What I thought was a dream, 29.05.2014

Idag är det Rinos födelsedaag, tattadadadaaa! 
 
29.05.2007 föddes finaste hoplahästen i världen <3
 

Be the lightning in me

Bildbomb på finaste hästen jag vet!  
 
 
 
 
 
Dessa bilderna är tagna av Liisa Autio
 
Och den allra finaste bilden som jag inte kan få nog av. Vill ha en mega superduper stor tavla av denna som täcker hela väggen haha! 
 
 
 
Bilden är tagen av Emmi Kinnunen
 
 
 

24.05.2014

Många gånger kan jag överraska andra, men idag har jag nog överraskat mig själv med! Har nämligen suttit på hästryggen kl 7 på en lördagsmorgon, haha, inte varje dag det händer kan man väl säga. Men, som alltid efteråt konstaterat - bäst att rida tidigt på morgonen! 
Nå, för att inte alla ska tro att jag gjorde detta helt utan anledning så måste jag väl klargöra att jag ska vara i jobbet 9:30. Och där sitter jag. Hela dagen. Då det är 27 grader ute!! Och nästa vecka då jag har tre dagar ledit jo vad har de lovat då? Typ 15 grader????? Yhyhy. Får nog lov att gråta lite............
 
 

21.05.2014

Favoritbilder på favorithästen från förra helgen!

 
 
 
 

19.05.2014

Moday huhhei! Har varit hittills sommarens varmaste dag med 30 grader, vilket jag dock inte fick uppleva eftersom jag satt på jobbet i en skrubb och gjorde s-bankens skolningsuppgifter.. Åskan som slog till mot kvällen var jag däremot med om, höhö.
 
Söndagen var vi på tävling och ska nog ta och lägga upp några bilder här om någon dag. I 110cm klassen var vi felfria allt tills sista hindret i omhoppning, det förbannade sista hindret alltså! ;) 120cm klassen var nog antagligen vår bästa bana hittills, vilket jag är happy över! Kom lite krånglit och "tållåt" till en oxer så fick en bom med där, och tydligen fick vi lite övertid också vilket jag tyckte var lite konstigt men det har nu egentligen ingen betydelse sist och slutligen haha. Finaste lillkillen har jag i alla fall! 
 
.

13.05.2014

Sötaste bästa lillkillen var duktig på förra helgens träningar! Denna helg väntar i sin tur tävlingar, 110 och 120cm klasser ska hoppas. 
 
 
 
Hihi svansen <3
 
 

09.05.2014

Ha, just my luck! Igen en gång ;) Vaknade igår som vanligt, svängde huvudet åt höger och nacken ska "kratsch"... Där låg jag då, kunde inte röra huvudet någonstans och ont gjorde det. Var till työterveys för att få sjukintyg och det visade sig vara något som heter noidannuoli på finska, idag är det redan bättre men kan egentligen bara vrida huvudet åt höger för tillfället haha. Hoppas det går fort om eftersom jag ska jobba imorgon och därefter på hoppträning. Roligt att rida ifall man inte kan vända huvudet någonstans hahaha. 
 
Får nu då ligga i sängen och vila mig dag 2 också, har sett typ 100 greys anatomy avsnitt redan, och mer ska ses!
 
En liten definiering ännu om vad det är, jag var i alla fall ovetandes av sådant tidigare;  
 

Akuutti kierokaula eli torticollis acuta tarkoittaa pakkoasentoa, jossa pää on kääntyneenä sivulle. Akuutti tila syntyy usein harmittomassa päivittäisessä toimessa kuten hiusten kuivauksessa, pään nopeassa kääntämisessä sivulle tai vastaavassa. Tilasta käytetään myös nimitystä niskan noidannuoli sen hyvin samankaltaisen syntymekanismin takia kuin alaselän noidannuolessa eli lumbagossa.

Kierokaulan oireet syntyvät, kun niskan pikkunivelet, jotka säätelevät selän liikettä, eivät liiku normaalisti, ja ympäröivät lihakset jäävät spasmiin. Akuutin oireen synty selittyy sidekudoksen pienellä revähdyksellä, joka aiheuttaa lievän tulehdusreaktion, joka puolestaan johtaa äkillisiin oireisiin.

 
 

05.05.2014

Sitter ensam i vasa i lägenheten. Inte många skoldagar kvar nu, hallelujah! 
 
Eftersom höstens planer är egentligen ganska öppna fortfarande så har vi sagt upp vår lägenhet, redan imorgon kommer någon och se på den. Sorligt, måste lämna lägenheten alldeles ensam med främmande nya människor inom snar framtid, haha. 
 
Jag har ju aldrig riktigt bott ensam, först två år på internatet med malena, sedan första lägenheten i vasa med annalina & emma, och nu här med Kasse. Jag vet faktist inte hur jag skulle klara av att bo helt ensam? SÅ tråkigt skulle det vara. Huh.
 

Ypäjäbilder

Slänger in några bilder bara från tävlingarna i Ypäjä!
 
 
 

RSS 2.0