svininfluensan?

Fy, har ingen röst längre, och snuvig är jag också. Igen? Hmm, kanske är det den berömda svininfluensan som har nått mig....? Sov igår nästan 2 timmar efter skolan, gjorde verkligen gott! Kanske jag sover en stund idag också, om jag inte går på gym..? Eller så gör jag båda två?! Ikväll kommer det ju ishockey i varje fall, så det måste man väl se på. Sedan bara en skoldag kvar och så har vi ledigt en stund!

Go Go Finland

Tyvärr bloggen, jag tror detta kommer att lämna ganska rejält nu. Har ju så mycket annat att göra.

Nu regnar det i alla fall, fy. Sprang hårt till yrkes fram och tillbaka för att äta, annars så har man nog inget ärende ut..

Igår kväll tittade vi på ishockey, FIN - DEN, finland vann 4-1! Go go Finland! Nästa match imorgonkväll. Ska ta och sova en stund idag så jag orkar vara vaken sedan igen... :)

B-flickor

Var just på ett fotbollsmöte. Vi kommer ha ett B-flick lag i år! Faktiskt så ska vi ha första träningsmatch imorgon, hahha. Har inte haft en enda träning, och framför allt - jag har inte rört i en fotboll på 2-3 år! Men så har jag ju tävlingar imorgon också, så får se om jag hinner till träningsmatchen. Dessutom har jag ju inga skor eller skydd, hahhah. Låter lovande.....


Nu ska jag och rida. heips!

soppa?

Låter roligt. Jenna, Jennifer och Janika funderar om deras konditor/bageri ska sälja hamburgare och soppa. Ja, men det är ett café nu mitt i allt. De har smörgåsar, bakverk, och saft också! Låter väl bra... Hihiih :) "neee vi vill int haaa soppona, ja tykker int om soppona!" Haha, va de är gulliga!

Å andra sidan vet jag inte om det går så mycket bättre för mig. Har fått en helt ok början, men egentligen vet jag ingenting om hela uppgiften. Nåja, vi har några veckor på oss att göra den klar, så får ju hoppas att jag hinner göra det då. Kunde väl vara smart att skriva en liten del varje dag, arbetet ska endå vara ca 6 sidor långt.

fotografera

Gick direkt efter "internatsmaten" och fotografera med malena i det härliga vädret. Blev visst över 300 bilder men allid är det ju bara några som lyckas..... Nu är jag hungrig som en varg. Eller björn. Eller som jag.


Denna bild blev väl en liten succé! :)

pant-johanna

Har sovit riktigt bra inatt, fast lite längre sömn skulle man nog ha kunnat få.. Minns inte riktigt vad jag drömde, men när telefonens väckarklocka ringde på morgonen trodde jag att telefonen ringde i drömmen, jag väntade på ett samtal nämligen. Nu har vi textbehandling hela morgonen, får lära oss hur man skriver kuvert och sådant. Tror jag. Så har vi gymnastik idag 2 sista lektionerna, blä.

Jennifer och Diana hade lämnat en överraskning åt mig i min väska. En pant, med ett meddelande in i; Var så god Pant-Johanna, H. Jennifer och Diana. Hihih, så snällt. Det var ju nästan som att de frivilligt gav pengar åt mig!

Så har ju Jenna också ritat en fin bild av pant-johanna, men den bilden har jag ju inte på skolans dator...

klätterställningsbilder

bilderna jag lovade..


Jag "kräkte" mellan de             Och en ny häst hittade jag också.

Roligt att vara barn!
blåa pinnarna.....

klätterställningsresan

Har varit ute och härja i en klätterställning idag, kul! Fick ju riktigt åka i rutchbana, hehhe. Så har vi ätit massvis med glass runt bordet. Nu väntar jag bara på sommaren, att få ha på sig fina sommarkläder och.... Ja, allt känns så lätt på sommaren.

Lägger in någon bild från klätterställningsresan, eftersom malena fotograferade mig då jag försökte vara smidig och rymmas in i en liten hytt. Hur har de menat att större barn ska kunna rymmas in i "hytten" på klätterställningen?? Jag fick ju förminska mig med många storlekar för att slippa under tak, de hade ju liksom lagat pinnar i vägen så att man absolut inte ska slippa dit in. Phöh. Men ja, bild kommer senare, efter att malena gett dem åt mig.

Tungt

Så skönt att börja 9 idag, fast det bara är en timme senare märks det stor skillnad. Så slutar vi ju klockan 2 också, så helt okej. Två sista timmarna är bokföring, fy för det, har ingen orka idag för sådant.. Jag blev dessutom nästan försenad från skolan idag, fick riktigt springa en bit till skolan, hahha. Och oj vad jag väntar på sommaren!

Nu ska jag fortsätta med powerpoint.. Tungt. Faktiskt så brukar det vara varje vår denna tid vara samma sak - skolarbetet är bara tungt och ödigt och man har lust att göra precis allt annat förutom det!

kenguru?

Skulle ju skriva ett inlägg i skolan idag men förstås glömde jag. Det inlägget skulle ju ha varit så intressant - om finnair, hehhe.

Vi har nya tapeter hemma i vårt vardagsrum! Ser helt annorlunda ut, bättre, och det är ju en bra sak. Hoppade R och V, båda var helt bra. Ressu lite på trögare sidan, Vicky nästan rusa, men helt bra. Allu blev det dressyr med på planen, han hade då överkottsenergi! Satt ju där och halvt skrattade åt honom då han hoppade och skuttade som en kenguru, borde egentligen slippa och hoppa med honom också....

Här i jakobstad har det varit grillning på gång ikväll, jag var inte på plats eftersom jag koma ganska sent hit hemifrån, men malena hade tagit åt mig 2 korvar, en köttbulle, potatissallad, gurka och batong! Ja tack till batong och potatissallad.


marley & me

Kom fram till att jag nu kommit till den punkt då inte bloggen är så rolig att skriva i. Förr skrev jag flera inlägg om dagen, nu är det bra om jag får skrapat ihop ett...

Har tagit det lugnt idag, sov till och med efter skolan en timme i alla fall. Så har pojkarna envisat med att kasta ut pant ur fönstret! Så har vi sett på filmen marley & me ikväll med Malena och Noora. Snyft för den säger jag bara, riktigt bra film. Sorlig om inte annat. Fast ganska rolig också. Nu ska jag snart gå och sova tror jag. Så godnatt?! Ja, godnatt.


Ååå, världens sötaste och hemskaste
hund!

Martaföreningens resa

Har en lång, lång haparanda resa bakom mig! Fick inhandlat massor, mest från gina tricot... Hihi. Martaföreningen borde ordna sådahär resor oftare.

Idag har jag också varit väldigt, väldigt sportig! Ridit tre hästar + varit ute och gå med Annalina till kraftverket. A och R blev bara lätt ridna pga. vaccinationen, V var hur fin som helst! Idag var nog den bästa gången med henne, lyssnade bra och var lugn och bra. Sådant gillar vi!

Nu är det då igen Jakobstad som gäller. Hem ska jag dock på tisdagen eller onsdagen så jag får rida :)

Och vet ni vad? Jag ska börja spela fotboll igen! Wohooo!! Fast får se hur aktivt det blir.

snuvig och trött

Godmorgon! Är lite snuvig och lite trött, men glad och pigg i varje fall! ;) Ska väl nog bli en bra dag, jag gissade ju lite att jag skulle ha extra tid nu på morgonen eftersom jag steg upp så tidigt. Bussresan går väl åt sovandet, aah. Vi ska invadera baksätet. Nu ska jag ta och tvätta tänderna och sedan kanske snart småningom får jag börja ställa mig iväg. Om det blir som alltid har jag gott om tid på mig nu, sedan mittiallt kommer det många "sista minuten" saker att göra.....

min kära lilla häst

Oj blogg min blogg! Dig har jag diskriminerat idag...

Har hunnit göra mycket känns det som! Ridit, hästarna har blivit vaccinerade och pollen V raspad. Så har jag tvättat min scooter så den skiner som solen. Så har jag också ridit utan sadel och träns eller annan utrustning, aah min häst<3 Hos Lenas var vi ikväll också, det var väl inget nytt?

Nu ska jag packa och göra färdigt, vi ska nämligen på martaföreningens vårutfärd till Haparanda imorgon! Oroa er inte. Jag hör inte till martaföreningen (ennu). Annalina och Emma ska också med, så jag behöver som tur inte sitta och sticka med gammelfolk. Så dålig som jag är på att sticka vill de inte säkert ha med mig heller om de skulle ha ett inträdesprov med stickning..Min kära häst, min kära lilla "ponny",
du e den jag gillar meeeeeest

stadsorientering

Har inatt igen drömt mardrömmar, äsh. Och om liknande sak som föregående natt, eller nåja, på sätt och vis liknande. Nu är jag helt dödstrött, hur i vida världen ska jag orka hela långa dagen? Sitta tre timmar på datorn i streck, huhhuh.. Om något är tungt så är det. På gymnastiken har vi stadsorientering, låter ju inte så värst kul. Skulle hellre gå hem tidigare och rida så jag hinner, får man månne göra det? Nog är det ju lätt tyngre än stadsorientering i alla fall!

syndat!

JAG HAR SYNDAT! Fyfyfyfy för mig! Inte sådanthär igen. Ok?? Inte på hela året, så som det från början var meningen!
Kanske jag borde gå till ett kloster,
eller kyrka eller något annat heligt
och religiöst ställe och bekänna
mina synder.

Oj, tror inte det är en bra idé.
Jag skulle ha så mycket
att berätta! T.ex. då jag en sommar
bar en död kanin, har sett en katt
dö, låst in min katt i torktumlaren, vakat hela natten,
inte varit lydig osv.........
Tror helt enkelt att det är bäst för mig själv (och prästen)
att jag inte berättar allt. Vem vet om han skickar mig
till helvetet!??

fy vad tråkigt

Jag återkom aldrig igår kväll, var ju så tungt att bada bastu. Har i natt också drömt lite mardrömsliknande saker, ush. Hade sovmorgon idag, och slutar klockan 2, så 5 timmar i skolan känns ganska skönt. Imorgon har vi dock full dag, från 8-16, å fy, hur ska jag orka? Efteråt ska jag hem, och så har jag ju ledigt från skolan på fredagen. Hade en liten fundering på att spela kuin kaksi marjaa med Annalina, Emma och Lena imorgon kväll, (lite som i desperate housewives då de har en pokerkväll varje torsdag) men får se hur jag hinner. Roligt skulle det ju vara!

Nu har vi IT, tråkigt. Gör något på powerpoint, tråkigt. Har gjort några test på facebook som inte stämmer alls, tråkigt. Ja, fy vad tråkigt!

bastu

Sitter och gör olika test på facebook, i väntan på att bastun blir varm, vi ska nämligen bada bastu ikväll, jag och malena! Så see you later?!

sommar sommar?

Vad härligt, solen lyser, varmt är det och på bra humör är jag! För tillfället alltså. Känns ju riktigt som att våren och sommaren är på sin väg nu. Har gjort en massa skojiga saker idag, och det var så mycket jag hade tänkt berätta men nu just rusar mina tankar i väg åt ett helt annat håll. Till stan borde jag gå och köpa något att äta för kvällen, och så ska jag till solarium. Malena har kundbetjäning hela dagen så jag får ju underhålla mig själv.. Dessutom är det bowling ikväll!

Jag sov förfärligt dåligt förra natten, vaknade flera gånger och rullade och vred mig, täcket var också hur som helst. Går inte att förklara vad jag drömde om, men kan säga att det var frågan om poker, pojkar och internat. Fy.


Sommar, sommar,
komsi, komsi!

dygnsrytm?

Oj vad tung dag det har varit. Nu är jag inte trött, eftersom min dygnsrytm har varit lite hur som helst de senaste dagarna, hihi. Har i alla fall ridit tre hästar idag, den sista tog mest tid, huhhu. Jag var tröttare än hästen tror jag? Nej äsh nu måste jag och sova för att orka upp imorgon. Fy för skola. Som tur blir det en kort vecka eftersom jag ska åka på hopptävlingar i helgen långt, långt bort, så måste ta ledigt från skolan på fredagen..

regn och dystert?

Har sovit 11 timmar i natt. Behövdes verkligen! Det konstiga är att jag är trött ennu. Och ute verkar det att vara hemskt väder, har inte sett hur det ser ut men det låter som regn och dystert. Ush då. Hur ska man orka göra något idag? Och så borde man ju åka till jakobstad ikväll också....... Fy.

stilla, stilla

Oj då vilken kväll. Och natt. Nu är jag helt slut, men ändå känns det som om jag orkar hur bra som helst! Nu står min hjärna stilla, stilla men men... Nåja, får se vad jag hittar på nu. Rida ska jag i varje fall, med R ska vi dessutom till manege senare idag.

Guitar Hero!

Igår kväll kom malena och annalina till oss, eftersom jag var ensam hemma. Satt väl nu mest och åt och spelade guitar hero! Det var riktigt, riktigt roligt! Sedan spelade jag och annalina läääänge, länge! Ögorna började ju bara snurra i huvudet, och eftersom jag spelade gitarr vrider man ju ena handen så den blev lite sjuk... Men roligt var det, vi bara skrattade och hade s.k. billigt humor. Huhhuh. Som råga på allt har jag nu inatt drömt om guitar hero! Vi skulle spela på en konsär, och så såg jag framför mig hur det ser ut i tv rutan då man spelar, då det liksom rullar fram. OJojojojojjoj. Kanske inte så mycket guitar hero för mig idag?

Nu borde jag stiga upp och äta något, sedan gå till stallet. Så borde jag kanske sova en stund på dagen också så att jag orkar ikväll.

Annars så tycker jag inte om påsktroll. Dörrklockan ringer och så måste jag (!) stiga upp i min fina t-tröja och "boxers" för att ge dem godis. Va? Man får en teckning? Men... Haloo? Vem bryr sig om en teckning om man får äta upp allt godis själv?? (Tror Zorro också hade detta själviska tankesätt eftersom han skällde åt alla...)


Hade aldrig anat att spelet kan vara
så beroendeframkallande. Nu förstår
jag nördiga barn.

guitar hero

Så skönt att sova länge! Vet inte när jag sist har fått sova ut ordentligt, de senaste helgerna har jag haft tävlingar eller något annat som orsakat att jag måste stiga upp tidigt. Men inatt har jag sovit ca. 11 timmar!

Och eftersom vi skaffat guitar hero har jag spelat det idag. Inte mycket, men lite, så jag klarar något sånär att spela på medium, haha, wohooo vad bra jag är. Sorligt nog kan Jonas spela på hard och snart på expert. Men jag skyller på att han har övat sig mycket mer än jag! (Alltså har jag mer talang än han eftersom jag ändå är sådär bra, hihi)

Nu ska jag ställa mig iväg till terjärv.

königs

Uuuh mamma tog hem mina nya ridstövlar idag, ojojoj. De är litelite för stora men går nog bra att ha. Så nu har jag gått runt med dem hela kvällen sedan jag kom hem från att rida ressu. Jag och annalina var också vid Sales gård en bra stund och pratade, hihi.


Mina nyanya dyradyra stövlar....

Nu tror jag att jag ska gå till stallet och borsta A, bara för skojjs skull. (Med stövlarna på förstås.)(Bra idé måste jag säga. Blir ju säkert inte leriga och smutsiga heller). (Hey, jag har ju tvål att tvätta dem med. Ok bra.)

påsklov

Mitt hår har stål henrik idag, haha. Stig helmer hette det ju. Roligt :)

Sista skoldagen före påsklov, bara dagen skulle gå i racerfart nudå! Inget folk syns till.. Hmm vad är det frågan om? Nåja, ska väl gå på lektionen nu då i alla fall.

bilmärken

Idag har vi städat duktigt eftersom det var städgranskning idag. Så har vi också suttit i fönstret och sett på bilar som kör om, jag har försökt gissa vilken bilmärke det är. Eller inte gissat, jag har försökt veta vad det är för bil som kör om. Okej, i flesta fall hade jag ju fel, men men men... Jag lär ju mig, och några hade jag i alla fall rätt!

Så har vi sett Twilight filmen ikväll pånytt, åååh. Edward Cullen, han är orsaken till varför jag aldrig kommer hitta en perfekt man, haha.

3 långa timmar

Ääh, plööh, kan det vara tyngre?? 3 timmar, 3 långa timmar med Ola efter varandra. Okej, i och för sig är det ganska lätt, eftersom han står och pratar och pratar medan jag idag lyssnat på mp3 och skrivit en dikt åt jenna. Oj vad duktig elev jag är. Men inte är jag intresserad av att veta att... Ja, något om lager i butiken. Ja, något sådant var det väl tal om...

Annars så fick jag 5 i modersmålsprovet!! Wieee! Och betyget vi fick förra veckan står det också 5 på..... ;)

fredagskvällen

Ja oj vad jag har skrattat ikväll, fick ju helt sjuka magmuskler, haha. Så kom jag och malena på världens bästa plan inför fredagskvällen, men det får förbli hemligt än så länge. ;)

Har sett två avsnitt av 90210 idag, snart är första säsongen slut!

bilsjuk

Ojoj vad jag är bilsjuk! Det dåliga med att titta på bilar är att jag ser bara hur fina/fula de är, vilken årsmodell och ja.. Resten vet jag inte så mycket om. Hehe, men det kan väl inte vara så viktigt? Har haft gott om tid i alla fall att surfa runt på nätet och titta, eftersom vi idag har varit på datorerna varenda timme..

Yllimarie

Vad roligt att sitta i skolan, hela långa dagen ska vi vara på datorerna. Alla ska skriva om ett företag, jag har finnair. Vet inte hur lång berättelse man ska skriva, men vi har tid på oss idag och nästa gång...

Har ni föresten hört om jennas nya andranamn? Hon heter nämligen ylli-marie.... Hehe :)

Och så har ju jag och Anli beställt biljetter till Provinssirock för i sommar! Yeij!

solarium

Började klockan 10 idag, så skönt att sova lite längre! Så hade vi modersmålsprov i skolan, gick vel helt ok. Så efteråt gick vi med Malena, Noora och Madeleine till solarium! Wtf, tänker ni väl nu. Men ja, vi var till ett solarium, var faktiskt roligt! Inte vinner det ju söderns värme och sol men... Jag blev nog lite brunare redan, syns bäst vid byxkanten. Man får vara högst 20 minuter åt gången, Noora var visst lite längre, hehe.


Mellan en såndär maskin låg man. Hade små
kottar på ögonen så man inte såg något,
dessutom fick man ju nästan cellskreck.
Det var ju bara öppet 40,7 cm i ena sidan,
annars låg man inlåst där bland en massa
okända strålar..

Btw så luktar mina händer nu sommar och sol.

läppen uppsväld

Huhhuh. Var i Jakobstad igår, fast var ju inte så sent eftersom jag skulle tävla idag. Gick helt ok, eller ja, fick läppen uppsväld och sår på kinden och näsan, hehhe. Men helt bra gick det. Jo, helt bra.

Nu är jag trött och törstig och ska ta en dusch så jag inte behöver lukta häst i skolan ;)

dansgalan

Jaja, nu är allt gjort färdigt, nu är det bara jag själv kvar som ska göra mig i ordning. Roligt roligt!

Dansgala, here i come! (snart)

dansgala

Nu ska jag till stan för att klippa mitt hår. Får se hur det blir...

Ikväll blir det att åka till dansgalan i Jakobstad. Fast tyvärr kan jag ju inte vara så värst länge eftersom det är tävlingar imorgon.....

pant

Idag under en lektion såg jag en pant. Den var ute och jag kunde inte ta mig till den. Absolut värt ett blogginlägg.


Där låg den! Stackarn, ensam ute i snön.....
*meddelande åt pant*
- ja, jag skulle ha räddat dig om jag hade kunnat.
Är väldigt ledsen för din skull. Men ta det positivt,
eftersom jag inte fick dig får inte någon annan heller.
Det skötte regnet om. Ha det bra!

ojojoj

Ojoj, drömde en massa inatt! Och varenda en dröm handlade om fest.... Vad roligt :)

Skrev nyss engelska prov, tror nog det gick helt ok. Och så slutar man ju halv 12 idag, tur kallas det. Eller bara en snäll lärare. Eller något. Jag känner mig ganska pigg idag sådär btw. Får se hur länge det varar.

Så håller jag på att spricka strax jag tänker på annalinas födelsedagspresent! Ojojojojoj. Jag vill ju också. :)

Gluestick

Vilken bra dag egentligen! Är riktigt nöjd, hihi. Imorgon är det fredag, jeje! Och nu ska jag försöka lära mig vad limstift är på engelska... Gluestick. Ja där hade vi det! Sådär, nu klarar jag nog provet galant.

Så har jag hittat en snygg bil åt mig.


brummbrummmmm!!! Och poks. Ja, där
sprängde motorn. (Hoppas att motorn kan spränga,
annars vet jag inte vad det var)

jogga

Men oj vad jag känner mig duktig och fresh! Efter skolan hade jag tänkt ta en tupplur men det blev andra tankar. Fick mitt i allt för mig att gå ut och springa, så tuumasta toimeen - jag gick ut på en liten tur. Såklart orkade jag inte vara väldigt länge eftersom min kondition nu är lite vad den är, men sprang gjorde jag i alla fall, och nu har man en bra feeling. Jeij! Fast det är inte alls roligt att vara ute och springa här i staden. Det kommer ju en massa bilar och folk om helatiden som stirrar på en då man flåsar som en ko. Okej, i och för sig så flåsade jag inte som en ko (vet inte ens hur en ko flåsar) men ja, ni förstår pointen. Men nu är jag nyduschad och doftar gott av jordgubbstvål.

Nu ska jag lite göra mig i ordning och småningom gå och äta.


Tänk vad roligt det skulle vara att jogga på en
strand? Eller i södern! Bikini och shorts på sig,
efteråt kunde man springa rakt i vattnet och
svalka av sig.......

Ja, jag vill till södern.


gröna ögon?

Äh, hur tungt kan det egentligen vara att stiga upp på morgonen? Alltför tungt måste jag nog säga. Skulle kanske vara bra att sova en stund på dagen idag?

Jag blev ju helt.. Rädd idag. Då jag tittade närmare på mina ögon var de mittiallt inte blåa längre, de har på något underligt sätt blivit gröna under natten! GRÖNA! Inte vill jag vara grönögd. Ödlor har gröna ögon. Jag är väl inte en ödla?


Mina blåblåa ögon, vad har hänt åt er? :'(

fitness, 1 april

Haha, vilken rolig dag! Fast i och för sig är det ju ganska onödigt att skoja med folk, det är ju inte roligt i längden. Fast jag hade förstås roligt med folk ;) Dagen började ju bra med att jag försåv mig. Eller egentligen gjorde jag det inte, jag hade bara lagt väckarklockan och ringa kl 8:58 av någon orsak. Och klockan 9 började skolan. Hahha. Nåja, sedan var vi till fitness och stärkte våra muskler. Väl i skolan lurade jag alla med allt. Hahha. Jag är ju bäst. Alla trodde ju på allt. ;) Så hade utlänningarna från vår skola någon underlig dag så de var nere vid cafeét och sjöng och dansade. Jag skulle ju bara härma dem så jag hade en egen dansshow uppe utanför klassrummen. Hehhe, kan ju bara tänka mig hur det såg ut...


En väldigt dålig bild av dans
och klapp i skolan. Min dans
skulle klart ha behövt mer
apploder.

RSS 2.0