Wtf omg

Hoppla hoppla din jävla skit!

Nej nu ska jag inte använda för vulgärt språk, jag borde gå och sova. Blev inte precis mycket sömn förra natten och imorgon ska jag upp tidigt. Sedan är sportlovet över! Wtf omg.

Nu ska jag avsluta före jag blir för vild.

Drama

Hah, det blev väl mer eller mindre dramatisk kväll igår. Fast på sätt och vis var det ju roligt i alla fall! Fast lite onödigt mycket drama blev det, men det är väl lätt hänt med flickor..... Tshihi

Nu är jag hungrig som en varg, pappa verkar vara snäll idag eftersom han nu gör mat åt mig.

London?

Jag är en liten filurlig typ. Kom jag fram till. Och vill ni veta mer om mig? Jag har (H)järnbrist. Så jag skulle behöva medicinering. Jag skäms att erkänna men jag visste inte att Paris är i England. Nej F*n. Nu for det visst fel? Jag har alltid haft problem med att veta var Paris och London är. Men London är i England, right?! Så undrade Annalina hur många eiffeltorn det finns. Så svarade jag förståss ett. Det är ju sant!? Men så skojade hon att det fanns fyra, och jag trodde på det..

Nu skulle jag vilja till södern. Nästa år denna tid, eller nej, nästa år en månad efter nu kanske vi är i södern.


..Så kan vi sitta och dricka drinkar i en fin solnedgång
och hoppa undan en skorpion som blir galen.

..Och sedan kan vi se att vår drömprins kommer gående
på stranden och så hoppar vi alla i hans famn så han
faller omkull,  och när vi stiger upp märker vi att det
var Lady GaGa utan peruk....


Har Lady GaGa peruk???Pittre

Jag har ju varit duktig och stigit upp tidigt idag, klockan är ju bara 10:43 nu just, och vaken har jag varit en bra stund redan.

Denna dag ska bli så bra! Bara att rida två hästar och sedan ställa sig och åka iväg till Terjärv. Där ska det också bli roligt. Hihi.

Jag är annars på helt konstigt roligt humör helatiden, sådär smått filurlig men glad, full av iver. Och "pittre", hahha Emma och Lena. ;)

Poker

Nu är jag hemma. Till Österbotten kom jag för flera timmar sedan, men jag har inte hunnit vara hemma förrän nu eftersom jag träffade mina kompisar. Vi spelade poker, jag vann inte. Hiihi, roligt i varje fall!

Jag har ingen som helst lust att skriva nu, vill bara gå på wc:n och sedan se ett avsnitt desperate housewives före jag börjar sova. Men får nu se hur det blir med det.

Imorgon kommer det att bli en bra dag. Det lovar jag er.

40" plasma tv

Dagens inköp; två t-tröjor, två par örhängare, ett par byxor, en ring, ooch... Ja, en halsduk! Men den ska jag gå och returnera imorgon eftersom jag ändå bestämde mig för att inte tycka om den.

Vi har varit och hälsat på Linas och Petras Fammo ikväll, där fick vi äta spagetti och glass. Petras kompis, Samir, (Samppa) som äger halva hunden, är också på plats ikväll. Nu gick de två och hämta hans 40" plasma tv hit till Petras, eftersom hon bara har en liten skit som är nästan mindre än en dataskärm.... Så med andra ord ska vi se en film ikväll.


Eftersom jag är på Petras dator kan jag ju passa på
och snatta en bild av hennes hundvalp!

Las Vegas in Finland

Wohoo, nu slipper jag och uppdatera lite.

Tågresan igår gick bra, Petra och Senci, hundvalpen, kom emot mig. Åh, han är så liten och gullig, bild lägger jag in då jag kommer hem..

Idag har jag varit och shoppat hela dagen, man blir ju helt galen då det finns så mycket. Jag tappade nog bort mig emellanåt också, men tillbaka till hennes lägenhet hittade jag nog. Hon bor förresten mitt i centrum, så man kan inte ha närmare till stan än vad hon har. Så finns här väldigt mycket folk, helatiden, jag förstår inte! Och förresten så är allt här så väldigt stort, i alla fall med jämnförelse till tex. Kokkola..... Värsta Las Vegas in Finland.

Nu bara jag får vilat mig lite, lite till, så ska jag ta en till runda i stan. Eller i butikerna. J.C är ennu obesökt, så den ska jag söka reda på tillförst.. Sedan blir det väl att försöka hitta i de olika köpcentrarna igen, heh.

Trevlig resa

Jag hinner, jag har tid att skriva ett inlägg!

Tåget åker efter en timme, jag försöker skynda mig så gott jag kan för att bli färdig i tid. Var ju nämligen och hoppa med hästarna idag igen, båda var riktigt bra idag!

Datorn får också åka med. Dock har de inget nät i tåget, men för att nyttja tiden kan jag ju i alla fall se på flera avsnitt desperate housewives....

Önska mig trevlig resa och lycka till!!

Tåg

Ikväll har jag och Emma suttit hos Lenas och skrattat hysteriskt 90 % av kvällen. Dessutom åt vi upp deras bröd. *oops*

Imorgon bär det av till Åbo, först tvåå hopplektioner med varsin häst, sedan skynda skynda att duscha och ställa mig till tåget. Jag har 3 frågor; 1. Ska jag ta med datorn eller inte? 2. Hur ska jag hitta rätt tåg då jag ska byta i tammerfors? 3. Hur ska jag bevisa i tåget att jag får resa med halva priset eftersom jag ennu är 16, jag ser ju liksom så mogen ut så konduktören kommer ju inte tro på mig?

Vi får väl vänta och se..

Nej föresten. Ennu en fråga; 4. Har de nätconnection i tåg???


Ni kan finna mig i tågets bar(n)vagn om ni har ärende.

Cheeseböörgöör

Btw! Jag har ätit mycket ohälsosam mat på senaste tiden. Eller under de tre senaste dagarna. Vääääldigt mycket, skulle jag vara ni skulle jag bli lite rädd. Kanske ska jag börja med skräpmat på heltid, så att de jeansen jag tycker så mycket om skulle passa bättre?


..Så om ni någon gång undrar var jag är så sitter jag troligtvis
med några midre smala barn vid McDonalds och proppar i mig en
cheeseböörgööör och funderar över varför man går upp i vikt?

Oinspirerad?

Dagen började med att vara till Annas Stall och rida Playana i terräng - för första gången. Gick nog riktigt bra, men i slutet blev hon lite väl pigg...

Så har jag varit till Kokkola med A & R på en känd finsk hoppryttares träning. Allu gick riktigt fint, faktiskt, var riktigt stolt över honom och fick bra beröm. Ressu var lite oinspirerad idag, så det gick väl sådär. Bättre dag för honom i morgon ska vi hoppas!

Nu ska jag gå till mommos och låna deras dusch eftersom vi inte har något varmt vatten för tillfället...

Vinruvor & Kiwi

ojdå, jag glömde bort bloggen!

Jag tog ett bubbelbad, så skönt! Efter det har jag proppat i mig vinruvor och kiwi frukter, hälsosamt ;) OCH sett ett avsnitt Desperate Housewives, man blir bara mer och mer beroende, hihh..

Imorgon ska jag rida en helt ny häst, får se hur det går. Så ska jag med A & R på hoppträning!

Härligt

Nu har jag ridit färdigt för idag. Det var riktigt skönt att vara med Ressu, han var pigg och bra, snön föll ner och marken var vit och slät = härligt! Den saken som var fel var att det blev mörkt och dessutom såg man ingenting då snön kom i ögonen då vi susade fram. ;) Sådär annars så var hans galopp bra idag hela tiden! Allu var också riktigt duktig, fast han såg lite spöken emellanåt, men ingenting farligt, han var mest gullig...

Ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Ifall vi inte gör något med flickorna ska jag väl ta och ligga i bubbelbadet en stund med lite musik och något att läsa, en film skulle inte heller sitta fel. Eller så tittar jag på desperate housewives som jag på senaste tiden blivit beroende av.....

Självisk

Jag är självisk. Och så har jag inget mer att säga.


Såka dåka

Nu vill jag äta, hungrig som jag är! Varför sitter jag här då? Ja, det har inte jag ett klokt svar på.

Igår var det meningen att vi skulle vara hos Lenas men det blev ändrade planer så vi hamnade till Såka där vissa också dåka. Hehhe. Helt ok var det nog där, fick ju skratta åt dem som var galna. Kom hem ganska så sent men pigg är jag nu ändå, med endast lite mer en 6 timmars sömn. Nåja, tröttheten kommer väl sedan senare på dagen....

Nu ska jag stoppa i mig något mat så jag skulle bli lite, en aning, möjligtvis bara litelite bredare så ett par jeans skulle sitta bättre, haha.

4 GB

Nu är hästarna ridna och jag ska alldeles strax hoppa i duschen så jag slipper iväg!

Glömde att nämna tidigare, men jag har köpt en 4 GB minnessticka! Dit ryms ju fast vad..! Och den var billig, just över 5euro.

Allu var kanske en aning sämre idag än igår, Ressu bättre. Han rullade sig i nytt spån strax efter ridningen så han blev helt vit, såg ut som om jag doppat honom i mjöl =)

inga klädbutiker

Igår kväll var det väl trevligt. Skrattade som sista dan, haha!

Idag har jag vaknat ganska tidigt till och med, klockan 10. Så har jag varit i stan tills nu. Tänk er, jag var inte i en ända klädbutik eller liknande! Bara i de stora marketarna, dit mamma och Jonas skulle. Men jag ska ju till Åbo nästa vecka, så där kan jag ju shoppa då. Annars så har jag kamerafeber, skulle vilja ha en liten, platt, storskärmad digitalkamera som ryms med i fickan. Den jag har nu är ju så stor att man inte orkar ta med den på de flesta händelserna.. Och bilder skulle jag ju vilja ha! Får nu se, nog har jag ju lite pengar satt till sidan....

Nu ska jag fylla i två arbetsansökningsblanketter ennu, sedan ska jag och rida.

bortskämd

Wiee, nu har min sportlov börjat! Dessutom har jag ätit min sportlovs första ohälsosamma mat; hamburgare och en fastlagsbulle. Mums på båda två. I skolan blev vi också dessutom bortskämda med glass och sylt till efterrätt.

Nu ska jag i varje fall gå och bränna upp de kalorier jag fått av ätandet, mina hästar ska nämligen ridas!

självmord

Hahah, härligt med fredag!

vi har modersmål och arbetar aktivt på datorerna.. Janikas dator började spela ett lustigt cirkusmusik, hhaha! Härligt. Bara denna dag kvar, då är det sportlov. Fast den kommer att gå fort! Har ju helt fullt upp.. Fast denna dagen kommer inte att gå så fort antar jag. Först har vi nu två timmar modersmål, sedan engelska och två timmar företagsverksamhet. Två timmar!! Hur har man menat att överleva två timmar med den läraren? Ush då. Och nesta period har vi honom till och med tre lektioner efter varandra.. "Snacka om självmord", hähää.

Lov

Tog en riktigt varm dusch här på kvällssidan eftersom jag frös så mycket. Brabra, nu behöver jag inte duscha imorgon före skolan.

Jag tror det var ett misstag att säga åt pojkarna att jag fick 88 i ett IQ test. Det har jag fått höra om hela kvällen... Nu raderade jag alla bilderna jag lagt upp idag på bilddagboken. Hehe, jag ändrade mig visst. Fast en bild ska där nog vara för dagen också.

Väntar på morgondagen. Fredag. Sedan lördag som jag också väntar på. Måndag och tisdag längtar jag till också, sedan ska jag ju till Åbo också. Då ja kommer hem är det ju helg igen! Och då är det också mycket program! Oj vad lovet kommer att gå fort....

Bokföringsprov

Jag har ju nästan mycket att hinna med idag, hah!

Dagen förgyllades med att jag överförd.. Överraska..? Överdrev.? Över... Överkom? Nej nu kommer jag inte på det ord jag söker efter! Övertog? Nej äsh! Men i alla fall så gjorde jag något med detdär "över..." då jag fick 5 i bokföringsprovet vi hade igår! Wohooo! Där ser ni. Min IQ kan inte vara 88.

Förresten så är detta andra provet i bokföring och både gångerna har jag fått 5. Båda gångerna har jag tyckt att jag inte kunnat. Båda gångerna var jag slarvig. Båda gångerna kunde jag ingenting före provet, så jag fick försöka klura ut vissa saker på själva provet. Dolda talanger?

IQ

Ahaaa! Det var en vis man som berättade att batteriet är varmare emellanåt och kallare mellan varven, den ändrar sig enligt rumstemperaturen tydligen. Annars skulle det ju vara 80 grader varmt.... Oops.

Gjorde nyss ett IQ test på facebook i ett väldigt hastighet, så jag skyller på det för att jag fick låga poäng. Nämligen blev resultatet 88.. 88!! IQ 88! Det kan ju inte vara sant heller. Förra gången hade jag dessutom 111. Fast den gången gissade jag förstås hälften av svaren. Vart har mina hjärnceller tagit vägen? Nej, det måste nog ha blivit något misstag nu. Kanske de hade glömt att lägga en 1:a före 8:orna i slutresultatet?

batteriet

Brr, ja nog kan det vara kallt! Fryser ju nästan baken av mig... Och ute har jag varit nästan mycket till och med, heh.. ;)

I alla fall har jag fått min batteri (element på finsvenska?) i gång och det är ju bra, förr har den inte varit ens varm.. Hur har jag fått värme under hela vintern om jag nu först har fått batterin igång? Ja, det undrar jag också.

Förresten så hittade jag 50 cent på marken idag, wohoo!


Solen lyser

Idag är det fint väder. Faktiskt. En aning för kyligt kanske, men man klarar sig, i alla fall gör jag det med endast farmare och 3/4 ärmad tröja, hehe.

Jag tänkte gå ut och gå en stund, eller i alla fall gå ut. Ikväll ska jag till nykarleby också, där tror jag man får verkligen frysa.... Solen lyser och himlen är klar! Alla barn ut och leka, solen ger nyttigt C-vitamin, ta era pulkkan och gå ut och hoppa i snödrivorna! Det skulle jag vilja göra. Dra på mig en varm halare, mössa och vantar, gå ut och hoppa i snön som ett litet barn. Nej nu ska jag inte bli för filosofisk och hälsosam...

blond?

En tung kväll. Alla har bara bråkat med mig, heh. Dessutom var varenda en i dehär rummet olydig.. Uääh, nåja, äntligen har de gett sig i väg och jag kan läsa en liten stund på bokföringsprovet.

Är jag blond? Nej det är jag ju inte. Inte till det yttre i alla fall. Man säger att jag inte förstår något? Men ja, jag förstår nog. Jag förstår mycket!


skåpdörren

Nu har jag vaknat upp efter en liten tupplur.. Bra som jag är gick jag in i skåpdörren, så nu är min kind sjuk. Jag vet, jag förstår inte hur jag kunde råka med kinde före, men är man bra så är man.

strypgrepp

Dagen har gått riktigt långsamt, kanske för att jag är ovanligt trött idag? Nåja, bara denna timme kvar, så är skoldagen över.

Hade prov första timmen, var i alla fall en fråga jag inte hade en aning om, men tydligen var det flera andra som inte hade det heller.. Så fick jag nyss höra om att Janika och Jenna med sina vänner har hållit på med strypgrepp på varandra i högstadiet, haha! Janika hade till och med fått riktigt röda ränder på halsen, vad våldsamt må man säga!

skratt

http://www.youtube.com/watch?v=21r9gMS6uG0

Haha, dagens skratt! :D

sällskap

Efter mat, dator och sällskap sitter jag här. Ingen inspiration till bloggning nu, pluggandet till prov väntar!

ylli

Ush vad jag försover mig ofta nuförtiden! Och det hjälper ju inte saken att malena inte är och bankar på min dörr om jag inte vaknat vanlig tid.. Men i skolan, där är jag i varje fall!

Drömde riktigt att klockan var över 12 på dagen, jag hade panik till skolan. De enda jag hade att lägga på mig var stickade kläder... Och av det kom jag på ylli, som Jenna brukar säga. ;)

storätare

Hungrig. Hur kan det vara så att jag är alltid hungrig? Och att allt mat är gott? Vilken storätare jag är! Heh.

Tror jag ska börja ta kväll nu. Alldeles strax....

MSN smail


Jag vet inte varför, men dedär msn figurerna är helt.... Brutala!! Hahahahhahaa!

1700 sms

Nu har man då vaknat upp lite, morgonmål har jag också ätit "redan". Nu ska jag bara kolla läget på nätet och gå sedan och rida.

Btw så raderade jag alla mina meddelanden igår! De var över 1700, så det tog nog en bra stund eftersom jag måste gå igenom allt och se om det var något meddelande jag ville spara.. Men nu är det gjort och det känns bra!

Lalallalla

Ah, vilken härlig dag! Haha. Allt är så bra det bara kan vara, roligt!

lallalallallaaaa ^^

Bockning

Nu är Ressu riden, ett riktigt äventyr idag, haha. Han menade ta och skena iväg en liten bit och bocka likaså, dessutom var han allmänt olydig. Hehh.

Ikväll ska vi till malenas och fira alla hjärtans dag. Det ska nog bli roligt, tror jag!

Alla hjärtans dag

Igår var det helt roligt. Hihi ;) Kom hem runt klockan 3 på natten.....

Nu är det då alla hjärtans dag! Och dagen kommer att bli SÅ bra! I alla fall om jag får bestämma.

Och ja, jag har bestämt mig att sluta läsa horoskop helt och hållet. Eller kanske jag någon gång kan läsa. Men inte ofta. Inte alls ofta.

Ha en bra alla hjärtans dag! <3

Fredag 13

Japp, nu är hästarna ridna och jag trött. Men dagen är inte nära på slut ennu...

Nu ska jag hoppa i duchen och sedan ställa mig i väg! Och oj.. Jag borde hinna äta något också.

Insane

Skoldagen över för idag! Hade engelska prov, vilket gick skit... Vi funderade vilken lektion vi skulle ha engelska provet, så tyckte vi att vi skulle ha det först och sluta sedan, men det fick vi inte.

Bråk om vi ska komma på sista lektionen alls om vi skrev provet först.

Läraren: Men vi har ju lektion ennu efter maten eftersom jag är i stället för Ola.
Lina: Men int pa vi ju vaa på Olas tiima helder!


Där skrattade alla, och stackars Barbro höll på att bli galen med oss :)


Möjlighet C verkade mest troligt.


Det började växa blad ur Jennifers huvud...

OCH dessutom fick vi ju alla hjärtans dags gräddtårta i skolan! Mums.

Fredagen den 13:onde

"fredagen den 13:onde, va ska nu tze ida? ;)" Skickade malena åt mig alldeles just. Hade helt totalt glömt bort att det är fredagen den 13:onde idag... Hoppas inte något hemskt händer i varje fall. Lina, min kusin är på väg upp hit till Österbotten med sina föräldrar idag, hoppas att de inte råkar ut för något. Och jag hoppas verkligen att jag kommer att ha en tur dag idag, det skulle behövas. Men troligen blir det inte till det.. Fast en rolig sak kunde i varje fall gå i uppfyllelse!

Fyyrjuulsdriviklubbe

Jag har fått äran att bli medlem i fyyrjuulsdriviklubben. En klubb endast för dem som har ett fyrhjulsdrivigt fordon, hästarna räknades till det också ;) Så tyckte Toni och Dennis att vissa saker borde frysas ner...


Bla. bordduken, penal, yoghurt..

Godis

Fick ut förra veckans samhällsprov, jag fick vitsord 4! Yeij, gick verkligen över förväntan. Endast 4 ½ poäng från fullpott ;)

Abina var till skolan idag ropande, vi som satt på sofforna blev attackerade av godis, det tog aldrig slut, det bara regnade ner på oss, så hårt så vi trodde vi skulle stupa omkull om vi fick en i huvudet. Men det gjorde vi naturligtvis inte, fast vi fick de flesta i huvudet. Men mycket godis blev det i alla fall, mycket mer än vad man brukade få nappa åt sig i högstadiet! Så alla gick hem med fickorna eller magen fulla med godis idag.


Frank fick såhär mycket godis!!


Dessutom visades det något för första gången i en av skolans tv:n.
Första gången jag ser i alla fall.

panik

Äsh, dagen började verkligen dåligt! Vaknade i god tid, men låg i varje fall och sträckte på mig i 20 minuter... Då var det ännu inte bråttom, men då jag märkte att klockan var 7.45 blev det lite panik. Nu är jag då i skolan och märker att jag glömt ett papper vi ska ha nu. Bra.

Tankar

Tankar, det är precis det jag har i huvudet. Fast i och för sig är det väl precis det alla har i huvudet. När jag är här i Jakobstad "ensam", har man tid att fundera över saker och ting. Mina tankar är inte kloka, men faktist så är det roligt att grubbla för sig själv, att inte behöva förklara allt för en annan, att behålla sina tankar för sig själv. För det är ändå ingen annan som förstår på det sätt jag själv gör. Javisst, jag kanske blir tokig om jag är ensam om mina tankar en längre tid, men det är jag ju inte. Nu just tycker jag bara att det är skönt.

För att belöna mig själv gick jag till siwa och köpte choklad. Varför jag fick den belöningen vet jag faktiskt inte.

PS. Provpappren ligger på köksbordet ennu...

prov

Jag har ägnat min tid åt att läsa på prov. Jag har läst så mycket att min hjärna kommer spricka vilken sekund som helst! Så mycket att jag kan allt om avtal och... Och.. Representation! Ja, så var det. Och den som vill får ju absolut tro på mig.


Här ser ni hur aktivt jag spritt ut mina 800 papper. (-00)

Studiekort

Dagen började ju bra med att jag försov mig.. Hann i varje fall till skolan och det är ju huvudsaken. Nu ska vi fixa studiekort åt oss, efter det har vi bokföring. Jag tror förresten att jag börjar ha på klart om jag ska välja retail eller ekonomiförvaltning till nästa år. Eller nu just känns det som att jag vet, hur jag tycker imorgon vet man ju aldrig.

Förresten så är denna tangentbord skön att skriva på, tangenterna är så mjuka och tysta, haha :D


Bländar

Nu har jag ridit Ressu med. Han fick också spurta. Fast han gör att Allu ser ut som en ponny brevid, är han myyyycket långsammare än lilla A, hihi.


Solen bländar!


Och denna lilla ponnyfröken ska jag i något skede ta itu med!

Susa fram

Arrrgh, nu har jag bara lust att vrida nacken av någon!!

Var och red med Allu, troligen i det bästa ridvädret man kan ha! Härligt, härligt. Vi spurtade några gånger, ah vilken känsla att bara susa fram. Fast egentligen skulle jag vilja slippa ennu lite, lite hårdare framåt!

legat i sängen

Godmorgon hela halva stora världen. Jag har nyss ätit morgonmål, och stigit upp ca en halv timme sedan. 11.30, i finsk tid alltså. Dessutom var det den tiden då de på min klass som är befriade från finskan får sluta för dagen. Alltså har jag legat i min säng då andras skoldag slutat, hehe.

Ikväll ska jag till Jakobstad, fast före det ska jag hinna göra mycket. Eller nåja, rida två hästar och borsta och klippa manen på en. Det låter ju egentligen inte så mycket, men det kan ju ta sin tid när det är frågan om mig...

muffins

ähh. Jag skulle baka muffins. Först då jag skulle ta ut dem så var de inte färdiga, så jag lade dem tillbaka vilket var dumt gjort eftersom de crashade ner i mitten lika fort som en trasig ballong.. Nåja, när jag efter en stund konstaterade att de är färdiga, tog dem ur ugnen och se på - de gick att äta, fast bara med sked......... Vilken mästarkock jag är, hah.

Och ush. Nu kom jag på chokladmuffins, hahah!!!!

glittrande flingor

Oj vad det var härligt att vara ute och rida idag! Snöade smått, inte för kallt, snöflingorna glittrade riktigt! Ja, perfekt ridväder! Efteråt borstade och skötte jag dessutom om Gidda, lilla stofölet Anna har. Hon ska nog bli fin en vacker dag!


Svartskuggad kvinna

hungriiiiiig... Pappa är i butiken, så bara han kommer hem ska jag ta mig något att äta!

Äh, man kan bli så irriterad på vissa människor emellanåt. Fast på senaste tiden har jag varit på riktigt bra humör måste jag säga. Inatt har jag drömt en hel massa mardrömmar! Fy! Ni orkar inte höra allt, men den andra mardrömmen handlade om en stor studentfest brevid ett hav, där en svartskuggad kvinna med lysande ögon visade sig och det var bara jag som såg henne. Som tur vaknade jag och fick inte veta hur festen slutade..... Första drömmen handlade faktiskt också om vatten! Fy..

'

Inga rivningar

Dagen har gått åt i nykarleby, jag var nämligen på tävling, hehe. En väääldigt stor tävling var det ju också. Hoppade i alla fall 100 och 110cm med Allu, han var riktigt fin, är riktigt nöjd med hur han såg ut mellan hindren också! Dessutom rev han inte en enda, så han vann. Ressu hoppade jag 110 och 120cm med, han var också riktigt fin! Rev inte heller ett enda hinder, och han var riktigt jämn och bra. Vet inte när jag sist hoppat två banor med båda två då inte en dera av dem har rivit!

Nu har jag varit i sauna, och jag tror jag ska gå och äta piroger nu...

i snön

Kvällen var egentligen inte speciell, men riktigt bra. Vi var ute i kylan också en stund - och ja då fick man verkligen frysa efter att ha hamnat i snön fyra gånger på mage eller rygg.. Hehe.

Ja somnade faktiskt idag på dagen, så trött var och är jag! Så nu tänker jag gå och sova. Jag ska nämligen till Nykarleby och rida imorgon, så ja borde vara pigg och utvilad.......

Reflexera

Det känns onödigt att lägga många reflexer på sig då man är och rider i mörker då det inte kommer en ända bil emot. Nej nu ljög jag. Det kom visst en bil imot i varje fall. Men varför "reflexa" upp sig bara för en bils skull? Huhhuh.

Nu är vi hos annalinas med malena, nikki och danni. De andra borde nog komma snart också.


löneberäkningar

ähh, borde väl ha gissat att vi ska sitta på datorerna. Och göra löneberäkningar!! Blää... Men klockan 10 ska vi till yrkes, så det är ju inte så värst länge till det mera.

pigg

Jag sov väldigt lite inatt måste jag säga. Men jag är inte alls pigg - tvärtom så vaknade jag pigg och strax då första klockan ringde! Fast det märks väl på kvällsidan då..

Nu ska jag iväg till öppet hus som vi har i skolan idag.

CSI

Brr, nu fryser jag. Vi var in till staden ikväll, inte precis varmt var det. Fast det märkte man först då man kom in och tog av sig ytterkläderna. Nå, jag och Malena värmde pizza som var dagens "internatmat" och satte ner oss i soffan utanför och tittade på CSI under en varm filt. Vad mysit, javisst! ;)

Ikväll slås inte nätet av klockan 12 på natten, roligt! Fast jag är lite orolig över vilken tid jag börjar sova.. Fast vi börjar ju klockan 9 imorgon, så lite längre än en timme extra får jag ju sova.

Snöa

Kom mittiallt på att det är ju stora snöhögar där ute. När har de kommit rikigt?? Nog snöade ju det här någon dag tillbaka, men snöade det verkligen såhär mycket? Nej, jag tror nog att det är någon onormal förklaring till detta.

ED

Haha, vilken rolig dag det har varit, egentligen. Vi har varit busiga, javisst, men roligt har det varit!

Efter förmiddagens lektioner stack jag, Jenna, Janika, Jennifer och Diana till stan. Först stannade vi och åt i en kinarestaurang med ris och broilerrätts buffé, Sigon hette stället, helt ok. Så fortsatte vi till biblioteket där vi använde wc:n, så for jag och Jenna till seppälä och handla nagellack. Sedan till halpa-halli, Code på samma gång också. Efter det började jag återvända till internatet, men tänkte gå in via skolan då det ändå var på hemvägen. Det var modevisning på gång så jag lämnade och se på den. Efter det slapp jag allt till internatet, och så hittade jag en pant på vägen. Jag lyfte upp den och bar den till vårt rum. Det var den hela berättelsen om hur ED-flaskan hamnade på vårt köksbord.

död fisk

Måste bara säga att vår modersmålslärare är ganska rolig. Inte elakt menat, men.. Lite speciell är hon, heh.

Jag och malena blev ganska så försenade idag, vi kom nämligen och äta först 07.49, och så sent har vi nog aldrig förr kommit till morgonmålet. Nog hann vi ganska bra i varje fall. Idag har jag ingen aning om vad vi ska göra, tänk att vara i Jakobstad en fredagskväll! Det har nog aldrig förr skett. Eller jo, en gång, och det var i augusti 2008. Nåja, knappast gör vi något speciellt ändå.

Föresten så fick man ett gott skratt då läraren visade hur det ser ut om man skakar hand och handen är som en "död fisk". Så då viftade hon med en halvslapp hand upp och ner, ja ni kan ju tänka er vad det påminde om, haha!

Studs

En ganska ohändelserik dag. Sett på tv, kokat makaroner, varit på datorn, jeejee.

Fast ändå har jag varit glad och på bra humör. Studsat runt med Mallo ikväll också, hehe, härligt! Hur ska det bli de nästa två veckorna då hon är på lia?

1 kg

Hjälp, 8 timmar och 48 minuter sedan jag skrev förra inlägg. Hur lite har jag sovit egentligen?? Trött är jag dock inte.

Var till hälsovårdaren idag, jag har gått upp 1 kg sedan förra hösten! Jag trodde det skulle ha varit mera. Dessutom hade min hemoglobin blivit högre, och det var ju bara bra.

asvalttiviidakko

Jaa a. Eksynyt oon, asvalttiviidakkoon. Inte som att jag skulle vara det, men de orden lämnade i mitt huvud, hehe. Annars så har jag varit helt galen ikväll. Att föra ut en skräppåse i soptunnan dit ut tog nästan en timme, oops. Så har jag och malena sheikat till fast hur många olika låtar - niklas var så snabb med att byta låt hela tiden. Men roligt var det! Skulle vilja slippa och dansa och härja någon helg snart också........

Så var det någon här ikväll som bankade helt galet på en dörr under vårt rum! Arrgh, det höll på i säkert 37 minuter, jag borde ha gått och skrikit åt dem. Men det gjorde jag förstås inte. Hoppas den som bankade så förfärligt mycket får amputera sin hand.

städgranskning

Nu städar vi för fullt här hos mig och malena. Det är nämligen städgranskning ikväll, så lite måste vi ju snygga på ställen. Fast ganska så rent är det nog från förr i varje fall. Jag har nu bara lite kläder att lägga i skåpet, annars är jag färdig i mitt rum, tror jag.

Undrar om Noora menat se pv här idag? Eller om jag ska narra malena med mig... hihi

Dzeisp

Snart mat.. Jeejee. Och detdär uttrycket har jag börjat säga onödigt mycket.

Så har vi diskuterat i skolan om hur man säger gäspa. Jag säger dzeisp, Janika säger jäsp, Jennifer dzesp. Eller Jennifer visste inte hur hon säger, så jag tänkte att hon kan säga sådär föratt inte vara lika som jag och Janika.

panta

Denna dag blott en dröm varit. Haha, eller så inte. Jag är på riktigt skojigt humör, inte ett dugg trött, fast det var först 12 tiden jag började sova igår. Jag steg upp också 5 minuter tidigare än vanligt, och jag hann nästan för bra.

Idag ska jag och malena gå och panta alla våra flaskor! Det kommer att bli en del pengar... Men nu ska jag sticka, vi slutar nämligen nu!

sijenare

Bloggandet har lämnat lite till andra hand idag..

Vi var och bowla ikväll med mallo, nikki och danni. Först var jag förfärligt mycket på förlust men sedan slapp jag om mallo, så sist blev jag inte i alla fall. ;)

Så har jag och malena varit och returnera Daniels jacka, haha. Det blev en högljudd resa, vi var ju värre en sijenare.. Joakim stannade till och med och skrattade när han gick om..

Nu bara pirrar det i magen!

karate

Nu har jag både ätit och sovit! Skönt skönt. Dagen har varit bara bra, inget krångel och inga bråk. Fast så har jag förstås blivit retad av b.la att jag inte försod vad de menade med karate. Och de menade faktiskt inte karate utan, utan karate. Lättare förstår man om man uttalar det "kara-tee", dricka, ni vet. ;)

vårdnämnden

Oj vad jag är glad idag också. Dessutom tror jag att jag vet orsaken till det, men det tänker jag inte säga här. ;)

Provet gick väl helt ok, tyckte jag i alla fall. Finns det något som heter vårdnämnden? Jag hoppas det, för det skrev jag på en fråga...

Fast det for lite sent igår är jag faktiskt riktigt pigg idag. Och så ska jag ta och sova idag en stund på dagen också, eftersom min dag slutar 11.30 igen, yeij!

Dramatisk och traumatisk

Huhhuh. Vilken dramatisk och traumatisk kväll måste jag säga.

När jag duchat färdigt och hade bara handduken runt mig märkte jag att pojkarna höll på att öppna låset till dörren utifrån. Jag skulle stoppa det och släppte taget om handduken med ena handen för att få ett grepp om dörrhandtaget före den blåste upp. Men nej det hann jag ju inte - så pojkarna hann öppna dörren en bit då jag.. Ja, jag vill inte ens säga mera. Fy!!!

Så tittade jag och malena på en skräckfilm, solstice hette den om jag minns rätt. Ganska bra var den faktiskt.... Knyckte till en par gånger, hih.

"hitt kan ja int"

Hihi! Ja er ennu bara glaad! Var gaand ti staan, stzööft bara preciis he va ja bööva å int na ana, bra bra!

Nu har ja lest på proovve så tenkt taa en lillan paus. He er int just na ti lesa ijentligen, kanstzi 5-6 paper å all er int ens full me text. Så vare ein paper som ja skåda påå å tykt ett "hitt kan ja ju int" åså bleddra ja viidari. Haha, he er ju kanstzi meining et man ska lesa på just töm som man int kan... Menmen.. Vi fåår hoppas et int e komber i proovve om he tå, fö he visst ja faktist int naa va e var. Men ganska braa tykt ja noo et ja sådee överlaag kuna! Men he syns ju saan imårån..

sedan

Oh, vilken härlig dag, hehe. Har vari på väldigt bra humör, bara skrattat hela dagen.

Tyvärr hinner jag inte skriva mera, ska gå och se på PV. Sedan till butiken! Sedan färga håret.. Sedan läsa på prov.. Sedan.. Sedan... Sedan ser man väl vad som händer!

sömn

Phuh, vilken tung dag hittills. Uppstigningen var tyngre än vanligt men upp slapp jag! Textbehandlingsprovet vet jag inte hur det gick, vi går igenom den nu.. Ser inte så bra ut som det kunde vara.. Äsh då.

Dagens planer är att sova och läsa till prov. Sömn behöver jag för att minnas något, och läsa måste man ju också så att man ska kunna något.

Btw, min arm är ennu sjuk.


Tyyne Puustinen

Ajaj min arm! Skulle gå ut ur wc:n här i vårt rum, och förstås rymdes jag inte, utan gick rakt i dörrhandtaget som i sin tur slog till min arm. Så nu har jag sjuk arm också. Troligtvis kommer det att bli till ett blåmärke.

Pratade med Janika idag, en gammal vän till mig som bor i Helsingfors. Hon hade hittat en film som vi spelat in för flera år sedan. Där fanns allt från våra fina danser till ace of base, vår inspelning av Tyyne Puustinen och hennes tragiska död, plus det som vi egentligen gjorde i ruila; ridning. Ah, skulle vara så roligt att gå till ruila med henne igen och uppleva de gamla tiderna pånytt!

headbang

Äsh, jag är så förkyld man bara kan vara.. Men det är bara att leva med det.

Jag har väldigt sjuk nacke efter gårdagen, jag skulle försöka lära mig att "headbanga" ordentligt. Det blir alltid så konstigt då jag ska göra det, haha. Annars också blev jag lite halvgalen igår kväll, men roligt var det!

Snart ska jag och rida Allu. Ressu har jag ridit redan, han blev riktigt riktigt svettig. Tränade på cavalettin och några små hinder, mamma var med som fotograf. Allu vet jag ännu inte vad jag ska göra med, men terräng blir det nog åtminstone att rida.


Bild från dagens ridtur

RSS 2.0