31.12.2013

Sista dagen på året. 2013. 2013. 2013. Måste ju passa på att skriva det så länge det går. Roligt hur det varje år är samma sak - "ää va undelit ti skriv 2014!" 
 
 
 
Vi kan ju ta och fundera tillbaka lite på mitt 2013 i ett senare tillfälle. Just nu ska jag ställa mig inför kvällen. 
 
Iallafall hälsar jag 2014 hjärtligt välkommen och hoppas det blir på många sätt ett mycket bättre år än 2013!

29-12-2013

Vad passar inte bättre än ett årshoroskop för 2014 såhär i slutet på 2013? 
 

Skorpionen 24/10-22/11

Har du känt dig en aning under isen sedan oktober 2012? Säger dina vänner att du verkar mer allvarlig och kanske koncentrerar dig för mycket på arbetet? Det låter inte som den passionerade Skorpion vi alla känner till. Oroa dig inte, det är inte du, det är den biste skolmagistern Saturnus som har intagit ditt stjärntecken. Saturnus är nog världens bästa party-förstörare. Han tycker ju att alla borde vara hemma eller på jobbet och skriva organiserade scheman över olika ansvarsområden. Med Saturnus i ditt tecken har du troligen ägnat dig åt att planera i förväg. Kanske har du arbetat lite extra för att kunna spara till pensionen, även om det ligger långt i framtiden.

 

Saturnus kommer fortsätta att hålla koll på dig ända fram till december 2014. Det är bara att hålla ut. Ladda energierna med kreativa work shops eller yogaresor i år. Spirituella resor, böcker och samtal verkar närmast återupplivande på dig när du har arbetat för mycket och Saturnus tynger dig.

Din arbetsgivare hoppar nog högt av glädje att han anställde just dig. Du avslutar allt du har börjat och är en medarbetare att lita på. Pluto, som är din styrare, befinner sig i ditt kommunikationshus och studier. Pluto älskar personlig transformation, kanske studerar du för att omstrukturera din karriär. Om du studerar kan du med lätthet tillhöra gruppen topp tre bästa studenter i klassen. Saturnus får dig att arbeta hårt och Pluto ger dig ett närmast besatt intresse för att gräva ned dig i ditt valda ämne. Lyckoplaneten Jupiter befinner sig samtidigt i ditt hus för akademiska studier, vilket ger dig än mer tur och flyt. Skulle du vilja publicera en bok, är detta verkligen rätt år att göra det!

Jupiter befinner sig i ditt nionde hus fram till den 16 juli. Använd den första halvan av året att satsa på allt som Jupiter och det nionde huset älskar; res långt, studera (gärna språk,  juridik, mänskliga rättigheter eller förlagskunskap), satsa på att ge ut en bok eller ägna dig åt den feel-good filosofi som du känner dig dragen till. Du har inte haft så fina aspekter för att satsa på de här områdena sedan sommaren 2001- sommaren 2002. (Minns du var du gjorde då? Det är möjligt att du ser en röd tråd om du jämför då med nu.)

Jupiter styr över dina pengar. Kopplingen mellan din ekonomi och det nionde husets områden betyder att du under årets första sju månader faktiskt kan få betalt för att resa. Som om du blir skickad att tjänstgöra utomlands under en period. Kanske åker du utomlands för att marknadsföra en bok eller TV-program du arbetat med. (Boken eller programmet handlar gärna om hem, inredning och/eller sätter familjen i centrum)

Efter den 16 juli flyttar Jupiter, och dina inkomstmöjligheter, vidare till ditt karriärhus. Att ha Jupiter i karriärhuset är som att ha en magisk fe som tar hand om din status, utmärkelser och klättrande på karriärstegen. Tänk tillbaka på året mellan sommaren 2002- sommaren 2003. Vad hände med din karriär då? Du får nu samma fina möjligheter igen. Håll i hatten, kära Skorpion, för du kommer ha fullt upp med dina karriärframgångar ända fram till sommaren 2015.

 

PS. Det gör inget fast ni inte orkar läsa, detta är ändå här bara för min egen skull! 


22.12.2013

 
 

22.12.2013

Jag köpte ju min samsung S2 på sommaren, i juli, och fällde den i byttan efter typ 10 dagar.. 
 
 
 
Den blev fixad och har fungerat helt ok, vilket betyder att den fungerade nog, men man kunde inte sätta på knapplåset själv, utan man måste alltid vänta att skärmen släcks av sig själv. Man kunde inte ta printscreen, och om man någon gång gjorde ett misstag att akkon hann bli tom var det världens jobb att få på den eftersom startknappen inte var duglig. Nå, utöver detta hördes det ingen ljud ur telefonen, alltså var den "på ljudlös" all the time. Jobbigt värre. Senaste tiden började den dessutom ockå stänga av sig själv vilket ju inte var så kul eftersom jag alltså inte ville få på den aldrig mer pga den odugliga knappen. 
 
Så, det var den historien, vår tid var kort och tuff och nu har den kommit till sitt slut. Igår har jag skaffat en ny telefon med både ljud och knapplås! Hoppas vårt liv blir lättare och långvarigare........
 
 
 
 

Häst-lista

Hey, hur roligt är inte detta?
 
BERÄTTA OM DIN HÄST: RAS, UTBILDNING, LYNNE 
Rino är en KPWN, en holländare alltså. Han blir ju 7 år nu till 2014. Han utbildas helatiden och kan nog de flesta bas sakerna som alla ska kunna typ. Sjänkelvikningar, öppa, sluta, galoppombyten och sådana grejor som han helt enkelt måste kunna för att klara av vad jag kräver och förväntar mig av honom i framtiden. Hoppa kan han. Som en pegasus! 
Oj, ja lynnet då? Han är snäll och lugn och gosig. För det mesta, haha. Han har väl lite temperament och är en liten trotsig tonåring ibland, men för det mesta är han hur duktig som helst och väärldes gosigaste. <3
 
 
 
Allu då, han är en FWB, finskfödd häst så att säga. Han har vi ju nu haft i 7år och han blir 15 (!!) nästa år. Han är världens bäst på allt. haha! Nämen, han gör t.ex. galoppombyten på varje steg, han kan allt. Han är fin och jämn i dressyren, och snabb och vändbar i hoppningen.. En pärla helt enkelt!
Allu är världens snällaste häst, det behövs inte sägas så mycket mer! Han har en härlig blick i ögat och kan vara lite filurlig ibland. Men aldrig dum. Ivriga spralliga härliga häst <3
 
 
HÄSTAR ELLER PONNYS? VARFÖR? 

Hästar helt enkelt. Växte upp så fort (haha) så vi fick ju köpa häst fast jag ännu hade ponnyår kvar. De är kanske ockå lite mer stabila i lynnet än envisa lilla ponnyer.. Fast, å andra sidan så ponnyer är ju världens roligaste att busa med! 
 
FÖRSTA HÄSTEN/PONNYN SOM DU RED MERA SJÄLVSTÄNDIGT PÅ?

Ja, det var säkert Lili. En russponny jag och mina kusiner fick när jag var 6 tror jag. Ungefär alltid då vi red på åkern stannade hon mitt i galoppen och började äta gräs vilket resulterade i att man flög av med en kullerbytta. Typ varje gång. Haha! Annars så var det med henne jag tävlade mina första tävlingar, första avfallningarna.. Ja, det mesta "första" hände med Lili.
 
Lili <3
 
VILKET ÄR BÄTTRE, BARFOTA ELLER SKODD HÄST? VILKEN STORLEK HAR DIN HÄST PÅ SKON?

Jag föredrar skor, känns mer "stabilt" och säkert, och bättre för hovarna. De har kanske någon storlek mellan 2-4 tror jag? ;)
 
ATT KLIPPA HÄSTEN. FÖR ELLER EMOT?

Ja väl, nu när jag har en stor vit sagohäst vill jag absolut ha han klippt. Dessutom fick han världens lurvigaste päls redan i höst före det en egentligen blev kallt, så ja ush, han ser ju mycket sportigare och snyggare ut utan lurvigt hår! Allu har aldrig blivit klippt, men hans päls har heller inte varit helt ur kontroll så det har fungerat riktigt bra med honom. 
 
 
GÅR DIN HÄST ENSAM I HAGEN ELLER MED FLOCK?  VARFÖR?

Båda två går ensam. Främst för att det inte ska ske olyckor med att de bråkar med en kompis eller blir sparkade. 
 
 
 
VÄRDERAR DU MERA LYNNET ELLER UTSEENDET PÅ HÄSTEN (SÅ SOM FÄRG?)

Nå, jag har alltid velat ha en svart eller vit häst, för att de tycker jag oftast är snyggaste! Men, man kan ju inte köpa en häst enligt färg, så klart, fast hur fin hästen skulle se ut att vara, om lynnet är helt piss så vill man ju inte ha en sådan. Så jag svarar alltså lynnet.
 
VÄRSTA AVRAMLINGEN?

Det var kanske ifjol i november när en lånehäst ramlade omkull. Stötte huvudet, knä och fick tummen i paket. Som tur gick det inte värre. Men psykiskt värsta avramligen var nog då jag flög som en liten vante här i höstas, haha!
 
HUR MÅNGA TÄCKEN HAR DU TILL DIN HÄST?

De finns miljoner! Haha, nämen ganska så många. Speciellt fleecetäcken har vi alldeles tillräckligt..
 
HUR OFTA MOTIONERAR DU DIN HÄST?

Just nu? Alltför lite. Men, nu är det äntligen jullov och efter nyåret är det inte länge kvar tills tävlingssäsongen börjar. Så då blir det att verkligen ta tag i hårdträningen! 
 
ÄR DU EN FÖRSIKTIG ELLER DUMDRISTIG RYTTARE?

Förr var jag kanske lite väl dum, men det berodde nog  tror jag på att man inte tänkte lika mycket på olika konsekvenser som nu. Visst är allt mycket läskigare desto äldre man blir? Fy.
 
 
 

19.12.2013

Alltså.. Vill någon förklara vad som hände igår? Haha
 
 
 

19.12.2013

 

16.12.2013

Oi hallelujah.. Snart är det jullov. Snart snart snart. Inte en dag för tidigt ska jag säga er! 
 
Mitt 30-sidors arbete har 23 sidor. What to do, får ju ingen mera text? Duger detta?? 
 
Tent imorgon. 21 olika powerpointer med 50 sidor orkar man ju läsa genom noggrannt eller hur? Så jag vet enkelt vad man kan svara på alla frågor? 
 
Tent idag. Kostnadskalkylering. Behöver jag säga mer? Haha. Får nu se då........
 
Emma får jag se på onsdag, vilken lycka i detta dystra liv haha! 
 
Väntar på julafton. Inte kanske för själva julens skull (okej för den också) men för att efter det har jag lite ledig tid. Som jag längtar. Och Emma som blivit förgiftad i Tyskland ska vi nog har roligt med. Ja oj vad vi ska ha roligt.. ;)
 
 
 
 

12.12.13

Kääk! Får väl smått panik då jag märker att min 30 sidors arbete som ska inlämnas imorgon har bara typ 10 sidor för tillfället... Haha, vet ju i alla fall vad ja gör idag.....
 
Annar så var vi igår kväll med Anli hos Lenas och skulle öva kostnadskalkylering. Ja. Eh.. Vi tyckte nog tydligen att allt annat var intressantare eftersom vi inte fick gjort en enda uppgift. Så kan det ju också gå. 
 
Så ifall ni inte hör av mig på en stund nudå så vet ni att jag drunknat i läxor! 

10.12.2013

Det närmar sig julen och skolan bara pressar det sista ur en. Ja det börjar väl bli dags för alla tenter och presentationer........... Och inlämningsuppgifter som inte blivit gjorda tidigare, haha.
 
 

7.12.2013

Igår skulle vi på en mysig, lång terrängtur tillsammans med mama, papa och varsin häst. (de kör alltså och jag var ridande) Nåväl, det blev ju inte så lugnt som jag tänkt mig.. Mötte plogbilen tre (!!) gånger, en massa bilar på den mest avlägsna vägen vi hittade, lös skällande hund, lekande barn osvosv massa hemskheter. Och Allu var dynamit. Så sjukt taggad då han slapp iväg med kompisar, han brukar ju oftast ridas ut ensam. Haha, sjuk pojke, men tur att det vara Allu jag hade och inte Rino för du skulle nog ena av oss inte ha kommit levande hem haha. 
 
 
Nu ska stackars Allu få en lite lugnare tur idag och ikväll ska jag och Rino på hoppträning!

7.12.2013

Min julklappsönskelista;
 
 
 
 
 
Inte märks det väl vilken stil våra tävlingsoutfit har? ;) 
 
 

5.12.2013

Haha oj.. Det blev väl inte riktigt som planerat dehär med blogginlägg haha.... 
 
Har i alla fall idag varit i arbetet fast hur länge och folk är som vanligt i panik då affären är stängd en dag. Höhö
 
Nu ska jag ställa mig iväg till stan där vi börjar med typ tjejkväll med sällskap av bland annat tre bästa flickvänner mina haha. (anli emmi lena) plus några till alltså. Senare blir det Calles och ja, hela allihopa är väl där då det är Peerosetsi som spelar hahaha.
Emma är ju fortfarande i tyskland så vi har ett distansförhållande för tillfället </3 Snart är hon dock med oss och härjar igen, wohoo! 
 
 

2.12.2013

Oops, råkade bli en liten såkallad bloggpaus.. Nu är jag iallafall hemhemma och har en liten pre-jullov på åtta dagar, hur bra som helst alltså! 
 
Tror jag kunde sätta mig ner och skriva ett mer ordentligt inlägg imorgon om vad som är på g, det låter väl bra? Ska bara försöka minnas, höhö...
 
Nu ska jag sova så jag är full av energi dessa dagarna utan skola, haha! 
 
 
 

RSS 2.0