TackTack

Tack till 2 personer. Och dem två tänker jag inte nämna..

svärord

Jag brukar inte svära. Inte publikt i alla fall. Men nu. Vittu satans saatans helvetis faan!!!!!!

Tack.

Lillajulkväll

Det var lillajul det då. Blä. Faktiskt. Roligt hade jag, visst, men varför ska allting skita sig för oss?? Vi måste vara förbannade med någon ond ande.. Aldrig blir något som vi planerat. Men noja, inte ska jag tjata, vi hade ju ganska roligt ändå. Åtminstone hade jag det. Nu orkar inte jag prata om det mera :D Vi var uppe till halv 4 på morgonen och bestämde oss för att börja skriva i dagboken härifrån framåt varenda dag. Får se hur det lyckas, det är ju tungt........


Lillajulmorgon

Vaknade för en liten stund sedan, sökte något att äta utan vidare resultat. Så jag ska gå och se pånytt efter en stund om det skulle ha råkat att komma något ätbart i skåpen.. Annars så är det ju lillajul idag! Det blir nudå att åka till terjärv till Malenas, vi åker redan ganska tidigt på kvällen dit eftersom vi ska laga och äta något gott, och så ska vi ha tid att göra något annat också. Men före jag kan börja drömma om att gå dit ska jag rida 2 hästar. Det är egentligen det enda jag måste göra idag.

Igår böt jag örhängen. De vanliga knopp-örhängen fick ställa sig i lådan och fram fick komma små silverring-örhängen. Det var verkligen svårt att få nya örhängarna i öronen, det var något problem med låset osv. Så jag fick pinas en ganska så lång stund före örhängen satt rätt fast. Så nu får jag nog lov att ha dem en bra stund!

städa, städa....

...varje freda också varje jul, de tycker ja ee kuul! Pippi sjöng visst så. ;) Jag tycker inte om att städa varje fredag. Nejnej, men precis just nu idag tycker jag faktiskt att det har varit roligt att städa. Jag har inte haft alls bråttom, bara gjort vad jag velat, och plockat undan på emellanåt. Nu närmar sig klockan 2, och städdagen för mig började redan kl. 11. Roligt att städa faktiskt, rummet behövde det verkligen! Hehe. Men nu är det i alla fall ganska så rent. Mattan är ute och vädras, golvet kunde jag nog ännu ta och tvätta. Gamla oanvända saker har jag också fått städat undan så de inte behöver stå och samla damm på sig. Lakanen byts också idag. Skönt skönt skönt! Nu vill jag gå och rida! Känner för det riktigt nu.Tror att jag tar och släpar fram några cavalettin också! Oj vad duktig jag är idag :) Det är pappa och jag som har städat hela dagen här annars också, mamma sover. Vet inte varför, och nu just bryr jag mig inte heller. Brodern är i skolan än så länge, så jag har inte haft någon att bråka med heller. Noja, nu ska jag sticka ut i kölden!


Rosetten jag fick från Ypäjä ;) hehe

Råddigt rum

En lång dag. Har hunnit göra mycket känns det som. Skolan var bra, tråkiga lektioner i och för sig, men bra ändå. Så hade jag också hörförståelse eftersom jag missat den då de flesta andra hade haft den. Packade ihop sakerna vid internatet - jestas vad mycket kläder jag äger! Det var knappt så att allt rymdes med hem! Och dessutom lämnade det nog ännu kläder dit.. Så har jag ridit båda hepporna, Allu var ju för gullig! Red barbacka och härjade på med honom, han hade så roligt så! Och det hade ju jag också. Ressu var också pigg och kramsjuk. :)

Så har jag också hunnit vara hos Emmas ikväll. Lena och Annalina var också på plats. Vi drack kaffe och talade om "alsårtta", vilket var extra roligt eftersom jag inte sett varken Lena eller Emma på en evighet! Aijaij, borde nog aktivera den fronten..
Nu sitter jag då här, mätt som en plätt dessutom. Och klockan är 22, finsk tid alltså. Ganska tur att den inte är mera än så! Känns också skönt att veta att man inte behöver lägga en väckarklocka på för imorgon. Enda saken jag inte ser fram emot med morgondagen är att jag ska städa mitt rum vars tema nu just är katastrof.

Fingrarna

HAHH. Hahh. Haaaaaa...! Malena har klämt sina fingrar mellan dörren. IGEN!!!! Hahha, man kan nog inte riktigt annat än skratta! Hur lyckas hon?? Stackarn...

I alla fall har kvällen varit riktigt bra! Vi skulle ut och gå med malena. När vi väl var nästan påväg menade vi inte orka gå alls ut. Men så bestämde vi oss för att gå till siwa, wau, och köpa choklad! Kan man vara nyttigare? Heh, ja det kan man väl. Men det borde jag egentligen inte tänka på, eftersom jag fick höra av bådar-Niklas att jag är så smal. Men.. Inte vill jag bli mycket fetare ändå. Bara kanske en aning. Vägen till siwa kändes längre än den är, eftersom vi härjade på som galningar. Fällde ner varandra i snödrivor, och menade lämna under en bil. Hehe.

Sista kvällen på internatet nudå. Ganska sorligt egentligen. Jag trivs ändå så bra här... Men nog ska det väl sitta bra att vara hemma också en månad. Ojdå, tiden här i Jakobstad har ju gått riktigt fort! Redan i flera månaders tid har jag bott här. Hjälp vad tiden rusar iväg.. Då man har roligt ;)

Linux

nu har vi modersmål och sitter på datorerna. Igen. Börjar faktiskt tycka att vi använder datorer mycket här i skolan. Nu är vi i en sal där alla datorerna har Linux istället för windows. Läraren är lite "taso" så hon förstår inte att det inte är någon vits att spara på stickan, eftersom det ändå inte går att öppna sedan på andra datorer. Så säger hon att man ska skicka per e-post. Men det går ju inte heller, eftersom man inte kan öppna det då heller. Förstår ni? Hoppas det. :) Nu ska jag börja avsluta och gå upp och skriva ett matteprov... Jag hoppas jag kan. Åtminstone tror jag att jag kan!

Snus i mikron

Nu sitter jag i skolan. Förståss. Igen. Känns ganska roligt egentligen eftersom imorgon är det sista skoldagen för mig på länge. Bara morgondagen kvar, och nästa gång jag kommer hit är det julfest. Vad ska jag lägga på mig då? Oj nej, en evigt svår fråga....

Igår kväll var vi ut och gå till Prisma. Det var svinkallt. När vi slapp fram dit vi skulle köpte vi glass. Det var ju verkligen smart, eftersom vi inte frös alls mera på grund av den varma glassen.. Men överlevde gjorde vi i alla fall. I en liten snöhög var vi och skuttade också.

Så var det någon som hade lagt snus i mikrovågsugnen. Brandlarmet gick på och brandkåren och polisen kom på plats. Brandkårsmännen hade sagt att det var bara frågan om ca. 1 minut så skulle hela köket ha kunnat stå i lågor! Så ganska tur där egentligen att inget allvarligt hände. Mikron gick ju sönder förståss, och köksskåpen blev svarta. På kvällen hade vi samling och gubbarna var inte precis glada..

ålderberäkningar

Sitter i skolan nudå. Länge sedan sist känns det som! Började ju bra med att jag kom försent till första lektionen. Meeeen, sådant händer ju.
Nu räknade vi åldern på excel. Jag har levt 5867 dagar idag. Annalina har levt 6090 dagar. Alltså är hon 223 dagar äldre än jag. Men det märks ju förstås inte om man tänker på smartheten. hehe :)

Finska prov ska jag skriva idag efter skolan på omtagningstiden, hoppas det går bra. Modersmålsprovet gick åtminstone över förväntan!

Ypäjä

Resan blev lång. Längre än vi förväntat oss. På lördags morgonen åkte vi iväg med bil till ypäjä. Väl framme lastade vi ur, for och red och sedan satte vi oss i bilen igen och körde iväg till mina kusiners hus där vi skulle övernatta. På natten drömde jag en massa mardrömmar....
På söndags morgonen åkte vi tillbaka till Ypäjä. Vi tittade först på de första klassera, vilka var ponnyklasser. Sedan var det min tur. 115cm AM5 var första klassen jag skulle delta i. Grundbanan gick 0, så jag slapp till omhoppning med ca. 7-8 andra. På omhoppningen rev han kombinationens b-del, eftersom han drog till vänster så mycket. Annars hoppade han riktigt, riktigt fint! Sist och slutligen blev vi ändå placerade som trea! I klassen deltog 56 ekipage om jag minns rätt, varav 13 placerade sig.
Nästa klass var 125cm, juniormästerskapsklassen. Början gick helt bra, men så kom vi till en trekombination med långa avstånd och fick ett litet inhopp på a-delen, så han rev både b, och c-delen där. Så kom vi också lite för hårt mot ett räcke, så det hindret fick vi också en rivning på. Men eftersom det är alltid lätt att vara efterklok vet jag nu precis vad jag skulle ha borda göra för att ha fått det att gå vägen. Men, riktigt nöjd är jag i alla fall! Det var inga många 0-resultat överlag heller. Och bästa ryttaren från Österbotten var jag ju i alla fall. ;)

Nu ska jag återvända till köket och prata med folket!

krig

Vi var med shacket till malenas ikväll. Roligt roligt! Först såg vi på en film, och sedan efteråt gick vi ut och härjade i snön. Det blev ett snökrig med mig, malena och annalina på ena laget, och Niklas, Dennis, Toni och Daniel på andra laget. Det var härligt! Våt blev man ju förstås, både innanför och utanför kläderna. Haha :D
 Nu ska jag börja sova eftersom jag imorgon ska åka iväg mot ypäjä, och sedan och sova hos mina kusiner till lundo. Och vad finns vid ypäjä? Ja, Juniorernas Finskmästerskap i hästhoppning, där jag ska delta! Så hoppas nu att det inte skiter sig heeeeelt totalt...... Och håll tummarna uppe på söndagen då vi ska tävla! :)

julklappar?

godmorgon! Nu ska jag bara ta och äta morgonmål och sedan sticka iväg till stan. Får se om jag får inskaffat några julklappar! Det borde jag egentligen få gjort, det brukar ändå alltid lämna så till sista stunden....

ha d brá! ;D

ridning

Nu är jag alldeles trött. Som tur behöver jag inte göra något mera idag. Vi red vid Jakobstad före jag slapp hem, då det är så dåligt att rida överallt nu just. Och vi behövde en ordentlig ridning före ypäjä. Nu är jag bara sur på det flesta.......

vem haar teijji e??

Vi orkade inte gå ut och gå igår. Vi härjade på för fullt vid vårt rum istället. Och faktiskt, vi var helt galna. Speciellt jag måste jag säga. Hehe, men roligt var det ju. Så började jag banka på malenas dörr på natten också "vem haar teijji miin mokkaruuto?? naan haar iti opp e!!" Där ropade och skrattade jag om att min mokkaruta är uppäten. Malena började också skratta och vi var helt hysteriska en lite längre stund. Sedan kom vi fram till att jag själv åt upp den tidigare.
Nu sitter vi igen, surprise surprise, på datorerna i skolan och söker information om kommunen vi bor i. Vi har faktist 6 716 invånare. Wau, vad mycket. Så slutar jag ju kl. 13 idag, började också kl. 9 eftersm jag försov mig. Kort dag, lyx! Och ledigt imorgon. Jeeee! Nu ska jag nog göra något annat, heijdå.

dzeevlå

Varför är jag nuförtiden jämt trött? Eller inte kanske precis alltid, men för det mesta. Det är inte ens roligt. Och så på kvällarna då jag säger att jag ska gå och sova tidigt så får jag inte det. Så då är jag igen trött. Och nu är jag trött. Eller egentligen inte... Och varför ska de spela piano hela tiden på rastarna här i skolan? Julsånger! Och psalmer. Eller vad det nu är. Vem orkar med sådant? Inte jag i alla fall, men det är inte något jag precis kan göra något åt...

Jag har lite väl stora humörsvängningar nu känns det som. Jag är på riktigt bra humör och glad, men om jag vill kan jag förändras till riktigt dzeevlå! Heh. Jag slipper ju hem imorgon i alla fall. Bra eller dåligt - det vet jag inte. Faktiskt så trivs jag riktigt bra här i Jakobstad, så på ett sätt skulle jag inte vilja åka hem. Men det gör jag i varje fall, eftersom jag måste. Modersmålsprov ska jag skriva på eftermiddagen. Aijdå. Det har inte blivit precis mycket läsande inför det heller.. Men nog ska jag väl klara det i alla fall. Det borde ju inte vara så svårt.
Nu skulle jag ha lust att gå "hem", lägga mig i sängen och slänga täcket över huvudet. Och vet ni vad jag sedan skulle göra? Somna.

jävlar!

Jävla soffpotatisar hela shacket. Fan. Varenda en tv i huset är upptagen! Och det finns ju ändå 6st?! Så nu får jag inte se PV. Jag kan slå vad om att de andra inte ser på något viktigt! Jävlar. Vad ska jag hitta på nudå??? Kort stubin verkar jag också ha idag.

trötthet

phuh, vilken dag. Men före jag berättar mera om denna dag ska jag säga några ord av gårdagen. Eller kvällen. Jag och Malena skulle ut och gå igen, men före vi hann långt började vi med snöbollskastning. Hehe, vi prickade visst - där vi hade menat och där var vi inte hade menat  pricka också. Efter en stund började det snöslaska, då orkade vi inte vara ute längre.
Noja, sedan till denna dag. Vaknade och ställde mig i ordning ensam = malena började skolan först runt 12 tiden idag. I skolan sade jag ju så passlit att " he var så tungt ti stiig upp å ennu tå man vist et mallo låå å sov breive!" Heheh.. Fast jag menade ju nog att hon sov i rummet breved. ;) Så var jag visst lite elak i skolan också. Ehehee... Inte mera om det, men jag fick ut mitt företagsverksamhetsprov som jag hade ganska bra feeling av. Men vad tror ni jag fick? 11 poäng = vitsordet N1. Jag tror man skulle ha 10 poäng för att vara godkänd... Hehh. Jag skulle ha haft 10 poäng men en extra poäng fick jag för en rapport jag lämnade in en gång. Tur det. Bokföringsprovet då.. Ja, det trodde jag ju allra först att gick bra, sedan fick jag höra att jag hade lagat helt fel. Idag fick jag ut det provet också. Faktiskt så fick jag B5 som vitsord! Wow!! Och jee! Endast 4 fel hade jag. Gissa om jag är stolt? Jag tycker faktiskt att bokföring är svåraste ämnet, så det var verkligen en överraskning att jag klarade det så bra! Nu har jag hela dagen på mig att göra preciiiis vad jag vill och hur som helst. Tråkigt kommer det säkert att vara. Allt till kl. 19 måste jag underhålla mig själv. En liten tupplur kunde jag ju ta, men först efter PV. Nu ska jag fortsätta surfa, och mumsa i mig en läcker bit av mockaruta!

prov

Skolan var väl helt ok. Började med rättslära och samhälls.... Något. Inte precis roligt verkar det att vara. Men det hör ju till skolan så nyttit antar jag att det är i varje fall.. En ny elev har vi i klassen, som ja alldeles hade glömt bort, så jag blev lite överraskad då han satt i vårt klassrum då vi började lektionen. Han har nog börjat redan förra onsdagen, men jag har ju varit i skolan sist på tisdagen så honom hade jag inte sett förut. Nu blir det många prov för mig att skriva känns det som. På onsdagen efter skolan ska jag skriva modersmålsprovet som jag missade förra veckan. Finska provet som jag missade ska jag då skriva nästa veckas tisdag. Bokföringsprovet får jag ut i morgon, om det ändå sist och slutligen skulle bli underkänt (vilket jag inte tror) måste jag ta om det nästa vecka också. Företagsverksamhetsprovet skulle jag ha velat ha redan idag, men jag hittade inte gubben som hade hand om mitt prov. Blä. Hoppas inte det heller blev underkänd. I så fall ska jag ta om den också nästa vecka. Men om jag har tur så är det bara finska provet jag behöver skriva då.
Idag ska jag se på PV eftersom det slutade så spännande! Måste bara övertala Malena att också komma och se ifall Noora inte kommer. Kallt är det också, faktiskt riktigt vinterväder med snö och allt. Så ska vi nog också ut och gå ikväll med min lilla vän. Hoppas vi inte halkar omkull och får hjärnskakning :)

dyrt bröllop

Hehe, äntligen bröllopsplaneringen färdig. Det blev ju inte mer än 12 732 euros bröllopsfest detdär. Haha, men inte är det ju våra pengar ;) Sovit har jag i 2 timmar idag också, oijdå. Får se hur jag får sömn inatt  nudå. Fast det brukar nog aldrig vara något problem. Nu ska jag se efter så att inte mitt mästerbakverk bräns i ugnen! Och sedan får jag väl börja packa...

snösnötrötttrött.

Jag är på helt dåligt humör. Vaknade redan kl. 6, så det blev inte precis en lång natt för mig, eftersom vi satt och åt kvällsbit halv 12 tiden... Allt ska man göra för hästarnas skull... Nu vill ja i varje fall gå i duch och sedan sova. Men nej, hur skulle jag få det? Allra först måste jag planera färdigt bröllopet med Jenna, det blir inte precis ett billigt bröllop, men inte är det ju vi som betalar heller. ;) Sedan tänker jag bara sitta vid datorn en stund, sedan kan jag kanske tänka mig att göra något.

Nu ska jag bara säga att Allu är världens bästa häst! Och han kan hoppa, och högt!!

"juulstzeenona"

igår kväll var vi till annalinas. Vi bestämde oss för att gå till sale me traktorerna. Hehe, på tillbaka vägen satt vi 4 stycken i Dennis traktor. Vi körde bakom Niklas eftersom hans lilla traktor inte går så hårt. Faktist så enlit Dennis mätare for vi i 6.4! Alltså wow vilken hastighet! Så tittade vi på en skräckfilm, jag knyckte visst till lite nu som då...

Nu vill jag ha julstjärnor!!

Mätt som en plätt!

Jag känner mig som en... En.. En elefant! Ja, precis så känner jag mig. Jag åt just mycket, väldigt mycket, alltför mycket, potatismos och fiskpinnar! Ja ush vad jag åt...! Jag skulle inte ha orkat äta upp allt om jag inte skulle ha tänkt för mig själv att jag var med i fear factory och skulle äta upp allt inom en viss tid. Det var min taktik. Och den funkade! ;) Men nu efteråt är jag nog inte lika glad som jag troligen skulle vara efter att ha klarat en uppgift på fear factory...

Nu sitter jag alltså i vardagsrummet och väntar på att päivien viemää ska börja. Medsamma jag ser på den vilar jag på maten. Efter det ska jag gå över till mommos och äta ennu lite mer. Men då ska jag inte äta mat, det får bli gräddtårta och smärgåstorta och alla världens tårtor och kakor hon har att bjuda på. Hehe... Efter det kan jag troligen inte annat än bara rulla fram.......

adioos !

religiös

Nu är jag hemma. Första jag gjorde var att gå till mommos och moffas på moffas 70-års kalas. Det jag inte anade var att prästen var på plats och att de sjöng en massa psalmer, pratade om stenåldern och var känslosamma. Inte min grej precis. Så nu efter alla 1956 psalmer känner jag mig renad från alla synder. Blir alla gamla människor sådär religiösa och känsliga? Noja, nu till gladare saker. Jag är hemma och kommer inte att gå till skola imorgon heller. Jippiee. Fast nu har jag missat två prov.. Aij aij, inte bra....

bowling

Bowlingen gick väl helt ok. Första rundan vann jag! Yeij :D Sedan nästa runda gick lite sämre... Så till slutet prövade jag och malena på att kasta två klot på samma gång, men det hjälpte nog inte eftersom vi ändå fick högst en ner. Haha.
Noja, ska vi ta och repetera bowlingens mening; Man ska slänga klotet framåt och försöka råka i konen som är utställda på rad. Men malena hade egna tankar; Kasta klotet bakåt mot sina medspelare som sitter på rad bakom henne. Hahaha, jag skrattade så tårarna rann!
Lite friskare har jag väl blivit, men som det ser ut nu så lämnar jag nog hem imorgon också...


Ännu mera sjuk

Ingen skola för mig idag. Har super sjuk hals och så hostar jag + har snuva. Feber kan det också hända att jag har fått skaffat mig.. Mamma föreslog redan att jag skulle komma hem idag så jag inte skulle vara sjuk på helgen, eftersom det sker något viktigt på då. Men nej, inte tror jag att jag åker hem. Inte skulle jag vilja i alla fall. Hehh :)
Ikväll blir det bowling, får se hur det går. Hoppas jag är ens i skick för att gå med! Nu idag sådär annars har jag sett på film och duchat i över en halvtimme.. Och så fick jag besök av en bråkstake. Fast det fick mig nog att bli lite piggare. :)
Nu väntar jag på att en halvtimme ska gå så jag slipper och äta något.

heijheij :(


Sjuk

Aij aij. Jag trodde att min plötsliga snuva och atshuhande berodde på remont dammet som vi var omringade av då jag märkte att jag började snörvla. Men nejdå, nu har jag sjuk hals och snuva. Inte så trevligt nej, men något kan man inte för tillfället göra. Varm saft skulle sitta fint, men inte har vi någon röd saft att blanda vatten med heller. Men i alla fall vet jag precis varifrån jag fått denna snuva, eller rättare sagt av vem... Hehe :)
Var ut och gå med Malena även idag, men endast till prisma. Dock tog det över en timme. Nu ikväll har jag fått starkt läppomada smetat över hela ansiktet så det sved en bra stund efteråt, och dessutom var ju ansiktet härligt klibbigt.. Noja, nu har jag i varje fall fått tvättat bort smink och skall försöka ställa mig och sova, men först ska jag lyssna på nytt musik jag har.  Får se hur mycket sömn jag får inatt...

David Archuleta - Crush

natinati :)

härliga 2 veckor!

Alltså underbart. Kan nog inte säga annat. Läsordningen för nästa period lyder såhär; Måndag: 8-14, Tisdag: 8-15, Onsdag: 8-14, Torsdag: 8-14, Fredag: ledigt! Wow! Härligt!! Verkligen bra period. Tyvärr så har vi den perioden i bara två veckor, eftersom vi sedan ska på lia. Men i alla fall. Underbart. Uuhmamaa!

Nu ska jag lyssna på läraren i 20 minuter, sedan skall vi och äta lasagne.

lost

Vi var ute på en lång promenad med Malena idag. Det var inte meningen att promenaden skulle bli lång, men vi gick lite vilse. Hehe. Det blev nog närmare 10 km sist och slutligen. Telefonen ringde varannan minut då pojkarna var hungriga och ville slippa in till oss och äta. "Vann eni???" Hördes det ur lurens andra ända. Svaret blev oftast "ja veijt int...?!" Men sist och slutligen fann vi oss hemma vid internatet igen. Det hände efter en impuls som malena fick - ditåt ska vi! (sade hon åt mig att skriva) Så vad ska man säga.. Tacka Malena för att vi hittade vägen hem?! Mitt lokalsinne är verkligen usel, det märkte vi idag också..

Imorgon är det skolfotografering. Jag kommer att ha stora påsar under ögonen! Suck. Bäst att jag går och lägger mig nu så kanske de är en milli mindre....

11.55

I hate this part right here... hehh.

Skolan började kl. 9, vilket började med att jag kom försent. Och så skulle vi vara i auditoriet och lyssna på något om lia. Sedan modersmål, vilket alltid är lika roligt, hmm m.. Efter maten hade vi lektion endast ca 25 minuter, vet inte orsak men alla slutade kl. 11.55 idag! Yeeij! Roligt roligt. Men nu är det förståss lite tråkigt eftersom Jakobstad är inte precis ett ställe där det finns mycket intressant att göra. Eller kanske det finns det men inte något som jag skulle orka börja göra nu.. Noja, one step at a time!  Nu är det ju bara 2 timmar till maten igen, hehe. Malena läser på prov och jag sitter här. Vad ska jag hitta på att göra?regn igen

Plää. Regn igen... Men mycket har jag fått gjort idag ändå. Ridit redan med båda hästarna och så har jag bakat mockarutor! Det är bara glasyren kvar! Får nu se vad de blir till, eftersom jag lagade dem utan recept. Eller rättare sagt blandade jag lite olika recept.... Ehhhehe.... Nå i alla fall så brände pappa dem i ugnen. :( Men nog går de väl att äta ändå. Ikväll ska man då till Jakobstad igen. Är det månne ennu mer regn där?

Grattis åt min pappa och alla pappor på farsdagen! + Grattis åt Annalina och Daniel också + Noora och Sami!

Janet Jackson - Feedback

Heijheij

grått o. vått

Ödig veder. Hatar det. Blä! Det ser dessutom ut som om det skulle vara mörkt nu redan... Allu har jag ridit, mockat skit har jag också ;) Nu väntar jag på att maten ska vara färdig så jag får sätta i mig någon sorts soppa, och efter det får pappa komma och skjutsa mig till stallet där Ressu står... Ikväll blir det väl jeussen? Maybe...
Ja och så ska man ju inte glömma att idag har jag varit osingel i 4 månader! ;) <3

kul trehjuling

Shacket var hit ikväll. Annalinas födelsedags present fick jag också! Den bestod av 4 olika delar; tåring, armband, vristsmycke + en hemlig sak. Vi gjorde nu inget speciellt, var till stallet ett varv och så cyklade pojkarna på gården - både med två och trehjuliga cyklar! Påväg ner till stallet hoppade 2 av dessa 5 pojkar som var på besök fram ur buskarna och skrämde nästa livet av mig, Annalina, Malena och Mia!! Hahhaa. Helt trevlig kväll annars. Nu skulle jag ennu ha lust att se en film men får nu se om jag orkar.... Annars så;

Gonatt

hemma

Ja nu är man hemma igen, helgen framför sig. Idag blir det bara lätt ridning, eftersom hästarna har blivit vaccinerade i början av veckan. Pappa lagar mat, mums! Han är nog kocken i familjen. Eller jag. Fast jag brukar inte ha tid för matlagning. Hehh.. Var via Kokkola på hemvägen från Jakobstad, LIA plats fick jag ordnat åt mig. Det blev ABC, och jag får vara både på sale-sidan och "mat-sidan". Yeij! Så skulle jag ha viljat gå in till h&m och köpa en tröja, men det fick jag ju förstås inte. Nu har jag ont i nacken och huvudvärk. Äsh. Så skulle folk vilja komma till oss ikväll, men det är inte precis städat här så jag vet inte om jag vill ha hit dem..... I så fall borde man nog städa. Men det är ju tungt. Hahha.

 Fader vår i himmelen, helgat var hans namn. Tilkomme hans rike. Ske din vilja. Såsom jag vill. :D
Jonas hade en uppgift i skolan att skriva in vad som kommer näst, det med fet stil hade han skrivit in, annat var färdigt utgivet...


baijbaijjj

Hophophop

Snart helg. Äntligen! Malena har lackat mina naglar. Jag söker reda på bröllopskostnader utan att få reda på något. Och så lämnade jag och se på södernresor, ja oij vad det lockar till värmen. Nu ska vi alldeles strax ut och gå. Bara jag säger till. Vår lärare som vi skulle ha sista timmen var borta idag så vi slutade redan kl. 2. Inte illa det. Imårgon skoldag till egentligen... 10.45 i bästa fall? Vi får väl gå efter att vi skrivit provet färdigt antar jag. Det kommer inte gå bra, läsa borde jag men det "hinner" jag inte med nu. Så har vi ju också städat idag, riktigt storstädning! Skönt, det riktigt luktar rent nu. Och det känns rent. Men nu tror jag vi ska gå ut! Efter det kanske min hjärna orkar koncentrera sig mer på företagsverksamhetens förvirrande värld....... 

 

Heijjjjj!


rullande stolar

Vi har rast nu. Jenna och Jennifer rullar runt på de gula stolarna. Haha. Nu bråkar de om en dator... Bokföring näst, sedan mat. Så fick jag höra att bilden av kon var inte en ko. Det var Daniel. Hhahha :D Och så var det Niklas, Malena och Dennis ritat också....

nu ska jag fortsätta med rasten, på datorn hinner jag sitta mera efter lunchen!

Promenerande

Malena fick en strålande idé när jag anlände till vår fina lilla mysiga lägenhet. Ehhehe. - Vad säger du om vi skulle gå ut och gå?? Till Prisma!? Ja, det gick jag med på utan tvekan. Lite motion vore nog på sin plats! Vi gick en så lång omväg som vi bara hittade till Prisma, och ja skönt var det verkligen. Tillbakavägen var heller inte den kortaste. Malena tyckte att vi kunde börja gå ut och gå varenda dag härifrån framåt, en liten stund ens. Ja det passar bra för mig. Så lovade jag henne att skriva det hit. Alltså; Vi ska börja gå ut och gå varenda dag här i Jakobstad!

Nu senare ikväll har jag inte varit i mitt eget rum alls. Ja, varför månne det? Hehh. När jag kom tillbaka till mitt rum hittade jag en fin papperslapp framför dörren;
VAD ÄR 3 ÖL = !?
Johanna som kastar upp!!!

Och så är det ritat bilder på en john deere gubbe, en kvinna med mäktiga bröst, en ko? Och något annat oförståerligt.... Hahah :D Nu är det dags att sova!

Godnatt!!!!

gnäll i vädret?

Det är en glad dag. Ändå är vissa fristsamma. Eller är det jag som är fristsam? Hade just bokföringsprov, jag klarade det! Åtminstone tror jag det. Svaren blev i alla fall lika till slutet, så som det ska. Så det borde vara rätt. Jess jess jess! Och Annalina har köpt födelsedagspresent åt mig från cypern, orkar ju inte vänta till helgen så jag får se vad hon har hittat på.. Så går hon ju och skryter om att det är världens bästa present så det hjälper ju inte. Och själva Annalina vill jag också träffa! Det är så länge sedan :( Nu bara två dagar kvar..... Nu ska jag sticka iväg nerför några trappor och in i ett annat rum...

heejo<3

bröllopsplanering

Nu ska vi planera bröllop. Hur i vida värden ska vi få reda på alla kostnader och allt som behövs? En sak har jag åtminstone fått på klart, jag kommer inte ha råd att gifta mig, om jag inte har en rik man. Ehehhhe... Jag borde sluta tänka så mycket på pengar...........

Nu ska jag börja söka reda på priser på bröllopstårtor, bil, blommor, mat............


IT

Vår riktiga lärare är tillbaka. Skit. Eller på ett sätt är det nog bra, hon är betydligt bättre lärare än gubben. Inte för att nervärdera honom, det är bara min och flera andras åsikt. Nu arbetar vi med excel igen, men denna gång måste vi faktiskt göra något. För första gången detta år. Hahh!
Annalina har kommit hem inatt! Antar jag. Inte har jag hört något av henne ännu, så vem vet om planet har störtat eller något.. Men man ska ju hoppas på det bästa. En håltimme har jag idag också. Vad ska jag hitta på då? Dendär chokladen skulle nog smaka gott då antar jag. Men malena har väl låst in den i sitt rum. Fan också. Noja, kanske bara bra.......

Till slut vill ja tacka Daniel och Niklas för fina födelsedagspresenter! Hahhhaa :DD

Häst häst

Häst, häst, häst....... Jag vill ha en häst. En ung, livlig, super hoppare, mörk/vanlig brun. Inte en ljus häst. Inte åt mig. Vet inte vad det är men jag trivs bättre med mörkare hästar. Tittade just på hästannonser och hittade en underbar valack. Eller var det ett sto? Nu måste jag säga att jag inte minns.........
 Choklad. Mums. Den lockar på mig. Den får snart övertag. Jag vill inte äta den. Men den lockar så in i *******. Nu är den i säkerhet. En stund åtm. Malena fick lov att ta den, och gömma den. Hon får inte ge den åt mig idag. Men imorgon ska jag nog äta en del av den.
Ikväll/natt kommer Annalina också hem från cypern!! Uuuujeee! Men nu ska jag sluta nörda för denna stund. Har spenderat en alltför lång tid framför datorn nu igen..

heijheeeeej.

andra november

Det blev inget skrivande igår, tyvärr. Hade så fullt upp hela dagen ;)

Steg upp före kl. 6 på morgonen, ställde mig iväg till Kajaana. Heter de så på svenska? Nå i alla fall. Hästarna på skjuts och iväg. Det var mera snö där än här, riktigt ordentlig vinter, kallt var det också. Men nog är det här också det... Noja, i meters klassen var det bara en enda nolla, så jag och Allu med våra 4 fel blev till andra. I 110 cm blev det två slarvrivningar, annars funkade han jätte bra! Det blir nog 120 strax från våren med honom, enligt planerna. Ingen placering i den klassen, dock hade vinnaren 4 fel där. I 120 me Ressu kom vi lite nära på ett och tog ner det. Sedan var det en mur vi råkade missa... Noja, annars hoppade han nog riktigt fint. Sedan i både min och hästens första 130 cm bana var vi felfria! - Allt till sista hindret. Ett våghinder som skulle hoppas på en "kurvig väg", så det blev en lite slarvig anritt vilket ledde till att han i praktiken sprang om hindret.. På nästa försök var det inga problem alls! Det blev alltså 4 fel på grund av vägran, och så blev det dessutom 3 tidsfel. Men tänk er, trorts det räckte det till vinst! Den som kom på andra plats hade 8 fel och tredje placerade hade väl det också. Så verkligen tuffa banor, många mer erfarna ryttare än jag fick så mycket felpoäng. Som råga på allt fyllde jag 16...! Yeij, blev inte så mycket presenter... Men noja, nu är man ju byxmyndig i alla fall! ;D

nu ska jag ställa mig till skolan! Heijjp!

RSS 2.0