perfect

"We are the perfect couple, we're just not in the perfect situation."

This time, this time I'm gonna do it my way

Okej, idag har det nu varit en helt ok normal bra dag om man kan säga så?


På morgonen gick vi på en ridtur i terrängen, det är helt sjuuukt! Ni skulle se utsikten, vägarna, och mitt i allt kan du se neråt i ett tiotalsmeter långt stup. Det är väl lite skrämmande ska jag erkänna... Men cool terräng de har här! Och att det dessutom är kallare "uppe i bergen" märks tydligt och klart. COOOOL

Hahaha. Såg inte alls hur bilden blev eftersom solen lyste så starkt, men ja, här ser vi ju resultatet. Snett och bra!


Ridplanen mot andra hållet. På första bilden ser ni att skogen är "ovanför" planen i ändan, här i ändan går det däremot rakt ner..

Nästa vecka lämnar jag helt ensam med 4 hästar som inte ska på tävling. Stora snygga hingsten, Qiwi, Egie och Electra lämnar i mina händer. Öhöhöö är lite osäker på hur det ska gå men tja.. Man kan väl hoppas på det bästa?

And now not even you can save me

Nåja, lite sneak-peak av min nuvarande vardag?

Självaste Ufo går på gå-mattan. Hahaha. Gillar namnet.

En vääääldigt trevlig häst att rida ska jag säga er! Sötis

Kiwi går på mattan. Hahahaha. Gillar namnet.

Lite utsikt åt ett håll. (no shit?) Så ja, vi bor på en trevligt stor kulle där allt är byggt i en backe helt enkelt!?

Känns ju inte precis superbra att gå runt och fotografera allt direkt som värsta paparazzin, så just wait!


drinkin' booze and beers and no-one cares bout' the future

Sista kvällens bilder såg ut såhär;

hahahahahah.
Nejdå, suddig var den kvällen nog inte!


Förfest!

Maskothahahahha. Tur att man alltid är så representativ.........


I'm still alive but I'm barely breathing

Om inte annat borde jag åtminstone gå ner i vikt här. 12 h arbetsdag med en 1½ h matpaus. Så, litelite morgonmål kvart före 6 på morgonen (man kan ju inte stiga tidigare upp för att äta när man kan sova?), lunch klockan 1 och slutat arbeta runt kl 18. Och då borde jag ännu själv göra mat, men det är ju lite för tungt förstås.. Nåja inte ska detta vara en matdagbok inte, tänkte bara meddela att jag kommer vara superskinny-bitch då jag kommer hem!

Tog några bilder idag också så ni ska få se lite något i ett senare inlägg. Nu vill jag bara äta och duscha.. Aaa just det, några häst ärenden kan jag väl också berätta, höhö. Men detta alltså senare!

För övrigt har jag skaffat min första kompis, Jenni, som talar både franska och spanska!

And I don't wanna fall to pieces

Guten tag mine läsare! Ehehe.. Här kan vi ju tyska, javisst.

Har anlänt till mitt boende och arbete. Har träffat arbetskamrater. En stor stygg (okej, snygg) hingst bet mig i armen så det lämnade spår. En annan häst blev jag kanske lite kär i, och hör och häpna - den var inte grå eller riktigt riktigt mörk, så det var något nytt!
Annars så liknar landet ganska mycket Finland. Största skillnaden är kanske att här är det upp och nerförsbackar överallt, och stoooora sådana! (Tänker verkligen inte gå och motionera något extra) Maten är dyr, tätorterna täta.. Men annars så är det faktist riktigt likt.

Första intrycket är alltid lite ljugande kanske.. Nu ikväll då man fick sätta sig ner och vila ville jag hem. Ändå har jag egentligen inte sett något än, jag har inte lärt känna någon desto mer, jag förstår inte vad de säger.. Klart det tar på krafterna, men härregud inte kan man börja komma hem inte. Hahahah. 1 dag och Johanna vill hem, hahaha. Tror inte det. Fast det tar hårt på...

Nå, en ordentlig nattsömn för en gång skull gör säkert gott och imorgon ska vi börja rida kl 6. Ja, på morgonen. Frågan är, hur ska man komma sig upp så tidigt???? ehehe.. Jag som är känd som världens morgonpiggaste person kommer ha hur lätt som helst :)Where every moment spent with you is a moment I treasure

Det börjar vara dags nu... Åker ner till Helsingfors om en stund och imorgon är jag redan i schweiz.. Äää!

Igår var Allu överdrivet fin på tävlingarna, tog en placering i 110 och i 120 hoppade han också hur bra som helst. Det är ju bara jag som inte kan rida... Men nu kommer jag ju att få "rid ti föbannels" och bli ännu bättre!

Igårkväll firade vi då villa avslutningen. Helt ok kväll faktist, är så länge sedan man har varit ute också så det var ju riktigt trevligt!

And we've got to find other ways to make it alone

Arbetsnyklarna är inlämnade, pengarna växlade och det sista inhandlat.. Börjar vara nära nu!! Ääääää jag döööör.............

Först ska vi ändå åka på en sista hopptävling med älsklingshästen, och imorgonkväll ska venetsiansk firas som sista dagen! Tummen upp (och ner) för sista helgen i Finland!

Taking the moment?


Don't stop believin', hold on to the feelin'

Ta med gammal dator eller ny? Där först problem!

Packningen går som alltid lite trögt framåt..
Optimist som jag är kommer jag visst hinna packa än imorgon och på lördag fast jag har fullt upp! Har tagit fram en del kläder och småsaker, men åååh. Hur ska allt rymmas helt enkelt??? Ska jag få allt i en kappsäck? Eller måste jag ta två på en gång? Svåååårt dethär med att flytta. FLYTTA. Andra har tusentals lådor med sig, jag ska klara mig med en kappsäck? Vad ska detta bli till...

Imorgon och lördag åker vi i alla fall till kalajoki för att tävla en sista gång. Lördagskväll med venetsiansk ska vi också fira mitt åkande. (Om det nu kan firas? Kommer ju gråta ihjäl mig?! Alkohol u know..) Men äh, det ska väl bli roligt!


If you treat me right, you won’t have to worry

Har påbörjat packningen nudå! Ush vad svårt, vad allt ska jag ha med mig egentligen??? Behöver ju liksom.. Allt?


Perfect moments

"Perfect moments don't exist, you create them."

Remember when we used to look how sun sets far away?

Okej, nu känner jag mig inte sådär alltför trött så kan ju underhålla er (och mig?) med ett inlägg!

Vad sägs som södern bilder nudå? Har tittat genom dem flera gånger och konstaterat att det inte är särskilt många som tål dagsljus, men här har ni några "vanliga" bilder.. De med händelser på är inte särskilt lyckade, eheheh.
Pät & Mät på sista gemensamma södernresan.. Lite blandade känslor var det, men åååh vad.. Underbart. Sorligt.

This could be the end of me

Skulle köpa en ganska liten dator att ta med då jag åker men kom hem med en som är större än den jag hade från förr. Bra gjort här alltså.

Bara akkun skulle hålla bättre, och den inte skulle jävlas kanske nu som då  skulle jag vilja ha med den. Har ju blivit så van med den gamla så hur ska jag kunna lämna kvar den hemma? Hehe...

Annars så har jag varit väldigt upptagen hela tiden! Arbete, hästar.. Ja? Idag har jag dessutom haft sista ridlektionerna för i år. Duktiga flickor och pojkar, hihi!

Nu är jag trött, hungrig och måste i duschen. Mat, sova och dusch är alltså planen!

If We Could Party All Night

Jag har inte tiiiiid med er!

Hörs när jag har mer än 5 minuter på mig att sitta ner. (okej panik är det inte, men....)

come light up my life it's a summernightI'll hold on to this moment you know

Fyfyfy. Tro eller ej men det värsta med att åka iväg är att lämna Allu hit! Buää..'cause I'd bleed my heart out to show
And I won't let go

I wished you were something you were not

Har fått fnatt och tänker gå ut och springa.Först ska jag bara vila lite efter arbetsdagen... Och äta.. Och lägga musik på telefonen.. Och och och..

And we'll run for our lives

Phuh, gick till biblioteket för att döda lite tid på min 54 minuter långa matpaus. Det finns ju för övrigt inget alls att göra här i stan?

Tror jag ska gå och handla lite ridstrumpor och några fina tröjor... I brist på annat!

You've been trying to walk on water

Vet ni vem som har flyttat till oss förresten? (okej stallet men i alla fall!)


Ni känner igen dessa, visst?!Dessa två då?

Så ja, Jukka & Jarppi har flyttat till oss under tiden jag var i södern!

Min egen version av dem;
Live your life with arms wide open

Jajaja. Nu orkar jag inte vara mystisk längre. Jag har alltid varit dålig på att hålla hemligheter......Hit ska jag. Schweiz. Switzerland. Sveits som jag allra första gången stavade till det. Jag vet inte hur länge jag stannar, kan vara en vecka eller två - kan vara ett år eller två. Det ser vi. Men dit åker jag den 29.8 ifall inte något radikalt händer!

Och vad ska jag göra där?


- Rida. Jobba med att rida.

Så ni kan ju mentalt förbereda er om att detta kommer automatiskt att bli en hästblogg efter att jag åkt eftersom jag inte kommer ha något annat liv alls!

Make a wish, take a chance, Make a change, and break away

Bilder från vår Rodos resa kommer ni få se efter hand. Har väääldigt lite bilder på min egen kamera så får bara antasta annalina, hehe.

För övrigt är jag världens tröttaste. Ögonen hålls inte öppna efter kanske 3 h sömn förra natten, så vi har levt ganska länge på sömnen från lördagen. Ändå vill jag inte sova. Saker är på gång. Saker är bra på gång. Saker händer nu ska jag säga er! Egentligen är det bara att beställa en flygbiljett och så är jag återigen på väg. Dock utan returbiljett denna gång.....


Gonna push it to the limit, give it more

Joujouuu bloggen! Lagom trött efter en 15 h hemresa, så uppdatering får vänta....

Men ni vet ju att jag lever och det är ju bra eller vad?

Ps. Så har jag något extra spännande att berätta också!! Hihihi

Up is where we go from here

Nuuuu för jävlar händer det saker!

Men ska vi slå vad om att något skiter sig. Det gör det ju alltid?


Take me away to better days

Nu är det dags att packa igen! Vad ska jag ha med mig?? Hmm.. Bikini, bikini, bikini, shorts, bikini, handduk... Inte behöver man väl så mycket mer inte?


Vädret ser ju lovande ut i alla fall!

Cause sooner or later it's over

"Ska hopp i sendzi me Lemu, smett igang en film å ita me feit på chips"


Hahaha och så skulle jag lägga in en fin "lat" bild, men hittade denna. Båt-tur vid Mr X villa ifjol. Roooooligt!

Some blades will cut you right to the bone

Men godmorgon! Vaknade av att chefen ringde, så nu blir dagens passliga 5h skifte till en hel 8 h arbetsdag. Har väl blivit lite bortskämd med våra korta skiften, eftersom 8 h låter nu såååå överväldigande längde, hehe. Men jag sa ju det, måste arbeta ihjäl mig före resan. Det börjar närma sig, TJ 2?!


I'll be back and then you'll be mine

Har hittat mitt drömhus!! Eller nåja, jag har haft en bild i mitt huvud på mitt drömhus sedan jag var typ 7, och idag när vi gick i ett av husen kom jag mitt i allt till verkligheten - jag går ju i drömhuset! Det var i princip exakt likadant som det jag vill ha. Precis samma ritning. Stoooora fönster med havsutsikt hade jag inte tänkt mig men här? Det var perfekt, nu vill jag också ha stora fönster med havsutsikt! Men hur otroligt är inte det, att någon har byggt et sådant hus jag vill ha? Exakt sådant???

Så stal jag några bilder för er skull också, ehehe.

Utifrån? Inget överdrivet extra. Och ja, jag vill ha endast en våning!

Köket och matbordet. Ni skulle ha sett "vardagsrummet" ååååh!

En av wc:n.

Annalina tog också bilder från huset så när jag väl får dem (!) så ska ni få se. Det var så fint. I love it. I "master bedroom" fanns det en dörr ut på inglasade terassen och en stoooor badkar. Med bubbel, you know? Och havsutsikt. Nu börjar tankarna rulla iväg... Och ja, utebastu ska vi ju inte glömma!

Nu är det bara att hitta en rik jävel som ger mig allt detta!


Superhuman heart beats in me

Godmorgon! Här har jag vaknat upp hyfsat tidigt och tänkte städa lite. Tror det lämnar vid själva tanken, ska nog börja ställa mig så småningom eftersom jag och annalina ska åka på bostadsmässan!

Ha en bra dag!
ö. En johanna som vaknat upp på rätt sidaI used to be a fool, It was a foolish game I played

"I used to laugh it off
I used to look the other way
I used to save them troubles for another day
I kept my fingers crossed
I used to never take the blame
I'd pull a sunshine story in a pouring rain
The more I had to change I'd just stay the same"

 

Och med denna låt säger jag gonatt för idag!We can be two rebels breaking the rules

Läste just på någons blogg att skolan börjar just. Det gör den väl ändå inte?? Hehe.

Vet ni hur bra det känns, att sommarlovet i princip aldrig tar slut? Okej jag har arbetat helatiden, men den känslan, att man inte har ett "deadline" på sommarlovet för att sedan gå till skolan. Det känns för jäääävligt bra!

Fast nåja. När allt nu är över tycker man ju bara att det har varit roligt att gå i skola. Och det har det ju, på sätt och vis. Så mycket har förändrats och så mycket har hänt, vi har haft så tunga, roliga, ödiga, skojiga, sjuka dagar så det går inte beskriva! Och en stor del till att tiden i Jeppis blev så minnesvärd var pga. internatsboende. Ett fängelse, javisst, men en härlig tid med massor av skratt och vänner! (Okej nu börjar jag låta som en åldring som pratar om kriget på -10 talet..)

Här är en film jag kastat ihop någongång ganska så länge sedan, dålig är den ju men aahh hehehehe minnen!!
HÄRLIGA INTERNATSTIDEN säger jag bara!


Heaven's gates won't open up for me

Morgondagens ledighet förvandlades plötsligt till en ca 12 h arbetsdag. Ojdå.

Nå, bara att tänka fram till nästa vecka då ni här hemma får vara i regn och 15 grader medan vi steker på stranden i 30 grader och sol! Muahaha. Med den tanken i huvudet orkar jag visst arbeta ännu liiite lite mer!

I dream ahead to what I hope for

Uppdateringen har visst lämnat lite efter? Men det gör inget, allt behöver ni ju inte veta heller.

Idag har jag jobbat, hoppat en häst och en ponny, varit vid annalinas och sent ikväll har jag också varit i stallet och gjort allt klart för morgonen. Känner mig aktiv här hörni!

Teija hoppade super super bra och har gjort enorma framsteg på 10 dagar inom dressyren. *STOLT*
Lallu var pigg och hoppglad, dessutom klarade han av ett "lite" större hinder också, så nu är jag såhäääääär stolt!!


Ahahaha. Gillar "berusad.org" i högra hörnet.

RSS 2.0