Ung och galen

Jag sade en dag att att jag kanske mognat, att jag vill ha en viss klarhet på saker och inte bara vara ung och galen. Men vet ni vad? Nu har jag ändrat mig, haha. För det första så är jag inte mogen. För det andra så vill jag vara ung och galen. Jag vill inte veta. Jag vill leva och ta emot både bra och dåliga saker. Härregud man hinner väl stabilisera sig då man är 40????

Så ja, var och en med sitt.


Varför händer detta

Alltså åååh varför händer detta alltid? När det blir vår, och speciellt då skolan har slutat försvinner blogglusten! Då blir det bara som det är nu - ett tråkigt inlägg lite nu som då. Nej äshdå, nu får jag nog ta och skärpa mig lite!

Nå, vill ni höra om min helg? Klaaart ni vill hör jag er alla ropa inombords.
Jaja.

Fredag, avslutning. Jag och Jennifer grundade lite hos hennes lägenhet före allt hade hunnit börja och väl framme i skolan smög vi in på wc:n och tog några klunkar till. Fnittrig blev man ju inte alls.


Efter "seremonin" gick vi iväg glada och lyckliga för att småningom gå till Pavis för att äta med klassen! Före det svängde vi ändå in hos Jennifers ett varv och drack lite skumppa och annat gott. Senare vid pavis var lärarna också där och ja... De var ju lite roliga, faktist?! Själv hade vi förstås ännu roligare och hade världens bästa humor! Sven min vän...Efteråt till melody. Överdrivet roligt. Vet inte hur jag ska beskriva det men... Ååå det var så roligt!!
Nu är ni väl stolta över mig? Ett ordentligt inlägg!

Don't

"Don't ever hold my hand if you are going to let it go.
Don't ever say, 'I love you,' if you are going to leave me alone."


Lessen

Yhyhy, lite lessen..


Tack för din tid och hoppas någon är lycklig över att få ha dig... </3

Hela helgen lång

Festat heeeela helgen lång! Sömn? Nej det har man inte hunnit med men det var det värt!


Jannas bild!

Träningstävling

Fina ariel i torsdags förresten!

Hoppade lite bana, större än vad vi tidigare prövat på (vilket inte är så högt, höhö), för första gången av alla de gånger jag ridit henne var hon riktigt het!! Hade aldrig trott hon skulle få så mycket sprätt i sig haha. Men ägaren var nöjd med min ritt även fast hästen inte var den lättaste så jag är nöjd och glad!


Examen 2011

Gårkvällen var så,så,så,så SÅÅÅÅ bra! Kan inte minnas när jag sist hade så roligt!!!Merkonomexamen - Check!

Nuuuu bara nya tag och ut ikväll igen! JEJEJEJE

To alcoholExamensdagExamen

Förlåt nu men jag är faktist upptagen med att fira min examen! Sååå uppdatering på söndag?? :)

Snyft

Snyft! Här sitter vi nu, i vår älskade skola för allra, allra sista gången i våra liv. (okej man ska aldrig säga aldrig men ändå!) Humöret är konstigt nog på topp och alla bara väntar på morgondagen med spänning och iver!


JEJEJE


Första, sista

Skolan imorgon. Första gången på 6 veckor, sista gången för hela mitt liv. (typ???)

pant-jjou

Jaja, ridlektioner hållda och hästarna ridna. Kom fram till att två lektioner går bra att ha men den tredje börjar redan gå lite tungt..... Men nåja, duktiga elever i alla fall och endast en avfallning idag, bättre än förra gången haha!

Fick dessutom världens briljantaste idé att ge åt mina vänner på avslutningen. Så Feffi, Ylli, Janka och Dinsku, förvänta er ett minnesvärt minne av Pant-JJou!

Okej. Förvänta er ändå inget extra, då blir ni bara besvikna.

Förändringar

Sommar. Ush då, efter denna sommar kommer inget att vara som förr? Okej "ush" var kanske lite att ta i, jag ser nämligen fram emot dessa förändringar! Att inte gå i skola, resa runt lite, skaffa egna pengar, leva livet och se vilka möjligheter som kommer emot. Nu när skolan är färdig och jag faktist har ett yrke (och ett arbete inom det området) känns det som att jag klarar mig på det en tid framöver - därför skippar jag alltså också urvalsproven till högskolorna nu i år! Sedan vet man ju aldrig om jag mitt i allt får inspiration till skolgång i ett senare skede av livet? Nu passar jag bara på att ha roligt och börja lära mig leva vuxenliv ;)

fest, fest, examensfest

Nya tag nudå? Har så mycket att göra hela tiden så det blir lite som det blir. Idag har jag i alla fall ledigt och imorgon ska vi till skolan till några få timmar för att öva inför fredagens avslutning!! Kan ni förstå känslan??? Ooooorkar inte vänta. Orkar inte! Är så taggad inför hela helgen, fest, fest och examensfest. Jeaa!


Lånar malenas uttryck från avslutningen i grundskolan!

Sam Tsui - If I die young

"I’ve never known the lovin' of a man
But it sure felt nice when he was holding my hand"


Lilla ariel

Fina "lilla" ariel!

Hon hade lite extra sprätt i lördags men idag var hon ju riktigt duktig! Övade lite på galopp-skritt-galopp övergångar och tempoväxlingar i både trav och galopp. (obsobs märk väl att jag för en gångs skull skriver vad jag tränat??? Det händer inte ofta!) Känns som att det bara går bättre och bättre! (Och kanske bara bra det, skulle ju inte vara riktigt vidare succé då det bara skulle börja gå sämre och sämre desto mer man rider??) Så ja, på onsdagen ska vi ta några skutt på hemmaplan och en vecka senare ska vi ut på tävling!


Gammalt

HEHEHE! se vad jag hittade!! I skolan som oskyldiga första års studeranden!


mitt rum

Tadaa! Im alive och hittade hem inatt också så det är väl duktigt?!

Idag är det den dag jag länge fasat för - ska städa mitt rum!
Vet ärligt talat inte när det skulle ha varit så råddigt här som det är nu, en uteliggare skulle kunna bo här utan att jag vet om det eftersom jag inte skulle se honom under alla kläder och onödigt skräp...

Så, vad ska jag nu?? Gissa bara!


några kalla

Nununu, sommarklädjer på och ut på en terass och njuta!


Broken Glass

"Now when people get close
They feel the torns of the rose
And I'll break them, I'll tear them apart
"

Nejnejnej

Nejnejnej, har varit överdrivet klumpig idag!! Så ja, det har hänt en del mer eller mindre roliga episoder vid Prisma idag som gjort så jag inte visste om jag skulle skratta eller gråta... Hehehe.

Men roligt är det i alla fall att vi ska fira KPO:s 105 års kalas i juni, dit hela personalen är välkommen! Dricka och komiker ska vara på plats så det lär väl bli kul?!

Ikväll ska jag i alla fall på bio och se pirates of the caribbean 4:an (Johnny Depp!!!<33<3) Aajeje. Vet ni vad som också är ganska jee? Att tre "typer" råkar komma hem från en resa de varit på, just det, den resan de var på utan mig! Fast jag har faktist klarat mig förvånansvärt bra ska jag säga er! Nu är det bara att hålla tummarna uppe att de har köpt mycket souvenirer åt mig som tröstepris.......


Cool girls..... hahahaha... yep.

blåöga?

Tack mommo, nu vet jag att mitt smink ser ut som om jag skulle ha ett blåöga.

Faktist inte.

Legendariska kunder

Har haft legendariska kunder idag. En hade världens största näsa, en annan världens största ögonbryn, och den tredje hade verkligen världens största bröst!!


Nice...?

9 dagar kvar

9 dagar kvar till avslutning!!!!!


När man är...

När man är full är det...

...svårt att säga

Oöverträffat

Preliminärt

Kvastskaft

Diskussion

...väldigt svårt att säga

Specificitet

Konstitution

Passiv-aggressiv störning

Substantiera

Tillvägagångssätt

...omöjligt att säga

Tack, men jag vill inte ha sex.

Nix, ingen mer sprit för min del.

Ledsen, men du är inte riktigt min typ.

Godkväll, konstapeln, är det inte en underbar kväll?

Åh, jag kan inte - ingen vill höra mig sjunga!


Fast Five

Va? Att jag inte har bloggat??? Nåh.... Nä...

Var i alla fall och se fast five igår;

Faktiskt bra!!!


Pirates of the caribbean 4

AAAA världens bästa Johnny Depp! Tror jag är lite överdrivet kär i honom.Så, 4an av alla pirates filmer måste ju ses! TOTALLY...


..grr.

Unsaid

"If some things are better left unsaid, then maybe they too are better left undone."

Tivoli

Var på Tivoli i lördags;

Coolt eller vad?? Lite annat än något svettigt melody eller komia.. Kröhöhö. 5 gånger större och 10 gånger lyxigare! Fast helsingforskillar.......... Njaa.


Back in business

Nåja! Back in business!? Allt är som vanligt. Lia, råddigt rum och... Nej vänta? Det är visst inte som vanligt, finland vann ju!! Helt otroligt galet roligt. Varannan kund har talat om ishockey och jag och en kvinna var så ivriga att diskutera vinsten så jag visste inte riktigt vartåt jag skulle ta vägen! Så har jag fått några riktiga arbetsturer nu också, roligt att vara heeeela långa dagen i arbetet då mina vänner har studentfest!

Bilder från helsingfors kunde jag också gräva fram. Då jag orkar.

Men änsålänge väntar jag bara på att mitt rum mitt i allt skulle vara rent och fint!

Och btw!!! Avslutning är NÄSTA vecka! Galet?????


Nästan lika galet som att dessa två skulle koma levande hem från abi-resan (vilket jag förstås hoppas att de gör)

VM GULD

NEJ NU!!!!!!!!!!!!!
VM GULD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA


Skumppa & Cider

Är hos Janikas i helsingfors och ska så småningom börja ställa oss iväg. Nattlivet väntar!! Har fått shoppat en del idag också, skor, klänning/topp, tröja, bikini... Ja? Så var vi och handla inför kvällen också. Konstigt att inte köpa öl som vi alltid brukar i hemtrakterna, här ska det drickas champagne, cider osv! Öl har de ju knappt hört talas om. Konstigt. Får se hur jag klarar mig med deras drickstil?

Bättre dag

Bättre dag och bättre tankar! Om en timme åker jag iväg mot tågstationen. Det är fredagen den 13 idag så får se om jag överlever tågresan? Med min tur, nej. Men ja, positiva tankar var det??!

Bra dag i alla fall, fick sluta lite tidigare för resans skull, humöret är ok bra och solen skiner. Eller nja, varmt är det heter det väl? Så var det något ja skulle säga men har förstås glömt bort det.Hälsningar från mig och uppdaterar under helgen det vad jag kan och hinner!

Självdiciplin

Världens sämsta självdiciplin. Kvällens planer var att packa, duscha, lacka naglarna och läsa på ett "prov" jag ska göra på lian. Vad har jag fått gjort under de senaste 2 timmarna? Jo, duschat. Och hämtat resväskan. Fint Johanna, fint!

Så, vart är det jag ska? Helsingfors för att träffa min barndomsvän Janika! Så det blir lite shopping och lite party. Eller nej, ordentligt med party. Måste ju få festa loss och glömma alla tråkigheter eller hur? Fast nåja, jag gör ju kanske möjligtvis en elefant av en fluga (typ??). Inte är det väl så illa som mitt humör låter det bli, egentligen, alla saker har ju sina bra och dåliga sidor?
Idag har jag hursomhelst haft mer dåliga tankar än bra. Skrev ett arbetskontrakt. Det är väl bra? Men, då kommer ett men, ett men som förstör det roliga i att få ett arbete. Och så är det ord, ord som man inte vet hur man ska tolka. "action speaks louder than words". Om det gör det i detta fall är svårt att veta. Ord och "action" går inte ihop. Förvirrande??? JA.
Jag blev sagd att "de är roligt att vara galen". Det är det. Men, (kanske jag mognat nu?), några gränser måste man dra, någon klarhet måste man ha i saker. Det är den klarheten som nu saknas totalt, den klarheten som jag vill få fram så man kan fortsätta med sitt liv åt något håll. Ingen utomstående vet hur det står till, det vet vi inte själv heller. Det är det värsta. Nu har jag i alla fall lust att skriva hur mycket "djupt" som helst, så bäst att slutar före det blir ännu mer känslosamt. Jag vill inte vara känslosam. Jag är inte det.


Smile

"You know that I'm a crazy bitch,
I do what I want when I feel like it,
All I wanna do is loose control,"

Lillabror ska rida?

Min lillebror har fått fnatt och fått för sig att han vill börja rida!! Han planerar redan att vi ska köpa en egen häst åt honom eftersom jag också har en, och så har han suttit upp på Allu redan två gånger idag. Sjukt! Får hoppas han blir frisk snart igen, inte kan nu han börja rida????


Sorgeperiod

Jag har en sorgeperiod just nu. Mina vänner har åkt iväg till magaluf och här sitter jag ensam i regnet och tycker synd om mig själv då jag inte är med! (okej det regnar visserligen inte men det är ju ett bra uttryck?) Men ja, surt är det, att ens bästa vänner åker till södern och det är en som fattas - jag!!

Till sorgens ära har jag trampat på motionscykeln i över en halv timme och gjort lite styrkeövningar. När har mina magmuskler dött bort egentligen?


Här är de;


...Och här är jag;

Kan inte minnas

Har jag visat denna bild förr?? Hmmm kan inte minnas. Var hursomhelst tagen en vacker vårdag då annalina hade med sin proffskamera.

Hoppade i alla fall med Allu ikväll och han var riktigt duktig. Det var bara det jag ville säga.

Min häst är bäst!


6-pack

Köpte en 6-pack;

 


hoblaa

Hoblaaa! Skulle bara borda äta något före vi ska iväg till Esse och träningshoppa med Allu lite. Hoppas han skulle uppföra sig denna gång så det inte blir som i jakobstad på 1 maj! Och ja, så ska ju mimmi också hoppa, med jessica!

Så, uppdatering ikväll blir det alltså.

Succé dag i Jakobstad

...Tro eller ej!

Chillade vid Fäboda på en klippa i härliga vårvärmen, var till Lindex och hittade två (fina!) tröjor, såg film och.... Ja? I sin helhet en väldigt väldigt bra dag, förutom en liten grej som lämnade och störa. Men nåja, det är väl inte något man inte kan sova bort?


The Fear

"I don’t know what’s right and what’s real anymore
I don’t know how I’m meant to feel anymore
When do you think it will all become clear?
‘Cause I’m being taken over by the fear"

Bästaste

Har vaknat hyfsat tidigt fast jag inte ska på lian idag. Ut och rida med bästaste Allu i solskenet, därefter ställa mig iväg till "bästa" Jeppis för att åka till skolan ett varv, Lindex VIP kväll, umgås med min vän och framför allt äta vid Saigon är vad som är på planerna idag. mmmm namnamnam. Kan ni förstå hur mycket jag saknat saigonmat??

En bra bra dag på kommande alltså!


Kos

God afton alla ni. Idag är det dagen då jag meddelar er att....

Jag flyttar till Kos i augusti!!

Vi ska tillsammans med annalina åka iväg och studera. Ja, en skola på Kos, coolt va? Så får vi en utbilding på en månad, great eller vad? Och en massa nya minnen, roligt va?


Ni kan ju inte gissa vad det handlar om!


Smäller

Nu jävlar smäller det! (in a good way, jag är inte arg.) Imorgon. En tuff dag väntar och jag borde redan sova... Först lia, direkt därefter och rida, direkt därifrån och hålla lektioner, direkt efteråt rida Allu, därefter kommer klockan vara kanske... 21? Och då kommer Desperate housewives som jag såklart inte vill missa!! Och ishockeyn då? Den kommer jag missa eftersom matchen är redan runt 5 på dagen... Men ja, efter allt detta, vet ni vad jag ska göra?? Ett överdrivet roligt beslut, eller nåja beslutet har vi redan gjort, men då kommer den första stegen göras för uppfyllelse. (vilket ord?) Så, nu hoppas jag att jag gjort er nyfikna, men vet ni vad? "Väntar man på något gott väntar man aldrig för länge"! Imorgon mina vänner, imorgon.


Oj så lång text det blev! Grattis för er som orkade läsa, men å andra sidan brukar jag ju inte pina er med långa texter så en gång är väl inte så farligt???


Ishockey

Gårkvällen spenderades med ishockey, och mitt i allt en liten runda på krogen? Och det var faktist överdrivet tråkigt på baren, blah, så kom ju lika fort därifrån som vi hittade på att gå dit. Men annars så? Ja, det var riktigt trevligt!

Nu ska jag ställa mig iväg och åka till Seinäjoki för att hälsa på fammo. Lite tungt kanske? Ja visst och länge kommer det ta... Nå, bara pappa låter mig köra kommer vi nog fort fram i alla fall!


Snake

Överlevde resan! Såg en orm idag igen. Gjorde det igår också. Och den dagen vi var på ridtur med Hanna. Blääää! Sommaren har inte ens börjat och jag har redan sett 3?!?! Under hela fjolåret såg jag inte ens så många!


Ps. Jag rekommenderar att ni inte googlar på ordet "snake". Äckelvarning!

4 h

Ca 4 h sömn och jag är hur pigg som helst??? Har hunnit göra mycket redan idag och kvar har jag att rida Allu, hålla lektion och se på ishockey samt avnjuta kalla drycker. Aaaa perfekt dag med andra ord! Får bara hoppas att inte tröttheten hinner ikapp....


Decide

"All we have to decide is what to do with the time that is given to us."
J.R.R. Tolkien

 


Nattuppdatering

"Natt uppdatering", kan inte komma ihåg när jag senast var såhär pigg denna tid på dygnet??? Datorklockan visar 05:16, ehehhe.. (Säg inget åt mamma, hon blir så arg då jag är trött på dagen)

En sak som tål upprepas i alla fall är att det är överdrivet ljust. SJUKT! Hur kan det vara så ljust?? Det är ljust! Dessutom såg vi soluppgången. Eller nåja vi såg att solen så småningom nog ska börja stiga.

Summa sumarum så helt rolig annorlunda kväll! Nu tror jag det blir sovdags......

Busig häst

Vilken busig häst jag har! Galopperade och bockade och skuttade runt i hagen då jag försökte ta in honom. Hahaha. När jag väl sist och slutligen slapp upp på hästryggen var han överdrivet fin!

Mimmi och Teija blev löshoppade idag och Teija - Ja, hon blir nog en fin ponny!


Bushästen.
Finaste och tydligaste bilden genom tiderna!!! hahahah....

102 escape moves

Hahahha.......


3:or

Kan ni förstå att jag har fått fast hur många 3:or på mitt betyg den sista perioden?? Okej okej kanske inte hur många som helst, men några stycken i alla fall! Det är ju fint va? Och skalan är ju från 1-3 för er som är ovetande..

Snart får man fira avslutning. Snart snart snart!!

Matte

Bläddrade på aftonbladet och hittade denna, ett "nationellt prov i matte";Eh... Måste erkänna att jag inte kan... En enda???? Eller jo, 3an klarar jag! (Tror jag?)

Rätta svaren;Så vad lär vi oss av detta? Mitt mattehuvud är inte från det bättre hållet!

Ishockey

Vem ser inte på ishockey ikväll??? Jag har väl hela mitt liv varit så pass intresserad så jag "alltid" sett på Ishockey VM osv. Så, nu är vi bänkade här hos oss och är i full gång att heja på finland så att de skulle få gjort ett mål. Tuff match i alla fall!Annars så går det väl ganska hett till under matchen vad jag förstått.


Veckor

Nästa vecka åker mina vänner iväg på abi-resa. Då de kommer hem är det en vecka kvar till vår avslutning. Vet ni hur fort det kommer emot???? Dessutom är det bara två veckor lia kvar. Två! Det låter så sjukt.........

Lista, 4.5.2011

HUR
Svarar du i telefonen: Hej, jou, helou
Gör du när du är kär i fel person: Suckar åt eländet.
Tycker du om gul-bil-leken: Nej, så vitt jag kommer ihåg är det bara Jenna som håller på med det!
Mycket pengar har du i plånboken just nu: Några slantar
Mycket är klockan: 17:07
Spenderar du en regnig dag bäst: Mys!

VEM
Är ditt 10:e sms ifrån och vad står där? "Joo! :)" Av Janika
Pratar du med på msn just nu? Ingen
Ringde dig senast? Anna
Pussade dig senast? Hemlis!
Vill du kasta en sten i huvudet på? Mig själv då jag inte spanade in den heta pojkens namn då jag hade chans till det. HAHA
Saknar du mest just nu? Hmm......... Vet inte?
Ska du träffa imorgon? Svårt att veta.
Sov du med senast? Tror jag säger hemlis här också!
Vem fick du senast sms av? Annalina

JA- OCH NEJ-FRÅGOR
Cyklat utan händerna: ja
Gråtit en hel natt: nej
Druckit så du spytt: *kröhmm*
Åkt rullstol: jo, rullstolsrally vid sjukhuset ifjol!
Gjort en bakåtkullerbytta: ja
Haft träningsvärk: ja
Önskat att du var det andra könet: nej
Föreställt din kompis i rosa kanindräkt: haha nej... Inte förrän nu!

ridlektionerna börjar

Ikväll börjar ridlektionerna igen, vilket alltså betyder att jag ska agera ridlärare! Är lite nervös faktist, har ju inte haft lektioner åt någon sedan... Öh, september? Kommer jag ihåg vilka övningar man kan ha, och att de faktist är jääääätte nervösa? Ajajaj tror inte det är spännande bara för eleverna, utan för mig också!!Tror jag var mindre nervös till och med här!

Nu

Nu nu nu. Nu vill jag verkligen uppfylla denna plan vi har och det med detsamma! NU.

Så, vad är det vi ska göra?? Vill ju inte avslöja förrän det blir helt klart men;
Puzzle

"The world is a puzzle and we're two pieces that fit perfectly together."


Lucky day?

Vad är det här riktigt för en dag?? Har fått en massa komplimanger, haft överdrivet bra tur, och då jag skulle köpa en klänning ville en full gubbe köpa den åt mig (?!?!) och sedan sist och slutligen fick jag ännu till 10% rabatt på den!!? Sjuuuukt!

I'm feeling lucky today! (Lite som Susan i gårdagens desperate housewives!)

Så, vad ska jag göra näst för att pröva min lycka?

  1. Satsa alla mina pengar i ett pokerspel
  2. Råna en bank
  3. Reta upp en oxe med en röd duk
  4. Väcka en sovande björn
  5. Hoppa ner från taket
Osvosv. Det finns ju en massa man kan pröva sin lycka på?


Ariel

 

Duktiga ariel på första maj hoppet!

Bilderna är tagna av Niike Hansén


Maanantai ilta

En somersby, Desperate housewives och lite juustonaksuja.. Siitä on hyvät maanantai illat tehty!

Å ti råga på allt komber e ju ishokki ennu til!

Å oho?? He vaalt en ilägg på dialekt vilket vi inte har sett så mycket av här i bloggen!Vappen!

Cool girls 92!

 


Trying


1 Maj

Har varit ute hela dagen på tävling idag så har fått en hel del färg i ansiktet också! Roligt, roligt, nu känns det inte så tråkigt då man inte är likblek längre.

Ska se om jag får bilder från tävlingarna senare så ska ni få se!

Nu ska jag vila. Är sååååå slut.

Error?

...Ditt resultat blev;

PIIP PIIP PIIIP

...error..

...error....

Godkänt!


Så ja, jag fick faktist byxorna på mig, och det lätt! WOHOO

Nu får ni allt hålla tummarna uppe åt mig idag att det ska gå fint! (eller en tumme, har någon gång hört att två tummar ger otur???)

Den vappen

Det var den vappen, med mig bakom ratten!

Ska nu hoppas på att jag ryms i mina bästa tävlingsbyxor, var ett tag sedan jag använde dem senast och då var de redan "lite" spända, och jag har ju inte precis blivit 10 kg lättare under tiden heller höhö.

Vi får ju bara vänta och se. Och hoppas.

RSS 2.0