Olate Dogs

OMG ni måste se detta!! Nästan sötare än alla ponnyer jag visat här på senaste tiden, haha. Nämen påsant, SÅ helt otroligt amazing!
 
 

30.01.2014

Ja nu har jag äntligen fått gjort en förändring! Har varit så trött på dystra, mörka, fula layouten här i bloggen så nu fick vi det lite mer lättsamt och somrigt och glatt. Inget dysterhet här inte! Nu är det flickigt och rosa, haha, jag som alltid förr föredragit en mystisk och mörk layout tyckte nu att det är dags att dansa på rosa moln och vara flickig. Lyckas jag? ;)
 
 
 
Så, mot ljusare och gladare tider i allmänhet också!

30.01.2014 Skoltrött

Orkade inte gå till skolan till 8 idag, vilket egentligen var tur eftersom vi tydligen inte hade någon lektion i varje fall? Ganska dumt att man inte kunnat meddela om saken, tänk de stackarna som gick till skolan och sedan fick konstatera att det inte var någon lektion. haha, jag har ett sjätte sinne, tänk vad tur att jag inte släpade iväg mig i morse! 
 
Sedan senare var jag no en stund på en lektion och surfade på nätet, och det var den skoldagen.. Väldigt viktigt alltså.. 
 
Vi har alla fått en riktig "skollejdå" och snart så får vi se om någon av oss (jag, anna, annalina) kommer gå ut ur denhär skolan med något betyg alls haha. Ser dåligt ut för tillfället eftersom vi har lite andra framtidsplaner egentligen, än att slösa tid i denna skola. Jag menar, vi gör faktist ingenting. Helt totalt onödigt. 
 
Så, det jag egentligen ville säga var att skoltrött är bara förnamnet. Och att vi har det tråkigt i skolan. Så, thats it!
 
Nu ska vi iväg och äta hamburgare, mmm! 
 

29.1.2014

 
En sådan dag med funderingar på framtiden. Allt är ju möjligt, egentligen. Och "if you don't go, you'll never have it".  enkelt är det ju egentligen. Ja, det var nog bara det jag ville komma fram till. Om man inte går kan man inte få det. Så, I will go! 
 

2014

 

27.01.2014

Vi fortsätter med "dörhurgulligasötalillaponnyer-temat"
 
 
Och sist men inte minst, dagens favorit; 
 
 
!!!!! <3 <3 <3
 
Alltså nä nu får jag nog sluta med detta.... Andra menar att de blir katt-tanter som stora, men jag blir nog isåfall garanterat en ponny-tant, hahahah.
 
 

27.01.2014

Måndag igen, tiden rullar ju iväg bara! Helgen gick i hoppträningars tecken, hur roligt som helst! Tränaren var ursprungligen från Italien, men jobbat/tränat med stora herrar som ex. Beerbaum och Rolf-Göran Bengtsson. Jag menar, det märkets verkligen att det var en helt annan nivå än med "vanliga" finska tränare! Tummen upp dubbelt. Så glada och lyckliga fick vi åka hem från hoppningen på söndag :)
 
 
Lördagskvällen hann jag åka till Dennis för hans födelsedag! juhuu gammal gubbe på 22 bast är han nu, haha 
 
 
Allu fick inte följa med på träningarna men han fick ha roligt hemma åt smågubbar i buskarna istället, haha
 
 
 
 
 
 
 

22.01.2014

Idag har jag varit väldigt produktiv om man kan säga så?! Eller ja, först försov jag mig till skolan faktist, men vi hoppar över den delen haha.. 
 
Åkte hem och skötte hela stallet, red Allu och for sedan på träning med Rino. Okej nu när jag skrev upp allt sådär så låter det ju inte som jag gjort typ något alls, men det tar ju faktist sin tid med alltihopa! Körde tillbaka till Vasa direkt från träningen och här sitter jag nyduchad och väntar på att få något att äta. Haha.
 
För övrigt så är jag supernöjd med min häst. Båda alltså, men nu syftar jag på Rino idag. Roligt och ännu mer motiverande när man märker att framsteg sker och saker som aldrig skulle ha lyckats ett år sedan lyckades idag. Happy! 
 
Löjligt töntigt glad
 
Så ska vi ju inte glömma att idag är det Emmas födelsedag!! 
 
Happy birthday rakas <3
 
 
 
 

21.1.2014

 
 
Sitter at the moment i skolan och väntar på att en lektion ska börja. Första dagen typ ever som vi faktist är i skolan från 8-16! En första gång för allt, brukar man väl säga?
 
Vi är lite omotiverade för tillfället (vilken överraskning).......
 
 
 
 
 
 
 
 

20.01.2014

I helgen bestämde vi sådär halvspontant för att åka till stan. Sagt och gjort och roligt var det! Emmi var med några av sina kompisar också påväg ut så ännu roligare för min del - fick ju springa på med henne hela kvällen! 
 
 
Så på söndag så var jag och piggade upp mig ute i friska luften; 
 
 
.. Och på kvällen hade vi Pilates. Ett tips - Gå inte på pilates ifall ditt huvud dunkar. Det blir bara värre. Haha. Men helt okej roligt är det faktist, känns inte så tungt at the moment men dagen efter känner man visst i musklerna att man gjort något.. 
 
 

20.01.2014

Måndag, veckans roligaste dag. Haha, men faktist så kommer ju paradise hotel ikväll igen så något roligt med denna dag ockå! 
 
Satt i skolan och möglade hela dagen utan att veta vad lärarna pratade om och utan att göra något annat än surfa på nätet. (Normipäivä alltså) Men, tänk förr i tiden, då man inte hade internet på telefonen, man måste väl bara följa med då, och blev liksom tvingad att lära sig?! Man hade ju inget annat att göra än att lyssna?! Nu sitter man okoncentrerad i 5h och om läraren skulle frågat mig vadsomhelst om vad hon sagt skulle jag inte kunna svara. Sorligt. Men kanske det är bara jag? Kanske alla andra lyssnar på? Njaah...... haha. 
 
Mamma skickade för en liten stund sen denna bild åt mig;
 
 
Rino hade tydligen varit glad och bockat en massa då hon longerat honom nere på åkern, haha. Sötkille! 
 
 
 
 

16.1.2014

Cha cha bloggen! Idag är det torsdag och det betyder att jag imorgon ska hem till pollarna, juhuu! 
 
Någon som haft roligt i hagen haha 
 
Nästa vecka blir mer hästig med hoppträning och mer ridning, det väntar vi på förstås. 
 
Skolan rullar på, vi gör uppgifter och "lyssnar på" vad lärarna har att säga. Idag kände jag mig faktist för en liten stund smartare än vanligt. Annalina berättade åt Lena om vår mattelektion och utbrast "Johanna gjorde några uppgifter före mig också, och hon frågade inte ens hur man ska!" Haha, så där ni, jag kan jag också! 
 
Nu ska jag nog koka ett par ägg åt mig och äta knäckebröd med det, namnam..... Fast så kan man kanske inte säga längre när man ätit det i princip varje dag sedan skolan började på denna års sida, haha. Man tager vad man haver så att säga! 

14.1.2014

Alltså ååååååååååååh jag tror jag dör hur gulligt!!
 
 
Denna heter Herkules, hahahah tänk hur gulliiiiig
 
Och denna lilla fölunge???? OMG jag vill haaaaa! <3 <3 <3 <3
Tänk att bädda in en sådan liten gullunge under täcket och mata honom med morötter och mysa hihiihihi
 
Så, det var dagens aktivitet. Söka söta shetlandsponnyer på hästnet. Alltså jag förstår inte, man får ju dem för bara ett par hundra euro från sverige? Sjukt? En sådan söt sak måste jag någon gång skaffa. Smältar ju!
 
Och därmed konstaterar jag också att det antagligen var den onödigaste och rörigaste inlägget genom tiderna. Haha. 
 
 

13.1.2014

Tillbaka i vasa, och startade veckan med att åka direkt på morgonen till manegen med Anna och hennes häst!  Roligt med lite hästigt här också. Efter det var jag så pass ihjälfrusen så jag bestämde mig för att skippa skolan, haha. 
 
 
Imorgon har de lovat typ -20 grader till morgonen så ja.. Fy. Har sagt en längre tid nu att man ska inte bo i Finland. Såhär är det här, kallt, mörkt, dystert, dyrt och sura och bittra människor hahaha. 
 
Så har jag passat på att lysa upp vinter-dysterheten med att köpa inte bara en utan två nya hästtäcken... Hittade billigt och bra så why not liksom? haha 
 
 
 
 

9.1.2014

Har varit på kaffedejt med flickor ikväll! Passar mer än bra i dystra och tröga vardagen i vasa, höhö.. Annalina, Anna, Mary, Jenni och Emilia bestod av sällskapen, och måste säga att vi faktist varit ganska duktiga genom hela skolåret att ordna kaffekvällar. Pluspoäng åt oss! 
 
Imorgon är det fredag som alla säkert vet, och det betyder sista skoldagen för denna vecka som alla säkert också kunde gissa. Helgen består av arbete på lördagen men annars blir det som vanligt en hästig helg. 
 
Nu väntar jag att en pizza ska knacka på dörren, mmm... 
 
 
 
 
 
 

8.1.2014

 
 
 
Just när jag trodde att skolan inte kunde bli värre än den varit i höst börjar vi med finansmatematik. Kill. Me. Now.
 
 
 
 
 

7.1.2014

Fick en påminnelse av Pyllis att jag glömt att skriva in en viktig sak i årsresumén! Nämligen så hände ju något legendariskt, vi var och se på Ishockey VM, matchen Fin- Lat och blev därmed också årets tv stjärnor!! 
 
Om jag minns rätt så var vi i tv- rutan för hela finska folket två-tre gånger, och in i arenans stora skärm säkert till och med 4 gånger, hahaha...... 
 
Hur kunde jag glömma detta??? 
 
 

5.1.2014

Planer för lillklillen för i år är under konstruktion så att säga, haha. 
 
Vi har tränat mycket inom dressyren och han har fått mer styrka i kroppen, inom hoppningen är han jämn och fin. Har tittat på tävlingskalendern en del och prickat in ett par tävlingar som jag har som "mål", att åka till. Dessutom har vi ju en tvådagars nationell hopptävling i Karleby i år till och med, tummen upp för det! 
 
Om allt går enligt planen börjar vi säsongen i februari och hoppar några 110cm banor till en början. Så har jag mina egna mål nerskrivna men de får ni tyvärr inte ta del av i detta skede ;)
 
 
 

Årsresumé 2013

Mitt 2013. Året har gått både upp och ner, överlag är jag faktist inte så nöjd med året som gått. Tävlingssäsongen blev mer eller mindre förstörd, jag lät andra männniskors åsikter påverka och irritera mig, sket i en kurs i skolan, gjorde för lite somriga saker på sommaren... Men ja, det har ju varit bra stunder också, det ska vi inte glömma.
 
Januari började fint med hästhandel, I couldn't have been happier! Skolan fortsatte efter julen och kan tänka mig att jag var lika deprimerad då som jag är nu, haha. 
 
Criano första dagen hos oss. 
 
I februari "hamnade" jag tillbaka till Prisma, haha. Tyckte väl jag behövde "extra" pengar? Det var ockå i februari jag flög som en liten vante i snödrivan när Rino slänge bock 1 och 2 som jag skrivit i ett tidigare blogginlägg. 12 februari ägde också fastlaskiainen rum vilket var ganska så roligt ju! Minttukakao kl 11 på morgonen och ja i den stilen gick det väl allt tills sent på kvällen då natten avrundades med calzone pizza som vanligt....
 
I Mars åkte vi iväg på vår första? andra? Hoppträningar med Rino. Nu när jag ser på filmen kan jag bara skratta och nästan skämmas över hur det ser ut, nöjd över att förändring verkligen har skett. Tur det!! Om ni vill se eländet finns det att ses här; http://www.youtube.com/watch?v=yPOCF16BK28
Vi hade sportlov, och veckan därpå åkte vi med gänget till Ylläs och hade en bra "extra" semester där. Klabben förgyllde vår resa, höhö...
 
 
I april hade jag faktist skolan ganska på klart redan? Rino gjorde framsteg och det kändes bättre och bättre med honom. Tränade en gång på gymmet och hade allt sjuka muskler överlallt så jag inte kunde gå. Tydligen gjorde jag inte så mycket spännande eftersom jag inte skrivit i bloggen riktigt mycket mer än det, haha. 
 
 
I maj fick vi redan ganska bra med värme hit till oss vilket såklart var bara positivt. En lägenhetsjakt började eftersom jag, emma och annalina skildes åt </3 Gjorde tävlingsdebuten med Rino och hade en utekväll i jeppis med Noora och co! Rino fyllde år vilket firades med en terrängtur i fina sommarvädret.
 
 
Juni månad.. Ja, midsommar var det ju då! Campade i tält i Kalajoki och njöt av sommarvärmen. Roligt. Var ridlärare på ridläger så spenderade mina dagar där, plus på jobbet i prisma. Telefonen var på service vilket ledde till absinensbesvär, och tittade alltför mycket på dragon's den. Galopptränade med allu på travbanan några gånger.
 
 
I juli tävlade jag med superAllu som var på hugget på tävlingarna och nappade åt sig placeringar i princip allt. Jag tappade telefonen i wc byttan vilket inte var så bra, förstås. Vi hittade också en lägenhet dit vi skulle flytta in på hösten! Denna gång skulle jag bo med gubben..
 
 
Augusti åkte vi på resa till Italien, Garda. Körde runt med bilarna längs sjön alla vägar så hann se en del. Så var vi ockå uppe på berget monte baldo vilket var det mest skrämmande jag gjort på länge, haha. Förstås hade jag ingen kamera med på resan så lite sämre med bilder därifrån......... Allu fortsatte leverera och placerade sig som vanligt ;)  
 
 
Nu undrar jag verkligen vad jag gjort i September eftersom jag inte har ett enda blogginlägg från det! Skolan började i alla fall, vilket betydde att jag och annalina var klasskompisar igen. Jag lekte hemmafru i vasa och höll ordning i lägenheten och gillade att laga mat.... Allu "mala" i jeppis och jag red för att vinna, men en ryttare som väntade på sin tur hamnade i min väg och förstörde då min ritt vilket gjorde hela alltihopa lite confusing. Det slutade med att jag fick delad första plats. 
 
 
Oktober månad började vi dressyra oss på allvar. Skolan rullade väl på och höstlov hade vi väl också. 
 
 
I november fyllde jag som vanligt år! Det firades med firmafesten vid amarillo, vilket passade hur bra som helst! Hade lämnat efter ca 15 uppgifter i kostnadskalkyleringen och hade super tråkigt i vasa. Hade ändå en uppiggande tortilla & vinkväll med vasabrudarna (varav ingen av dem egentligen är från vasa haha, ja, förutom Anna!) Denna månad blev jag trött på min Prestige sadel så köpte en ny, haha. 
 
 
December kom och gick. Köpte min nya telefon, stressade sönder med skolan och gjorde många terrängturer. December är ju också känd för den månad då det finns mest "att fira", haha, så ja, ganska mycket blev det väl? Dessutom jobbade jag ihjäl mig så det är bäst att det blir en massiv lön i januari!! haha.........
 
 
 Mitt år i en nötskal var detta alltså. Som sagt, är inte så värst nöjd med 2013 och ser väldigt mycket mer fram emot 2014. Det ska bli en superbra år på många plan! Som vanligt har jag inga desto mer framtidsplaner, chillar bara och låter allt flyta på, enkelt alltså. Lite mål har jag ändå satt för mig själv som jag vill uppfylla, och så får bara tiden visa resten.....
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

RSS 2.0