt tills jag kom ihåg vad jag glömde! Neeeej! Så nu måste jag gå tillbaka till internatet ett varv strax vi får rast, och det är ju tungt..

Nu har vi samhälls och arbetslivskunskap (Jes, jag har lärt mig vad det heter), och vi ska se efter sommarjobb på nätet. Ja, den ansökan borde jag faktiskt få gjort snart också.

Snart är det februari, sedan blir det ju redan mars = tävlingssesongen börjar!

Tunafish

Att hämta en tuggummipåse en våning ner tog över en halvtimme. Trapporna tog visst den största delen av tiden, som ni säkert förstår, hehe.

Vi har ätit chilisås med makaroner ikväll. Och tunafish. Dessutom har vi nästan lika hög kvalité på humor som en 6-åring. Rolig kväll annars, hoppas att jag är på gott humör då jag ska och sova också.

Noora ska vara "hemma" från skolan imorgon eftersom hon är så förkyld, vad bra så har jag någon att umgås med under de långa nästan 8 timmarna efter skolan då jag är utan malena! Omg omg hur ska jag klara mig??? ;)

Gonatt.

Disco biljard

Vet inte hur många gånger jag började skriva något, men sedan raderade allt..

Har i alla fall sett på tv och spelat biljard. Disco biljard, i mörker och musik, hehe ;) Detdär med att gå ut och gå blev inte av. Jag orkade helt enkelt inte. Imorgon kunde jag sova en liten stund på dagen igen, bara jag hinner... Snart ska vi äta, måste se till att låsa dörren till mitt rum så att inte folket går och råddar.

försovning

Hmm.. Dagen började ju bra med att jag försov mig.. Malena börjar skolan klockan 9 på måndagar, men det gör inte jag i vanliga fall. När jag stängt av de två väckarklockslarmen jag brukar ha somnade jag om.. Och det resulterade med att jag näst vaknade av att malena bankade galet på min dörr när klockan var 7:40! Så jag började skolan klockan 9 idag jag också.. Annars så var det en tung dag.

Malena undrar om vi ska ut och gå ikväll..? Hmm, visst, varför inte?

sömn till 1

Ojdå, länge sen sist.

Sov till klockan 1 idag, så skönt så! Så har jag ridit, packat och ställt mig, och nu är jag i Jakobstad. Egentligen är jag ganska trött, men nog finns det en pigg sida hos mig i varje fall... Får se vad som händer ikväll, om det ens sker något alls.. :)


En gammal bild av då jag och annalina skulle sent på kvällen och rida tandem... Roliga tider!

1248

Hittade en skiva, tänkte ta en titt vad som finns på den.. Och oj vad bra att jag gjorde det! Cd:n var full av gamla bilder, oj vad mycket minnen det väcker upp! Så nu flyttar jag över 1248 bilder från den skivan till datorn.. Och inte ens hälften är det. Så roligt att se gamla bilder!

kopiera

Klockan är snart 4, allt är gjort. skönt! Var och red med A över till lerbacka, och så runt så ja kom tillbaka hem från pelo. Han var ganska bra, faktiskt. Men brr vad det är kallt! Nu ska jag gå upp och kopiera ett papper som annalina sedan ska få.

narrkåta

Igår kväll var vi till terjärv och se på revyn, narrkåta. Riktigt bra var den nog. Efter det skulle vi till Dennis eftersom han fyller år idag. Där var nog en del folk, roligt folk kan man säga.

Idag har jag varit duktig, hade veckarklockan och ringa på 9, men förstås somnade jag om och vaknade då klockan var 10.. Steg upp och gick och rida ressu, eftersom vi får rida i manegen allt tills klockan 11. Han var lite krånglig men det gick nog helt bra sedan, hade lite bomövningar. Efteråt for vi en runda i terrängen. Nu är klockan lite tycker jag, men det känns ju så då man stiger tidigt upp. Nu är det bara att äta och rida Allu, så har jag gjort allt jag borde för idag.

Fast rummet.. Det är övertäckt av kläder! Hade svårt att  välja vad jag skulle ha på mig igår så allt blev utspritt runt i mitt rum... Oops.

Feedi

Nu är skodagen slut! En lyckad dag i varje fall, mycket skratt och skoj. Sista timmen som vi hade var egentligen det allra ödigaste ämnet, men på något underligt sätt blev det riktig bra i varje fall. Lektionen började strax med skratt, då läraren frågade något, och jag svarade att "joo vi er feedi". Så började några runt mig fnissa och jag förstod ingenting. Läraren började då betona på feedi hela tiden; ni som er feedi kan ju... Var det ni som var feedi? osv. Här i trakterna säger de nämligen fäädi. Senare pratade han också med ordet gårr, vilket de heller inte aldrig använder här. Hehe :)

frusterad

Arrgh! Jag tyckte dagen började så bra, jag var så pigg och glad, men nu är allt som bortblåst. Tack vare modersmålsläraren måste jag säga... Vi skulle skriva ett meddelande, när jag sedan var klar sa hon att jag ska lägga ett visst ord med tjock stil och flytta texten allt till kanten. Nåja, inte något med det. När jag sedan gjorde det och lämnade in ett nytt sade hon att jag hade gjort fel - jag hade ju flyttat texten allt till kanten! Ääääh! Så då var det att göra om igen. Så sade hon också först att jag skulle ha radavståndet på 1,5, när jag sedan hade det sade hon att jag skulle ändra det till det vanliga. Klart man blir frusterad av sådanthär!

Snöig morgon

En snöig morgon.. Inte speciellt kallt, men inte slaskigt heller. Bra. Nu börjar vi med modersmål, en stor del av klassen verkar vara borta? Vi fortsätter med att skriva något. Äsh, jag har mycket att göra idag, eftersom allt ska bli färdigt.. Kanske bäst att börja arbeta.

trivial pursuit

Jag är inte en dugg trött, har spelat biljard idag, sett på tv, varit till halpa-halli och neste, och dessutom spelat lite trivial pursuit på ett speciellt sätt. Riktigt lyckad dag faktiskt. Imorgon fredag, sista skoldagen - skönt. Fast om varje dag är såhär bra kunde veckan ennu fortsätta för min del.. Men nya tag nästa vecka istället!

10 sidor

Godmorgon stora, farliga världen. Heh..

Dagen har börjat bra i alla fall, hur den slutar har jag ingen aning om. Till stan ska vi i alla fall gå med Malena, det är några födelsedagspresenter som nämligen skall köpas.

Nu sitter jag här på textbehandlingen och ska skriva. Efter denna dag har jag skrivit över 10 sidor, om tecken och olika siffror,  valutor osv. Men snart är det över!

svensson svensson

Tittade själv en bit av en film, skräck igen. Vågade inte se mer än ca. 45 minuter, då måste jag bara stänga av! För att glömma bort skrecken tittade jag ett avsnitt svensson svensson, haha.. :)

Nu ska jag ställa mig och sova!

Skynda på

På rättslära timmen;

Janika: vojnee nu ere baa en halvtiim kvaar! Vi måst foort nu laga hiss uppgifta så di hindar vaal feedi.
- vi.
Janika: jaa skynd åpåå nu Johanna!


Och allting låter ju mycket bättre på plats...

10 min

Matrasten är över och två lektioner kvar för dagen.. IT, läraren är borta så vi fick ett uppgiftspapper som knappast någon av oss har börjat med ennu. Men i och för sig kom väl nestan alla 10 minuter för sent. Jag har varit på riktigt bra humör idag, och det var igen en mörkare kille som kom och pratade. Haha, snart hoppar de väl ur varje buske och skrämmer en... Joooo...... Nu ska jag ta och göra uppgiften så man kanske får sluta tidigare?

matmatmat...

Tittade på en... Hmm, vad ska man säga, speciell film? Ja, man skrattade nog åt den. Fast jag tror pojkarna bytte sexualitet nu efteråt, haha.

Nu är jag på bra humör, väntar faktiskt redan på morgondagen. Morgonmål... Mums :D hehe, matmatmat......

Gonatt!

why?

Var ute och gå själv. Gick en ganska lång runda faktiskt. På slutstreckan kom två mörkare män/pojkar emot, och hälsade, så utan att tänka mig för hälsade jag tillbaka bara med ett enkelt "hi". Det som jag inte tänkte mig var att den ena av dem sedan vände sig om och började prata. På engelska förstås, så jag fick fråga några gånger pånytt emellanåt eftersom han pratade så otydligt och snabbt.. Han var från afrika sade han, och så ville han ha min e-mail adress. Jag sade nej till det, så undrade han förstås "why??" Hmm, vad skulle jag svara på det? "inte vill ja ha mejl av sånadär påträngade gubbar fö fan!" Men det sade jag förstås inte. Sedan efter ville han ha mitt telefonnummer i stället. "nejnejnej int ijiriveeden!!"  Men förstås sade jag inte det heller. Det värsta var att han sade "why" på varenda sak jag sade. Vad då "why"?? Det kan man väl inte säga i varenda mening?! I alla fall så slapp jag undan till sist med den ursäkten att han tar min tid. Hehe.Tobak

Skolan slut för idag! En gumma var och pratade om tobak en lektion, huh va bra att jag inte röker. Nog har jag ju vetat mycket om tobak osv. förr också, men idag blev man påmind igen. Nu ska ja lacka mina naglar, och efter att de torkat har jag menat ta och sova en liten stund.

Göuloheit

Har gått helt på övervarv idag. Försökte hålla mig lugn en stund just men det orkade jag inte länge med. Varför hålla tillbaka sin glädje och göuloheit?? ;)

Btw så blir jag helt tokig av horoskop som stämmer.

Kroppspråk

Huhhuh vilken kväll. Daniel har varit på en lektion av kroppspråk, så nu har vi diskuterat det hela kvällen kan man väl säga. Ganska intressant faktiskt! Sedan gjorde jag det misstaget att ta upp dörren till mitt rum, så Niklas, Daniel och Toni rusade in dit. Och Malena for på datorn. Nåja, lugnt än så länge, tills Niklas började gräva i mitt klädskåp. Yhyyy! Sedan hittade han mina underkläder som han ville med makt få fram så att alla andra skulle se. Till sist attackerade alla från alla håll så han fick tag på något, och visade stolt upp dem i luften. Ähh, vilken jävel! Som tur var i alla fall inte Dennis här då, han skulle ha varit omöjlig!


Britney Spears

Skolan var tung idag. Men imorgon slutar jag redan halv 12! wiee! Ska försöka sova en stund i något skede har jag lite planerat. Nu sitter jag med ytterkläderna på mig eftersom vi hade menat gå till butiken, men ändrade oss i sista stunden. Haha, malena spelar på gamla låtar så vi sitter och diggar till dem. Britney Spears - Toxic hör till en av dem. Och baby one more time! Och flera andra klassiker! Haha. Nu ska jag ta och lyssna på vad annat hon hittar.

I skolan hade jag roligt åt jenna, som "har planerat att bli polis". Eller så inte. Såhär lät det;

Jenna: Vad ser du för fel?
Jag:
öum...?
Jenna: En cykel lutar mot ett heligt träd! Och ser du! Där hänger en istapp, livsfarligt, den kan ju falla någon i huvudet och så dör man!

Förståss låter det inte lika roligt nu som de lät när hon sade det.

tuggummi

Jävla tuggummi. Nu har jag en i munnen igen, och det är en halvtimme åtminstone före jag kan gå och spotta ut den. Ush, den kommer att bli riktigt äcklig tills det.. Jag måste lära mig att spotta ut den före timmen börjar!

bloggfri dag?

Blev nästan en bloggfri dag. Har egentligen inte någon speciell lust att skriva nu just, men några rader borde jag väl få ihop?

Nåja, är i alla fall himla trött, varit det hela veckan kan man väl säga. Hade tenkt ta och sova en stund idag på dagen men det hann jag förståss inte med.. Har hoppat med hästarna idag, wiiee! Nu har jag faktiskt sjuka muskler.

Ja, det är jakobstad jag är i nu. Tråkigt är det ikväll. Skräckfilmer har vi i alla fall så att det räcker, så det blir säkert en del film tittande nästa vecka igen...

3 bussar med killar?

trött trött trött.. Alla bråkar med mig, de säger att jag ska ta hit pojkar, de ska vara så många att de fyller tre bussar, och sedan ska de bestämma vem av dem killarna är bäst. Hehe. Nåja. Tyvärr måste jag ju göra dem besviken.

råddigt igen

Bloggen har krånglat lite för mig så jag har inte haft möjlighet att skriva något.. Igår kväll var jag i alla fall inte hemma, kom hem ganska så sent också.. Så nu är jag ganska trött. Eller inte egentligen. Men på ett sätt.

Äsh, jag som skulle försöka hålla ordning i mitt rum. Nu är det igen råddigt.

Nu ska jag byta om och sedan till stallet!

kallt och gnälligt

Ähh. Kallt och gnälligt. Så nu sitter jag och äter choklad, i hopp om att jag skulle bli på bättre humör. Fast allting känns väldigt irriterande nu.... Men bara jag håller mig borta från andra går det bra. Då är jag ju faktiskt på bra humör. Nästan. Det hjälper ju dessutom att det är över 15 minusgrader där ute.

"händelser vi minns"

Vi har modersmål och ska tydligen sitta varenda fredag de två första lektionerna på datorerna.. Blä, faktiskt. Idag ska vi skriva något om förra året, något vi minns, planer inför det nya året, Årsskiftet 2008-09 osv. Vad ska jag skriva om? Måste säga att detta låter verkligen intressant. Eller så inte..

Annalina var igår och hälsade på, vi gjorde inte speciellt mycket, satt uppe hos oss och senare åt vi. Nu är jag absolut väldigt trött, jag undrar hur jag ska orka vara vaken ikväll om jag ska göra något.. Om jag inte ska något är det ju lugnt.

Om jag skulle försöka börja på nudå?

kslndflsdng

kldfgnksjgswklg.

Jag hoppas ni förstår av detta meddelande att jag är på dåligt humör.


Gonatt.

ute i kylan

Nu har vi ätit så vi är nöjda och mätta. Dessutom åt vi länge idag. Ovanlit länge i alla fall..

Borde göra några skoluppgifter här nu, en har jag redan nästan färdig. Resten ska jag göra då jag hinner och orkar..

Alldeles strax börjar päivien viemää, så den ska jag och Noora se på. Niklas for iväg till butiken och skulle köpa något åt mig. Hehe, stackars honom! Men det var ju snällt, då behöver inte jag och malena vara ute i kylan ;)

tunga timmar?

Det är roligt att vara på datorn i skolan, nätet är så mycket snabbare här. Fast annars så vet jag nu inte om det är så roligt att vara här.. Dagen kommer att gå så långsamt antar jag åtminstone. Timmarna vi har är så tunga.

Förresten så kommer Annalina hit ikväll och hälsar på oss!

10 kg mer?

Det går inte så lätt att skriva eftersom mina fingrar är stela efter vår kalla promenad. Det blev inte en speciellt lång, men desto tyngre, enligt mig åtminstone. Verkade som om varenda steg vägde 10 kg mera än vanligt. Snart ska vi väll äta.

hungrig & irriterad

Vi har haft rikigt ödigt mat idag, så nu är jag redan lite hungrig fast det inte ens är 2 timmar sedan vi var och åt. Så är jag väl också lite irriterad på folk idag.

Stig Helmer

Jag och malena satt uppe lite väl länge igår. Eller inte väl länge kanske, men länge i alla fall. Så inte precis pigg är jag idag nej. Förmiddagen gick ganska långsamt, nu är det första lektionen efter maten. Bara 2 timmar kvar, så slutar jag. Bra det!

Nu då ja minns ska jag berätta om Stig Helmer. Vet ni vem det är? Det visste i alla fall inte jag förrän malena en dag sade detta roliga namn. Ofta brukar jag blanda honom till Stål Henrik, men det är ju en helt annan sak. Stig helmer ja, det är han som är och rufsar om i ditt hår då det blåser, och håret står upp mot alla håll. Alltså håret stiger. Helmer har jag faktiskt ingen aning om varifrån det kommer.

Nu ska vi öppna excel och börja göra något.

makaronköket

Hela vårt kök är fullt med makaroner. De finns överallt, mest på golvet. Det blev en slags makaronkrig om man kan säga så. Och så försökte vi pricka på varandra. Makaronerna var alltså okokta, så efteråt steg daniel på dem så de krossades och spred ut sig ännu mer. Ähh. Men som tur har jag en bra "sambo" som ville dammsuga!

Tittade en film ikväll också! Spaceballs hette den? Inte värst bra nej, baserade sig på star wars? Vet faktiskt inte.

halvtimme sedan

Jess, äntligen kom malena! Eller det gjorde hon redan för ca. en halvtimme sedan.. Och nu verkar det som att folk vill äta.

kaffekaffe

Hur ska jag börja..? Toni sitter och försöker kyttä vad jag skriver, men jag låter honom inte, eftersom han måste läsa själv senare. Andra pojkarna for på sin vardagliga motionsträning, Malena har kundbetjäning så hon kommer inte "hem" förrän kl 7.

Eftersom vi slutade så tidigt idag gick  jag, matti och davvo på kaffe till tonis rum. Jag och toni var till stan också en runda efter det, päivien viemää har också stått på dagens schema. Strax efter det fick jag besök av Jim och Benjamin, de ville också ha kaffe, så vi gick upp till "oss" och kokade. Och nu är alltså toni här. Utan att göra. Eller hur man nu tolkar det, han sitter här och pratar med sig själv sålänge jag skriver. Hehe.

Ikväll kanske jag och malena går och simma. Om hon orkar :D

kaffedrickning?

Huh, hoppas dethär blir en bra dag. Fast jag tror den kommer att bli lång eftersom malena är borta hela dagen tills 7 på kvällen.. Det blir väl en del kaffedrickning med Toni då, tills andra slutar skolan åtminstone. Jag slutar halv 12, eftersom jag är befriad från finskan. Det är ju ganska skönt i alla fall.

Nu skulle jag vilja spotta ut mitt tuggummi, men det iis jag inte eftersom det är mitt i lektionen...... Nu for läraren bort, nu fort till skräpkorgen!

Twilight

Aijaij, jag är tydligen lite oaktiv här i jakobstad, hehe. Skoldagen gick tungt, tur att jag slutar 11.30 imorgon! Efter skolan var vi inte så länge på internatet, vi skulle nämligen på bio. Det var inte mycket folk i salongen, filmen, twilight, var riktigt bra. Sådan som huvudpersonen var, en sådan kille vill jag också ha! Hehe, men detdär med vampyr vet jag inte i fall man kunde lämna bort....

Efter att vi ätit makaroner med chilisås och niklas hade ätit upp sina hälsomakaroner tittade vi på film igen. Resident evil, hette den? Lite typ skräckfilm, fast idag var jag faktiskt inte rädd. Hade lite roligt för mig själv, koncentrerade mig kanske inte upp till 98% så det blev mindre knyckningar för mig än för Malena. ;)

Nu börjar klockan vara ganska mycket igen, dags att gå och sova kanske?

Skolan igen

Godmorgon. Nu är jag tillbaka till skolan igen. Dagen börjar med två timmar med textbehandling, sedan två timmar matte, mat, rättslära och samhälls... Något. Sist och slutligen har vi företagsverksamhet, blä. Inte en rolig dag precis. Började sova ganska sent igår, men nog orkade jag upp ganska så bra i alla fall. Morgonmålet var gott, väntar ju redan på nästa mat! hehe :D

Ikväll har vi tänkt gå och se twilight på bio med Malena.

Boogyman

Boogyman 3. Nu är den filmen sedd. Inte kanske speciellt hemsk. Eller ja, man knyckte nog till emellanåt. Men annars så var jag ovanligt modig! ;)

Nu.. Nu borde jag ta bort detta nagellack jag har men får se hur jag orkar med det....

skräckfilmer

Nu har jag anlänt till Jakobstad med mina 2 stora väskor och en plastpåse. Dessutom lämnade ennu en del saker hemma. Det känns faktiskt roligt att vara här! Har packat upp sakerna och tittat slutet på REC. Jag är tydligen skraj idag, eftersom jag hoppade till lite väl mycket...

Niklas och Daniel sitter hos och äter, efter det ska vi och se på en skräckfilm, igen.. Ush säger jag bara! Men ändå vill jag pina mig själv med att se på dem. Den vi ska se på nu heter boogyman, om jag minns rätt.


svettig ridtur

Var på en lång och svettig ridtur med A, härligt väder var det! Nu ska jag ännu gå och rida med R runt grusbacka hade jag tänkt.


Fint, fint! Fast i verkligheten var det nog ljusare..

Föresten så laddade jag ner nyaste versionen av msn idag, ganska så rolig är den!

dricka kaffe

Aij aij vad jag är trött.. Blev visst lite sent igår. Men gott har jag sovit i alla fall, tills Jonas kom och väkte mig. Var hos Lenas och drack kaffe kan man väl säga.

Dagens planer kan man säga är att rida och åka till jakobstad.

rengörning

Nu har jag varit aktiv och tagit lite bilder av min dag också ;)


I stallet tvättade jag vår "rena" handfat, på bilden har jag redan tvättat kanterna.


Vår tvättmaskin var heller inte speciellt ren. Men den glömde jag att ta en "efter" bild av.


Och sist men inte minst en bild av lenas wc! Det är sååå snyggt! Fast denna bild är nog inte tagen idag...

REC

Ja, igår kväll var vi hos malenas. Såg på en skräckfilm, rec, inte så bra egentligen. Men lite skrämmande, javisst, nog om man följde med. Det som var irriterande med den var att de pratade spanska, men text fanns ju. Så precis i slutet, då det var som mest spännande ropar dennis "nu byri duudsons!!!", så vi vet inte hur filmen slutade, och hur de två reportarna klarade sig med den hämska varelsen... Ush. Nåja, tittade på duudsons då, galna människor dedär! Haha!

Pappa håller på och läger ut julgranen, fast ja undrar nog.. Det ser nog mera ut som att han skulle ha lämnat hela granen här inne, men i en anna form, på golvet i små kvistar och barr....?

skjuts?

Nu sitter jag här och har det tråkigt. Väntar på att slippa och rida R. Ikväll ska vi till malenas. Hoppas jag. Får se om det blir av alls, om vi får någon skjuts. :s

Sista dagen

Sista lia dagen nudå. Orkade knappt upp i mårse, men på något vis klarade jag mig. Fick bra bedömning, jag har ju varit så duktig ;) Sommarjobb kommer också troligen att fixas..

Nu ska jag gå och rida. Det var väl något nytt? ;)

Och om ni vill läsa troligtvis den bästa bloggen så har ni den här; http://spiderchick.blogg.se/

bubbelbad

Nu borde jag gå i duchen och sedan sova.Det var visst en del skum en dag jag var och bubblade ;)

Naken

hett, hett, varmt. Först är det hur kallt som helst, sedan vänder det om.

Tänk er, jag glömde min telefon hemma då jag var och red R! Det är nog något skumt på gång nu. Jag brukar aldrig, och nu menar jag påriktigt aldrig glömma min telefon någonstans. Man känner sig ju så naken utan den. Det gjorde jag idag också. Fast jag hade 100kg kläder på mig.

köld

Vem har hittat på köld? Först och främst är det kallt ute, sedan är jag bara med en kortärmad tröja på mig på arbetet, och sedan ska jag ännu vara i kylskåpet och stå i en halvtimme, och nu ska jag gå och rida ut i kölden. Kort fattat en kall dag alltså.

Menade inte orka upp i idag, blev väl nästan 6 timmars sömn.. Planerade lite för mig själv att börja ställa mig och sova idag 8-9 tiden på kvällen. Men får nu se hur det blir...

Nu ska jag äta och sedan rida!

möblering

Sssh, jag måste vara tyst. Varför tänker jag inte berätta..

Har möblerat om och nästan så att man kan säga "storstädat" i mitt rum. Knappt så att jag känner igen det själv heller mera. Nu ska jag bara försöka hålla det rent. Hyfsat rent i alla fall. Eller ja, kanske det blir lite råddigt, men jag kan ju försöka hålla det i ok skick?!

Städningen tog flera timmar av min kväll, så nu borde jag absolut gå och sova! Ska vakna före kl. 6 imorgon...

ännu här

Jävlar. Nu har det gått 22? minuter och jag sitter ännu här. Mitt i "städningen". Sakeli.

lampan

Nåja! Nu är jag on the road igen. Skulle gå och rida med A, men somnade... Sist och slutligen då jag vaknade var klockan nästan 7, men det hjälps inte. Han var härlig idag. I ett skede sade jag högt åt honom att "nu skuter du seekert iveeg" och det var som att han skulle förstått för med det samma for han iväg i hård galopp! Haha, jag lät honom springa, eftersom jag själv satt och skrattade så våldsamt så det var tungt nog att försöka hålla mig kvar. Voj voj med honom :)

R var föresten också väldigt bra idag! Hoppade lite, han var riktigt fin. Väntar på att börja tävla, och slippa och hoppa ordentligt också...

Nu har jag då kommit in, "stal" en lampa som mamma köpt och lade den i mitt rum. Jag tyckte inte att lampan passade riktigt in där jag ville ha den så jag konstaterade att jag måste städa undan lite greijer... Så nu håller jag på att städa undan onödigt smink och annat skräp som samlats på bordet. Och så flyttar jag ställe för vissa saker. Skulle ha lust att möblera om nu också då jag sluppit igång. Men jag vet inte om jag vågar flytta på sängen, man vet aldrig vad man hittar för skrämmande överraskningar under den.....

Liknar ja en finn??

En bra dag idag. Hittills åtminstone...

Har fått prata engelska på arbetet med en gubbe som börjat arbeta där idag, vet inte hur länge han ska vara? Ni kunde förundras över mina talkunskaper, verkligen! Mina dålda talanger visade sig idag, jag sade "yes"!

Så var det en gullig gammal tant som pratade på, ååh, hon var söt! Så var det en kund  som jag började prata med på finska, men så märkte jag att han pratade svenska så jag bytte om till svenskan jag också. Han undrade då att "talar tu svensk?" jag " joo" han "fövii dzoo int du he fråån fösta byrjani? siir ja uut som en finn? Ja måst noo faa heim å raka me i så fall!" haha, han var lite rolig. Så var det en gumma som började prata om sina raskatter, att de äter bara fin mat, och en ny sort ska det vara nästan varje gång. Sådana katter skulle jag inte vilja ha.

Nu kom jag nyss hem, ska ta något att äta och sedan ska jag och rida R. Lite hopp kommer det väl också att bli, roligt roligt!

sommar

Vart ska man på sommar arbete?

Vi bestämde oss för att åka till södern nästa vår med flickorna. Det måste bli av!!

hunger och snålhet

Vad ska man hitta på inför kvällen? Jag kunde laga något gott att äta.. Mums. Annars så borde jag gå och sova tidigt, men det kommer jag ändå att inte orka med. De flesta har tagit sig till Jakobstad ikväll, deras skola börjar nämligen imorgon. Själv slipper jag dit "först" på söndagskvällen.

Nej nu tar min hunger och snålhet över.

Kallt, Kallt

Brr, kallt, kallt, kallt. Steg upp runt 1 tiden, ohops. Åt, for och red med A. Han var bra. Strax efter det måste jag gå och rida R. Han var super. Nu kom jag nyss hem, fryser så in i h*lvete. Så har de väl lovat ännu kallare väder tills imorgon..... Dessutom ska jag börja arbetet redan klockan 7, vilket betyder att jag kommer att vakna redan lite före 6... Tur att det är sista dagarna nu i alla fall. Oj. Var är min lia dagbok?

skit film

Haha. Första filmen vi började titta på var skit. Verkligen dålig. Hahah. Så vi bestämde oss för att se en annan film. Och vilken blev det? Ingen mindre än john tucker must die. Hahha, har sett den sist för flera, flera år sedan. Då tycket man att den var bra, nu var den bara... Rolig. Hehhehe...

Jag tror jag börjar bli för trött nu. I alla fall tänker jag sova länge imorgon, inget får störa min sömn! Så nu säger jag väl godnatt......

Singstar vinnare

Gokväll alla mina läsare. ;)

Nu just sitter jag, eller om man ska vara riktigt noga så sitter jag inte, eftersom emma sitter på datastolen. Vi är hos Lenas, Emma och hon sjunger en konstig sång på singstar nujust. Alldeles strax är det min och annalinas tur. Jag har vunnit varenda gång hittills, slå det! ;)

Annars så ska vi väl kanske se på en film ännu bara vi får sjungit klart. Man får ju i alla fall sova hur länge som helst imorgon, vilket är väldigt bra! Jag är nämligen ganska slut nu redan......

Nu ska jag sjunga, vi hörs! :)

13 tröjor

Nu har jag städat undan från mitt rums golv 5 par byxor, 5 par långäramde tröjor, och 13 st. toppar eller andra liknande tröjor, 5 olika bälten. Ni kan väl gissa att det blev ganska tomt?

Tröstshopping

Sådär. Nu har jag kommit hem och ätit redan också. Eller egentligen har jag nog varit hemma en ganska bra stund..

Lia igen då, var ovanligt pigg då jag vaknade, kanske för att jag sov för lite.. Dagen gick i alla fall väl ganska fort, slapp sedan till stan också. Hade tänkt handla bikini och en topp, men tror ni det fanns? Nejdå. Så jag tröstade mig med att köpa ny maskara och en dyr hårspray istellet.. Hehe.

Mina vänner vet att jag inte tål sången katy perry - hot n' cold, så kan ni inte gissa vilken låt som kom ur radion i samma ögonblick jag kom till "arbetet"?? Jo, ingen annan än precis den. Arrrrgh, jag kunde ha sprungit med huvudet genom.. Genom... Genom.. Ähh! Genom vadsomhelst! Det som var konstigt var att jag inte hörde låten so what i alla fall.... Och tur var det.

Å man kan inte bli på något annat än dåligt humör om man umgås med min mamma!

klädhög

Godmorgon, tack o. hej.

ni skulle se hur stor klädhög jag har i mitt rum.....

singstar & batong

Kvällen har spenderats med singstar och batong. Nu borde jag börja sova, eftersom jag ska stiga upp lite före 7.. Aijaij. Tänkte lite att vi skulle hitta på något gelit inför morgonkvällen? Men får nu se vad det blir av det också.. Hehe :)

Pizza

Nu har jag ätit min första pizza för detta år ;) Ska alldeles strax till Lenas, bara min skjuts kommer... Annars så borde jag gå ganska tidigt och sova ikväll, jag ska nämligen börja min sista LIA vecka imorgon.. Äntligen säger jag bara! Väntar riktigt på att slippa till skolan....

Snööpyrå

Jag har varit och ridit i en äkta Finlänsk snööpyrå nu. Det var kallt och snöade så mycket att man knappt så något, men roligt var det! Njöt riktigt i fulla drag, troligtvis både häst och ryttare ;)

Har lyssnat på The perishers - My heart en bra stund nu, så nu blir jag nästan irriterad av den låten... Texten stämmer i alla fall väldigt bra med det verkliga livet. Och jag menar nu inte mig själv, utan helt sådär allmänt.

It’s my heart you’re stealing
It’s my heart you take
It’s my heart you’re dealing with
And it’s my heart you’ll break


Nu har jag dessutom varit duktig och tagit några bilder på min ridtur!


Det snöade visst lite, min häst var inte speciellt mörk längre!


Det ser inte kanske så mysigt ut på bilden, men det var det!


"Vissikveijji" ;)

tre minuter

Sådär. Nu är allt som ska göras gjort. Sitter hos Anna och Kennet nu, väntar på att slippa hem. Mamma sa att vi ska åka efter 3 minuter, men vi vet väl vad hennes 3 minuter betyder. Jonas leker åtminstone för fullt ennu, så honom kan det ta en stund att få bort ur Thomas rum...

Ikväll har jag bara tänkt ta det lugnt, hoppas på att malena skulle ha bestämt sig att lämna hem hon också, så skulle jag ha någon att diskutera med på msn. Annars så kommer det en film som jag tänkte titta på.

Funderade just över vår FM-resa som vi hoppningsvis ska på i sommar. Det kommer att bli en dyr resa, ca. 2000€...... Aijaij.

Om jag ännu ska tillägga något om detdär med livsglädje, bestämde vi oss föratt göra exakt vad vi känner för bara, och inte bry sig i följderna. Jag väntar nu reda på att få börja leva på detta sätt. Precis nu i kväll kan det vara svårt att få gjort det, men redan imorgon ska jag börja med det.

Livsglädje

Oj oj, nu har jag livsglädje upp till 100%! Nu, nu, ska jag börja leva livet! Nu börjar första dagen för resten av mitt liv! Och det ska bli ett enda rolighet!

Besviken

Ja, alltid kan man bli besviken på vissa människor.

Har i alla fall sovit länge idag, fast lite dåligt. Vaknade nestan helatiden kändes det som. Så var jag ute och red då det snöar, verkligen skönt!

Såkabor

Råkade spendera ganska så många timmar med vissa såkabor. Ända jag kommer på att säga om dem är att de är svåra att fittas. Allihopa. Med allesammans. Jag tror de aldrig har hört ordet blyg..

Bara för att en viss person lovade att läsa detta inlägg måste jag skriva denna mening. Och jag tror han vet vem han är då han läser detta ;)


ryggmuskler

Jag har sjuka ryggmuskler, ännu bara. Det är nästan som att de blivit bara sjukare? Hur ska man stretcha ryggmusklerna då? Men njaa... Inte vet jag om jag har någon lust att vrida mig hursomhelst bara föratt stretcha några muskler. Jag klarar mig väl.

Sov riktigt bra inatt, pappa kom tyvärr och väkte mig. Men riktigt bra det också, annars skulle jag inte hunnit göra det jag hann nu. Så nu återstår bara att gå och rida med A. Egentligen borde jag gå före det blir riktigt mörkt, eftersom jag tänke rida mot Lahnakoski idag. Där finns det inga gatulampor, bara mycket skog... Men mörkret borde inte komma riktigt ännu. Vet inte ännu vad jag ska göra ikväll? Troligtvis något, i alla fall.

10 pers / Traktor

Jaa a. Vad ska man säga? Jag är trött och lycklig.

Och vet ni en sak? Det rymms faktiskt 10 personer i en traktor. Det är testat.

Nyår 2oo9

Ett nytt år nudå. Gårkvällen börjades hos annalina, malena var där också. Sedan sökte vi oss mot lokalen, där det redan var ganska så mycket folk. Där spenderade vi då hela kvällen och halva natten. Riktigt roligt var det, faktiskt. Väldigt roligt måste jag väl säga. Så slapp vi med snälla personers skjuts till annalinas, 7 stycken i en traktor, haha :D Så märkte jag på vägen in att jag tappat bort min vante, men den hade jag fällt påvägen in så den hittades med detsamma. Väl uppe märkte jag att jag tappat bort mitt armband också! Men som tur hittades den också, i jack-ärmen. Sedan äntligen slapp vi och sova. Vaknade nog ändå då klockan var några minuter över 7 på morgonen, och fick inte sömn på nestan en timme... Och så drömde jag en massa roligheter! :D

Nu har jag sjuka ryggmuskler, orsaken vet jag faktiskt inte. Annars så har jag ridit båda hästarna och var färdig med det redan halv 4 tiden, duktiga jag. Nu ska jag bara sitta och vila mig på datorn, får se om vi skulle göra något ikväll...?!

Och ja, jag har ju inte ens sagt; Gott nytt år!

föresten så hittade jag på en väldigt dålig dikt mittiallt då jag var och red.

Baa så ni veijt så er ja best, åså pa ja riid på tvåå mörk hest.
Ere na nyytt ni sku vila test, så ere ti faa på en göylåan fest.
Ööli smakar noo liiti besk, men ni kan ju taa mee liti lesk.

RSS 2.0