7 saker

Nu är det dags att engangera mig angående de 7 sakerna! Btw, heter det engangera???

Nåja;

1. Jag pratade endast finska tills jag var i skolåldern och tvingades börja prata svenska.
2. Jag har fallit av hästryggen en enda gång på senaste 4 år.
3. Jag gillar inte då folk berättar i små detaljer.
4. Jag har någon slag av beslutsångest. Göra eller inte göra? Köpa eller inte köpa? Svart eller vit?
5. Jag har en tendes att läsa horoskop för ofta. Måste sluta med det!
6. Jag har väldigt dålig självdiciplin.
7. Jag har fått 88 poäng i ett IQ test.

(lite plus i kanten för mig eftersom jag använde svåra ord om engangera och diciplin. Stavningen vet jag inte om men låter ju klokt i alla fall!)

Bloglovin
Märk väl att jag nu har lagt till en länk där ni kan följa min blogg på bloglovin! Lätt och enkelt =)


Vilopaus

Somnade på soffan och min lilla vilopaus förlängdes med 1½ timme. Great! Nu är det bara att skaka av sig sömnkoman och börja städa! Därefter ut och springa men ack så tungt det låter.....

kreativitet

Hittade en kedja i skolan och blev kreativ.


1 minut?

Igår var det första dagen på jag vet inte sedan när som jag inte försov mig. Kom på att jag måste ha larmet att ringa med 1 minuters mellanrum istället för 2. Så idag? Ja, jag försov mig eftersom jag inte hade larmet att påminna mig helatiden.

Nu ska jag försöka göra något här i skolan också, fast det kan ju vara lite tungt? Och de 7 sakerna ska jag försöka få skrivit ner idag!The blind sideHåller på att se denna film just nu, har inte kommit alldeles till slutet men kan ändå säga att den är jäääävligt bra! Ååh, se trailern och ni bara måste se filmen efteråt.

Annars så har jag haft en trevlig dag med Emma och Lena, kaffe, glass, loppis, spelmaskiner, skratt åt gamla bilder och filmer, mat.. Dessutom kommer det vara helt galet då jag fyller år. Final countdown börjar ju.. Snart? Can't wait!

Utmanad

Jag har blivit nominerad av Mia att berätta 7 saker om mig som få vet. Jag ska svara på dem, men, inte nu. Precis nu får jag besök av emu och lemu, skönt att få lite sällskap hitt till apstaden! Hoppas vi skulle hitta på något roligt, vem gillar nu inte fuffens??

C YA
  Ylli  Bara för att det inte gick att skicka denna bild åt min vän ylli på facebook måste jag lägga upp den här.

  Varsågod ylli! :)

  blogglust?

  Kanske blogglusten kommer tillbaka ifall jag skulle få en ny design? Ny kamera så jag får tagit mera bilder? Kanske jag borde vara mer på datorn? Nej. Är humöret nere är allt annat nere också. Tro eller ej - även blogglusten!

  Fast å andra sidan hade jag roligt idag. En stund. Dessutom var det svårare än jag kommit ihåg att öppna en jäkla höbal, vilket var roligt det också. På tal om det - Visste ni att man trivs bäst med ett sådant arbete som är på gränsen till för svårt? Sådant lär man sig i skolan om man följer med på psykologi lektionerna. Vilket jag givetvis gör, alltid.


  En sådan stor jäkel!

  onödigt

  Dziiises. Nu vill jag ju inte blogga längre. BUHUU. Onödigt.

  Skolfoto imorgon, gonatt!

  Lag FM

  var har jag varit under senaste två dagarna?? Bortrövad kunde jag säga, bara för att vara lite tuff. Men nej, hopptävlingar måste jag säg, bara för att vara ärlig.

  På fredagen körde vi 7 timmar neråt i landet, lördagen tävlade jag och tre andra från österbotten om lag FM. Resultatet blev ju ganska bra då vi tog åt oss brons! Fast å andra sidan känns det ju inte lika bra då vi skulle haft tillgång till silver också, hehe.

  Nåja, nu vet ni var jag varit och att jag fick en medalj med mig hem, så det blev väl inte en helt onödig resa?

  Ska lägga in en bild av vårt lag senare, bara jag kommer ihåg!


  Jag och ressu i kalajoki i somras!

  krokodil?

  Var ute och red längs en skogsväg då ja plötsligt fick för mig att det var en krokodil jag såg i diket framför mig. Blev lite besviken när jag kom tillbaka till verkligheten och märkte att det bara var en ynklig liten sten. På tal om vild fantasi? Tur att man inte bor i afrika där man ser krokodiler i ett. Eller, visst gör man det? Har inte testat så man kan ju inte veta.
  Nu iväg till ABC på en kopp kaffe. Ska se om jag får samlat ihop mod för att spela på spelmaskin, förra gången jag blev övertalad vann jag inget och han som övertalade mig fick 10 euro. Hur typiskt är inte det?

  Värsta vintern?  No comments. Kan det bli värre än detta????

  Vinter i all ära men värsta vintern på länge?! Jag kommer ihåg förra året då jag höll på att frysa ihjäl var och varannan dag, och nu ska det bli ännu värre. Nej härregud vart är världen påväg?

  Eländigt

  Ush vilken tung dag, och den är bara på sin början. Först var jag hur pigg som helst men sedan slog tröttheten till, och då menar jag att den slog till ordentligt. Nåja, har ju en håltimme idag så får lov att gå till internatet och sova lite så man orkar med resten av skoldagen utan att somna på lektionerna och mittiallt knycka till då någon kallar mitt namn. Haha, eländigt? Lite.

  Paranormal activity 2  Förresten, har ni sett trailern på paranormal activity 2an? Har ni sett själva filmen? Tror jag hoppar över denna film erfarenhet. Vill ju inte dö i skräck heller?

  Björn Rosenström - En gång är ingen gång

  "alla barnen ska på vasa by night, förutom johanna, hon ska tidigt och sova och åt alla hälsa good night". Eller något ditåt. Diktsinnet är inte riktigt i toppform idag. Kan man säga diktsinnet?? Är det ens ett ord?? Nåja, whatevaaa.  Låten snurrar i mitt huvud efter att jag hört den en gång idag. Nu går jag runt och sjunger "eeen gång e ingen gång tvåå e liika mee ett!!!!" Och min sångröst ska vi ju inte tala om..

  retorik

  Brabrabra, försov mig idag igen, denna gång ordentligare än igår. Hade en liten stund på mig att göra mig i ordning men hör och häpna - jag hann i tid! Nästan i alla fall..

  Nu ska vi skriva ett litet slutarbete om retorik. Kroppspråk, konsten att övertyga människor osv. (Fast det behöver jag inte lära mig om, jag är ju expert på att övertyga alla redan?!?). Men nåja, måste väl börja göra något om man ska klara sig genom skolan någongång.  regn, regn

  Fy för regn, för finland, för regn, regn och regn. Ja jag förstår att det är höst men vart har det fina höstvädret tagit vägen egentligen??

  Var hemma en stund idag, tog en powernap och red. Båda sakerna gick bra. Fast i och för sig är det aldrig svårt eller dåligt att sova, däremot kan det vara det någongång med ridningen.

  Nåja, efteråt körde jag till internatet, i mörker och regn, igen. Menade köra över en stakkars kissekatt men den hann springa undan, mamma undrade vad jag skulle göra i en sådan situation? "inget, den sprang ju undan" tyckte jag, och det gjorde den ju så var är problemet?


  Fint höstväder!


  En fin paint-teckning som visar hur jag powernappar och rider.
  (Ja, allt på en och samma gång!!) Och jag vet att mina ritkunskaper
  är av den bästa ändan...

  PS. ÄR JAG NAKEN???? o__O

  flaskan  Måste ta till flaskan för att överleva fysiklektionen med en massa x å siffror hit och dit.

  Einstein?

  Godmorgon solstrålar? Här är en som försovit sig idag. Det är i och för sig inte så konstigt, men att jag ändå hann till skolan i tid är lite underligt faktist. Jag kommer ju försent alltid, fast jag inte skulle ha försovit mig.

  Måste säga att jag är väldigt borta just nu.. Vi ska göra.... Vad??? Hjälper ju inte precis att andra är lika okloka just nu som jag. Kan ju erkänna att jag inte är självaste Einstein heller. Eller hmm, en person vet jag att vet vad vi ska göra men henne tänker jag inte fråga råd om. Nej, bättre att gissa sig fram än att fråga.


  mörk och höstig?

  Är vid mias lägenhet just nu i brist på annat att göra i denna tråkiga stad. Ska ta och fotografera något seriöst och oseriöst så jag kanske kunde småningom fix till en ny design? En mörk och mysig och hösig design. Typ? Vilka färger är fina i en blogg???

  Love The way you lie  Egen rap version av låten som är på allas tungor och mun och strupe och hals osvosv......


  Just love the fuckin way you lie lyrics:
  Håks tu baa staa ter å skåda tå ja brinder upp, neemen he er heilt okej, fö ja dzildar ju tå e taar såårt.
  Håks tu baa staa ter å skåda tå ja pyylar? Neemen he er heilt okej, förett ja älskar hu du juuer åt me.
  ÄLSKAR HU DU FUCKIN JUUER ÅT ME!! :'(((
  Ja kan int seji åt te va e på rittit er, ja kan baa seij hu e stzenns!!
  Å just nu ere som en kniiv i miin luftstryype, ja kan int andas, men ja foortseter ti slååss såleng ja fuckin kan! Nee vent nu, vart faan edu på veeg??? Ja håks lömm de, Nee tu håks int, kom tibaak! (
  beslutsångest??)
  Jer e vi nu ååter, he er heilt crazy, förett tå e er bra ere heilt succé, ja er bätmäään

  Och förlåt alla läsare som inte förstår vår sjuka dialekt, den har misstagits någongång som tyska, norska, ryska... Eh, ja? Bättre lycka med försåelsen nästa gång. Grattis ni som snajjar allt.
  hjulspår  Jahas, jag ska undvika att fastna i hjulspår. Tur att jag inte är hemma, här är det inte så stor risk att fastna i traktorhjulspår i alla fall. Och en ond cirkel? Det håller jag med om, jag gick ju dessutom över bron till helvetet i lördags. Det var inte så farligt där som jag trodde.

  småkär

  Tror jag är lite småkär.. I en sång? Nej. I en kille? Nej. I en häst? JA.

  Och nej jag kan inte visa bild på denna söta polle efterom någon då kan stjäla honom. Eller ja, stjäla kan ju vemsomhelst från stallet han står i, men stjäla honom från mig. Ni förstår? Bra.
  Däremot kan jag dela med mig av allra käraste Johnny. Jag är nog lite
  småkär i honom också. Grr

  Deprimerande

  Söndag. Deprimerande. Imorgon till skolan igen, har planerat att inte vara borta en enda lektion nästa vecka. Wish me good luck!

  Nu ska jag rida fast jag verkligen inte har någon orka alls. Söndagar ska man ju ligga under täcket, se på film och äta hela dagen. När har jag sist gjort det? Nej just det, can't remember. Hmm.. Borde man ta ledigt från skolan en dag och vila upp sig? Nejnejnej, inga sådana tankar nu!!

  Rihanna - Only girl  "Want you to make me feel like I'm the only girl in the world
  Like I'm the only one that you'll ever love
  Like I'm the only one who knows your heart"
  I brist på annat såhär i början på en lördagskväll. Igen är jag i sista minuten i farten med att göra mig i ordning. Bra jag, bra!

  mexico  Är det bara jag som levt i en lögn och trott Mexiko skrivs Mexico??? Borde väl skaffa en ordbok..

  Sådär annars så är detdär med orkan kanske inte så kul. Om det blåser hårt torkar visserligen kläderna ute på snöret men om det regnar också blir ju inte ens kläderna torra och då är det ju ingen nytta alls med en dum orkan?

  Sista minuten allt?

  Perfekt. Om 1 minut ska min skjuts vara här och jag kom just ur duschen. Som tur brukar våra tidtabeller inte stämma så kanske jag hinner i varje fall?

  Hästsko

  Jag och min kusin var nyss på en fartfylld ridtur. Galopperade så hårt att tårarna rann och på samma gång höll jag på att skratta ihjäl mig med en massa småkryp i munnen. Därefter menade jag bara storkna ihjäl istället. Ett av Allus skor flög också av så efteråt var det mindre kul att gå runt på flera hundra km stort åker och söka efter den.. Med mindre bra resultat.  Pulu

  Måste ju skriva ett inlägg om min vän pulu. Vad jag ska säga om honom? Ja det vet jag faktist inte. Bilden får väl berätta för sig själv hurudan han är till sin personlighet..


  = (LIKA MEEEED)


  Fräsht fågelskit. Ush nu har jag smutsat ner hela min blogg på grund av en bild!! En skitstövel den där
  Pulskun.

  "just a horse"

  Eftersom jag nu varit utan min kära lilla ponny i lite över ett dygn är det på tiden att jag börjar sakna honom. Hästmänniskor, orka läsa detta och ni märker att allt stämmer :)

  From time to time, people tell me, 'lighten up, it's just a horse,' or, 'that's a lot of money for just a horse'. They don't understand the distance traveled, the time spent, or the costs involved for 'just a horse.'

  Some of my proudest moments have come about with 'just a horse.' Many hours have passed and my only company was 'just a horse,' but I did not once feel slighted.
  Some of my saddest moments have been brought about by 'just a horse,' and in those days of darkness, the gentle touch of 'just a horse' gave me comfort and reason to overcome the dark.

  Those who think it's 'just a horse,' probably also use phrases like 'just a friend,' 'just a sunrise,' or 'just a promise.' 'Just a horse' brings into my life the very essence of friendship, trust, and pure unbridled joy. 'Just a horse' brings out the compassion and patience that makes me a better person.

  Because of 'just a horse' I rise early, take long walks, and look longingly to the future. So for me and folks like me, it's not 'just a horse' but an embodiment of all the hopes and dreams of the future, the fond memories of the past, and the pure joy of the moment.
  'Just a horse' brings out what's good in me and diverts my thoughts away from myself and the worries of the day.

  I hope that someday others have the opportunity to understand that it's not 'just a horse' but the thing that gives me humanity and keeps me from being 'just a woman.'
  So the next time you hear the phrase 'just a horse,' smile. You are one of the blessed few who understands.  puss!

  Never back down

  Ikväll har det varit mycket tal om att slåss. Film, serie, verkliga livet. Ja, vi har utövat kampsporter här vid internatet också. Egna taktiker är väl de som fungerar bäst, ni vet, sådana som motståndaren inte kan ha övat in eller förberett sig på? Ja, det är väl sådana vi har utövat här ikväll. Hur effektiva de sist och slutligen är är då förstås en helt annan sak..
  Never back down. Överdrivet bra film och det gör ju inte saken sämre att skådespelarna är lite av hottisar? Tyngd på ordet liiiiite....

  Svåra val

  Skulle ut och springa då mia ringer och bjuder mig på kaffe. Vilken väljer jag?

  Alternativ 1: Ut och springa bara, bra med motion och frisk luft, det gör bra att bli svettig!
  Alternativ 2: Dricka kaffe, lyssna på musik, tala skit och leka med systemkameran.


  Kröhm.. Har på känn att jag alltid väljer det sämre alternativet. Ni kan väl gissa att jag nu sitter hos henne, drack just kaffe, hon leker med systemkameran och jag sitter här, lyssnar på musik. Dåligt samvete? Nej, varför skulle jag ha det? Man får ju faktist energi av kaffe, att lära sig om kameran är ju bara nyttigt och musik.. Ja musik måste man ju lyssna på så man inte dör i tystnad.

  Nej ärligt talat ska jag faktist ut och springa. Snart..

  videoblogg

  "cha cha bitcheees! Idag har jag varit i skolaaan!"..... Diana ger förslag på vad jag skall blogga om. Kanske jag ska bli en fjortisbloggare med videoinlägg där jag drar mitt hår, har rosa läppglans och gula hårförlängningar? Så kunde jag sitta och berätta om vad jag läst i FRIDA; hur man får sin drömkille, dagens horoskop för alla stjärntecken, sminktips, bästa salongen för att göra lösnaglar.. Ja ni fattar grejen? Något att tänka på kanske.

  Förresten blev jag överdrivet lycklig av att ha fått godkänd i fysikprovet!! Happy day! Dessutom har jag bestämt mig för att åka till tyskland. Ja, det är väl det ända jag bestämt mig, allt annat jag borde bestämma för har jag inte fått gjort något åt. Sorligt. Och detdär med tyskland är ju aktuellt nu också. I alla fall om en månad eller något.


  Jag som videobloggare. Ja, jag har en arm-protes.

  transvestit

  Janka berättar om en transvestit hon sett.

  Janka: Ja tror han var transvestit, eller jag vet inte riktigt. Det var en sådan som du jennifer skulle tycka om!

  Så nu visste vi det om vår vän Feffi, hon gillar trasvestiter??


  ja.. Ska man säga han eller hon??

  kör inte så hårt

  Jag körde mig själv till internatet ikväll! Perfekt körväder för att vara första gången ordentligt ute på vägen - mörker och regn... Men bra gick det, mammas kommentarer var "det känns helt fel att du sitter vid ratten", "kör inte så hårt", "se upp!!" osv osv. Men härregud, om det är 100 väg och jag kör i 80 kör jag väl inte hårt ändå??? Nuförtidens vuxna....
  Pappa ringde och undrade om bilen är hel ennu, ja, åtminstone då jag övergav den till mamma var den. Nu vet man ju aldrig hur bilen ser ut så han borde ju ringa och kolla med henne nu om man ska vara riktigt ordentlig?


  hmm...?


  bil

  Äntligen!!!!!!!! (Ja, bäst att överdriva så mycket som möjligt). Ja, äntligen får jag börja köra med bil! Nu tänker ni väl alla att "that is soooo last year", ja jag förstår men för mig är det inte det. För mig är det ju faktist nu först aktuellt! Sorligt men sant.  brummmmm låter det bara då jag brusar om!


  (Det man inte behöver nämna är väl att jag bara börjar övningsköra....?)

  nya tag?

  Känns som att jag nu fått samlat krafter för bloggandet igen?! Inte bara för alla flera hundra läsares skull (kröhömh), utan för mitt eget också. Hur roligt är det inte att efteråt läsa ett år gamla saker, onödiga saker, saker som ändå gjorde ens vardag? Roligt.

  Måste ju dessutom bara få skryta på hur fysikprovet gick igår. Jag som är så talangfull och intresserad är säker på att jag fick full pott i poängen! Ifall man har alla uppgifter fel så att säga.


  Vad menas det ens med en dum triangel och ett L??
  Eller med den andra krumeluren??
  Allt detta är helt enkelt för mycket för min lilla hjärna.
  .

  RSS 2.0