Blåsigt

Verkligen blåsig dag. Kändes som att jag och min häst skulle ha blåst iväg in i skogen då jag var och red. Eller så att alla träd skulle falla i nacken på oss. Eller som att hela världen håller på att flyga iväg. Eller... Eller.. Ja, det finns väl ganska många olika alternativ av vad som kunde hända. Hehe.

Nu ska jag snacka lite med mina brudar ;) Sedan är det gräddpotatis som väntar på att slippa i min mage.

Orka?

Ähh, orka blogga.

Har i varje fall varit hos malenas ikväll, satt och slöade framför tv:n och ut och ränna var vi också. ;) Inget bestämt om nyår än, undrar hur allt blir.... Äsh! Ingen lust att sova heller..

annalina

Annalina, Annalina, minkäs teit, tå int du haar tilifoone påå naa :( Va ska ja nuuuuuu???  :'(( :DD

12.51

Tänk er, jag har inte ens haft igång datorn än idag. Duktiga jag. ;) Vaknade klockan 12.51, ohopsan. Men nog har jag hunnit med allt jag borde redan nu. Så nu ska jag bara ta det lungt, allt tills vi ska till malenas. Och nu står det stilla i mitt huvud. Äsh.

glömma

pejrgmalerjt. Var ska jag börja?

Är irriterad på lite allt nu just, varierar lite på dåligt å bra humör. Beror lite på. Känns nestan som att jag kunde gå ut och lägga mig i snödrivan, titta bara uppåt och inte bry mig i något. Jag skulle bara vilja bort ett tag, bort från allt, glömma allt, tills jag fick allt under kontroll igen. Om jag ens får något under kontroll. Nu just verkar det nämligen lite... Oroväckande. Ide'er hur jag kunde sluta grubbla för en stund?

Var i bubbelbadet ikväll, så hade jag också ansiktsmask. Dagens mest avslappnande. Jajjamen.

Kärlek-Romantik-Sorg

Tittade på film just. Käleks-Sorg-Romantik filmer är inte kanske precis för mig....

Och denna sångtext stämmer ju faktiskt perfekt.

Amazing how life turns out the way that it does
We end up hurting the worst, the only ones we really lovetre ord

Om jag skulle beskriva mig själv med tre ord skulle det förmodligen vara; Flörtig, Skrytsam, Självisk. Positivt eller ej? Det beror väl på hur man ser på saken. Själv skulle jag tolka det negativt, om jag vore utomstående person..

Så kom jag på att jag ganska ofta skriver om att jag är hungrig, eller om mat, eller om att äta. Stämmer det?! Så därför tänker jag inte skriva om att jag är hungrig nu.

Sovmorgon

Godmorgon. Man kan väl säga att jag sovit gott och länge. Klockan är nämligen 12.40 just nu här hos mig, och jag steg upp för ca. 5-10 minuter sedan. Drömde en massa också, men dem drömmarna orkar ni inte höra på. Så nu borde jag gå till stallet, fixa till där lite, sedan och rida. Jag hade hoppats lite på att slippa till stan idag men tydligen inte... Tiden räcker inte till. Något ska vi nog göra ikväll, vad har jag ingen aning om.

Nu måste jag nog gå om jag ska hinna med allt.

Indiana Jones

Ingen uppdatering här på några timmar. ;)

Har sett på en indiana jones film ikväll, med pappa.. Efter det har jag bara suttit här och varit trött.

Förresten så är dethär första dagen på vääääldigt länge som jag inte har skickat ett enda meddelande. Stolt får man ju nestan vara! ;)

Nu ska jag gå och sova. Tror jag...

IQ

Gjorde just ett IQ test på illustrerad vätenskap:s sida. Jag har faktiskt 111 i IQ, tro eller ej! ;)

Nu ska jag lägga i några nya låtar i min mp3, så måste jag ut med Zorro tyckte pappa. Fast Jonas, ja han tittar bara på tv!

skit

Nyss har ja tvättat händerna. Det var kanske inte så konstigt? Men jag hade hästskit på dem, så det var kanske lite mer ovanligt. Jag brukar nämligen inte lägga mina händer i skit varenda dag. Heh.

Allu var pigg igen, hoppade lite, nu var han jätte fin! Dessutom tappade han ena framskon mitt i, så pappa fick komma och spika fast den pånytt. Ressu hoppade också lite småhinder idag, helt okej var han också.

Nu är jag hungrig, verkligen! Har inte ätit något idag. Eller jo, lite choklad men det räknas ju egentligen inte. Tur att maten är snart färdig!

1000

Aijdå. Jag är ju för aktiv. Inte kanske här på bloggen, men med min telefon. Jag får skicka 1000 meddelanden i månaden, och nu har den 1000 gränsen gått. Oops. Så nu tänker jag inte svara på ett enda meddelande. Om det inte är livsviktigt... Så de som vill får kontakta mig med ett samtal istället. ;) Eller via nätet!

svettigt

Red Ressu för en stund sedan. Han var riktigt bra - allt tills sista galoppen. Så då blev det att lämna där och arbeta tills det funkade igen. Han blev ju bara en aning svettig, stackarn.

Nu ska jag alldeles strax gå och ducha, sedan ska jag se om jag på något vis skulle slippa till Emmas? Jag borde nog göra det.

hoppla!

Nu har jag till och med fotograferat lite vår hund. Vi har faktiskt högt hoppande hästar, men dessutom ser det ut som att vi också har en högt hoppande hund.
Hehe, en liten kenguru dendär Zorro ;)

tänka?

Förresten. Jag har kommit fram till att jag inte kan tänka och fundera över saker.

Dålig sällskap?

Det känns som att jag skulle sova ännu. Jonas kom just och väkte mig ur en dröm. Så nu ska jag fort säga en händelse före jag glömmer bort den! Ja, vi var i internatet och Lena kom på besök dit. När hon skulle hem stod hon ensam "nere" och väntade på att de skulle koma och hämta henne. Då kom Mårten och höll henne sällskap, och varnade henne att vara min vän, att jag inte är bra sällskap åt henne. Eller var det så att jag inte var bra sällskap åt någon? Det var ju roligt att höra. :D

Så drömde jag annat också, men det ska vi inte gå in på detaljer på. Men det handlade om internatet det också, och en viss person som bodde där, och in i denne persons rum. Och vad som hände där i rummet? Det vet jag faktiskt inte själv heller, Jonas väckte mig precis då.

Nu känner jag mig vaken, trött, hungrig, förvirrad, glad. Och orolig. Jag tror jag ska börja med att byta ut hungrigheten till mätthet. Så vill jag också tala med min personliga assistent.


Fittit

Ni kanstzi haar håka et fö he mesta tå ja er fitti skriivar ja på dialekt? Men he er så mytzi leettari ti uttryck se tå.

Så nu er ja alltså fitti. Entligen er int ja he, men ja vaal baa så frista å iriteera. Fövii kan int e baa vaa söis som ja vill? Okeij javeijt et int e kan he, å et söis så ja sku vila et e sku vaa så kan e heilt enkkelt int vaa. He er ritti sant he. Men nu ska allt vaa så saakrans svåårt å baa vaa imoot me. Å ida sku ja enlit horoskoope, vilket ja mejr elde minder troor åpåå, håka et ja bryyr me om naan mejr en va ja dzissar. Å nu sku ja ha vila veta vem e var. Nåjaa, klåkkå er ju yvi 12 reij, så he var i princip "igår" som e stoo hedee. Å ja veijt int ritti hu e vaalt mee e? Ähh, nu ska ja surf viidari naliiti, tå håks ja sova. Kanstzi hitt fittiheite far bort me sömne? He pa åtm dzera he.

tung resa

Nu har jag äntligen sluppit hem efter de tunga timmarna först med mommo och moffa i bilen, lyssnande på suomipop. Sedan på festen, dricker kaffe och försöker se glad ut. Fina smycken fick jag i alla fall av pappas syster! Wow säger jag bara! Örhängen, ring och halsband. Sedan le åt kameran, blingbling, sedan 2 timmar igen i bilen med suomipop i bakgrunden. Sorligt att jag faktiskt inte kände igen mina kusiner. Jag hade ingen aning om vem som var vem. Hehe...

Men nu är jag verkligen hungrig. Borde kanske ta något att äta? Ja det ska jag göra.

Kaffebjudning

Jag hinner, jag hinner nog blogga lite före klockan blir så mycket så att jag ska dra iväg! Vi ska till koskenkorva. Ja exakt, där koskenkorva fabriken ligger. Men till själv a fabriket ska vi nog inte antar jag. Heh. Min farmor fyller 80 år idag, så dit ska jag nu på kaffebjudning hos hennes dotter, och de bor brevid koskenkorva fabriken, därför heter ju stället koskenkorva. Intressant, javisst! Som tur kommer jag hem med mommo och moffa, så behöver jag inte vara där länge i varje fall.

Igår kväll var det väl helt roligt?! I mitt huvud finns i alla fall bara en sång - Max don't have sex with your ex. Heh. Men jag tycker så synd om malena då hon mådde så dåligt på grund av sin feber.. =/ Nu får man väl börja tänka vad man ska göra på nyår? Jag vet, vi borde inte planera. Men något borde man väl veta om nyår?

Nej nu ska jag dra iväg så att jag är färdig då mommo och moffa kör in på gården.

domnat bort

Nu vet jag i varje fall vad jag ska ikväll! Yeij! Bara klockan kunde bli fort 8!

Mina tår har domnat bort. Har varit ute och ridit i kölden utan något extra varma skor eller strumpor.. Smart, javisst!

Tog några skutt me Allu på dagen, jag borde verkligen slippa och hoppa med honom fortast möjligt! Han har haft en lång hopp paus nu, så det verkar helt som om han skulle ha glömt hur man gör. Han tog helt underliga hopp, och skuttade på som ett litet barn! Och det hjälpte ju inte heller att jag själv inte har hoppat på nästan lika lång tid som han.. Kan man verkligen glömma tekniken på 6 veckor? Ja, tydligen kan man.

Ikväll?

Dagen har börjat med att se på the simpsons, så kom ju också stuart little, så den ville ju Jonas titta på. Klockan är redan över 12.30 (finsk tid) och jag har inte fått gjort något ännu. Kläderna har jag nog fått på mig, så egentligen är det bara att gå ut och aktivera sig. Jag tänker rida med Allu till den åkern där vi har upp et litet hinder, så då får jag ta några hopp med honom.

Vad ska man göra ikväll då? Det är sant faktiskt, man borde inte planera något. Allt bara skiter sig.... Så nu mittiallt har jag inte heller några planer inför kvällen. Får se vad annalina och malena säger.

Julbild

Här har jag nu en bild från julafton.....Nu ska jag se på film. Sedan sova.

julklappar

Nu har vi ätit julmat och delat ut julklapparna hos oss. Jag fick riktigt bra presenter, tror jag aldrig förr varit såhär nöjd över vad jag fått! Jonas fick radiotelefoner, så nu är de i full användning överallt. Själv fick jag parfym, högtalare till dator, plattång, mjukisbyxor, presentkort till h&m, en sorts "smycklåda" eller vad man nu ska kalla det. Och ja, då ennu en kalender och en liten rolig bok. :) Sådär annars har jag också fått ganska så mycket pengar.....! Och pengar är det ju aldrig fel med.

Högtalaren jag fick är faktiskt bra! Och inte precis minsta man hittat heller. ;)

Nu vet jag inte vad jag ska göra. Bilder har jag faktiskt tagit lite, så vi ska se om jag orkar lägga in dem här ennu lite senare ikväll.

Dum häääst :)

Jag undrar själv också hur jag hinner uppdatera såhär mycket på julafton. Men jag är väl bara bra att smita undan....

Min kära heeeest hade bestämt sig för att rymma idag. Så det gjorde han och jag stod och tittade på sålänge han sprang omkring. Efter en stund ansåg han att han var färdig så han sprang in till hagen tillbaka och kom då gående emot mig så jag fick ta in honom. Dum häst :))

Jag kommer troligen att få 239085 julklappar har jag på känn. Minst. Så snäll som jag har varit. Eller så inte. Men några julklappar ska jag väl i alla fall få. Riktigt snart kommer mommo och moffa hit, så jag borde kanske ställa mig färdigt nu?! Kläderna har jag nog fått på mig, men håret och sminket har jag inte hunnit laga ännu. Men det tar inte så länge, om jag känner mig rätt..... :D


Ohälsosam Jul

Jag tror inte julen är riktigt bra för hälsan. Hos oss har man åtminstone varit gnälliga, och stressat. Inte så roligt det, då man ska vara glad på julen. Dessutom äter man ju en massa onyttig mat. Nu ska jag sticka iväg och rida, min skjuts kom.

Jul

God jul till er allihopa! Vi har i alla fall inte delat ut julklappar än, men ni som har, vad har ni fått? :)

Ska försöka fotografera något också.

Bilder från Mias


BTW, ja har ju bilder från mias födelsedag också. ;)


just dance


Fotografier

Nu har jag sorterat mina väldigt många fotografier fint i ett album. Det tog ju bara närmare 2 timmar, men nu är de där! Dessutom böt jag ut en tavla i mitt rum, så det blev lite trevligare också. Nu har jag ingen aning om var min matta är, eftersom mamma rövade bort den för flera timmar sedan.... Klockan är ganska mycket, men jag är inte alls trött. Tvärtom, jag är helt på G nu. ;)

Tidigare ikväll red jag allu, hade riktigt roligt med honom bara, krävde inte så mycket. Efteråt putsade jag sadeln och gosade med min kära heeest :))

Film dag

Vi har filmat en ny film idag. Den förra (boys boys boys) gjorde succé, men det förekom också vissa komplikationer. Så nu har vi gjort en ny film, som finns att se på lunarstorm på Jou_ :s galleri. Den blev inte lika bra som den förra, men ballare! Äh vad jag skäms nästan..... :D Nu har jag försökat fixa julklapparna helt färdiga, eftersom jag har slarvat med det lite... Och så hade jag tappat bort en julklapp också.. Men som tur hittades den. Nu har jag städat hela kvällen, hur atkiv jag har varit kan man ju fråga min mamma. Eller bror som kommer och vaktar varannan minut så att jag inte sätter mig vid datorn. Hehe. Ikväll skulle jag gärna vilja ha mycket msn sällskap. ;)

Dessutom så fick jag reda på vem den namnlösa blomman var av! ;)

Mias firande

Ikväll var vi i Jeussen och firade Mia. På plats var: Jag, Malena, Annalina, Daniel, Niklas, Dennis, Toni, Joakim x2, Pernilla, Evelina, Cecilia, Mia förstås. Glömde jag någon? Ja, Mathias! Då var det kanske alla?! Så fick jag, Annalina och Malena våra julklappar av Mia, fina hotpants, eller vad man nu ska kalla dem, likadana men i olika färger! Med kor på ;) heheh :D Nu är jag väääldigt trött, men endå envisas jag med att sitta här. En liten stund till. Dessutom är det ju folk som vill prata med mig på msn för en gångs skull :)

Last christmas

Väntar på att mamma ska komma hem. Då ska vi städa sa hon. Jippii.. Nu har jag julfeeling, lyssnar på Wham - Last Christmas, och dansar med som en idiot. En glad idiot visserligen.. Hehe :D

Propp-Prisma

Arbetsdagen gick ganska fort, faktiskt. Jag väntade på att slippa hem, men tror ni jag slapp det med det samma? Nejdå. Vi skulle och handla till Prisma - vilket tog en evighet eftersom alla världens människor tycks ha velat komma till just den Prisma vi var till. Nåja, när vi entligen slapp därifrån tyckte mamma och Jonas att vi skulle gå och äta. Jag tyckte vi kunde gå hem strax och äta där istellet, vi hade ju hela bilen redan proppfull med mat! Men såklart skulle vi och äta. Men nu äntligen är jag hemma. Ikväll ska vi till Mias och fira hennes födelsedag.

Så hade jag fått ett julkort i postlådan också. Det var ett fint kort, ett fotografi av Nekin. :) Honom skulle jag vilja se...

blomma av namnlös

Ush och fy. Verkligen onödig dag. Har försökt julstäda lite, med inte så bra resultat. Så har jag ridit. Det kändes också onödigt eftersom vägen var så skarp. Så har jag ju ätit också. Vilket kändes onödigt. Inget nyttigt med denna dag alltså! :)

Fick nyss en blomma av okänd avsändare. Vem kan den vara av?

Nu sitter jag här, och har suttit här redan en stund. Men då det inte finns något att göra.. Eller visst, sekert skulle det finnas något att göra, men inget så viktigt som jag borde göra nu. Jag har märkt att jag skuttar på alla uppgifter så länge som det går.. Hehe. Imorgon ska jag stiga upp redan runt klockan 6.. Ush, det lockar inte det minsta! Det är ju jullov! Men sedan är det tisdag, och då ska vi ha kul med annalina och malena. På onsdagen julafton, borde väl gå som smort. Torsdag... Inga planer där, eller jo, planer till kvällen har jag visst! ;) Sedan helg igen. Jag har på känn att lovet kommer att gå fort.


I förrådet har de visst lite alkoholaktiga drycker.. ;)

manege?

Jag fick höra att en viss person som jag inte trodde skulle läsa, läser min blogg! Första tanken av det var både positiv och negativ. x)

Jag har sjuk mage. Och orsaken vet jag också. Det finns två. Orsaker alltså. Jag är hungrig, och så borde jag gå på wc:n. Men först måste jag ju sitta här lite. Bra lite! Hoppas på att slippa till manegen och rida idag, då får man ju hoppa lite också. Har inte hoppat på en evighet, känns det som! Var och tittade på nedervetils manege också.. Hmm, ja liten var den i alla fall. Men som pappa tyckte "bättre än ingenting". Ikväll kan jag inte göra rktigt något, fast det är jullov. Jag ska nämligen och arbeta imorgon, eftersom jag varit borta så ska jag arbeta in. Men bara en dag. Och så börjar jag klockan 7 på morgonen, ush! Men sedan är det äntligen ledit en lite längre tid! Men nu ska jag ta och surfa vidare!

heijp<3


ikväll?

Har inte haft någon alls inspiration för min blogg. Men nu är den tillbaka! Så.. Var ska jag börja?

Lia har blivit bättre, får vara vid kassan nu också, då det kommer kunder. Igår var först chaket hos oss, sedan bestämde vi oss föratt gå till snåre för att se hur det var med Mias fest. Där orkade vi inte vara, så vi for till Tonis och satt där tills vi åkte hem. Ikväll vet jag inte vad jag ska göra. Det finns två möjligheter.. I alla fall så är det så ödigt väder att det inte egentligen går att rida någonstans! Och btw så sov jag till halv 1 på dagen idag! Det va sååå skönt!

kassan

Nu är jag glad. Hehe! Första gången på några dagar då jag är såhär glad. Jee :D Har sovit riktigt dåligt senaste natten, vaknade redan 3 tiden och tyckte att jag var pigg nog för att stiga upp. På lia fick jag sitta vid kassan hela dagen, jeij! Roligaste hittills var det nog. Nu spelar jag miinaharava med niklas. Det är ganska kul det också. Och så ... Ja.. Det känns bättre nu!

hahahah

'mαleηα sanoo (20:42):
satan ja måst å kakk!!!men ja trööst int!! 
'mαleηα sanoo (20:42):
tå dennis sitä sääkärt å lyyssä 


Hahhahaha! Tack malena, för dagens skratt! :D

tungt

Hmm.. Nu blir det ett inlägg på dialekt.

Hitt daan haar fii tröögt. Å tungt. Vaknast på mårne å fleir gang fyri ja mereett sku stiig upp.. Å såde annos haare vii tungt. Hadd juulfest ida, ganska så tröögt vare.. :P Riidase vila int vaal ritti ti naa helde, hadd int ritti inspiration på topp. x) nu fösöökar ja pigg upp me sjölv me na pigg musiik, å så lova ja et ja sku baka juulstzeernona. Så haar ja ju naa ti dzee åtm. Men ja er noo gårr hungrå nu å! Ja tror noo ja ska taa å ita tiföst. Tå vi nu fö ein gangs skull har naa i tzyylskååpi å.. På friidan håks ja glööm bort all beskymra. Tå ska e vaal braa.

It's over now


väntan

"hu kan todee vaa bikvääm??" Undrar Toni här brevid mig, om klackade skor. Hehe. Sitter på malenas dator och väntar på att hon ska komma hit. Hon skulle få skynda sig nu! Jag har tråkigt. Och att äta hittas det bara kiwi och mandarin. Men nu bara mandarin eftersom jag ätit upp alla kiwin. Makaroner har de menat äta ikväll så kanske jag kunde få lite mat av dem också. ;) Sådär allmänt så är jag på nervöst humör, och så är jag ju i Jakobstad nu. Känns ganska roligt att vara här, egentligen....

äntligen!

Nu vet jag precis vad jag ska. Äntligen! Äntligen. Det känns fint, faktiskt! Fast lite spännande är det i alla fall. Eller inte så lite heller, mycket spännande! Fast å andra sidan känns det hemskt.. Nu ska jag i duchen och tvätta av mig alla tankar! Förresten så ska vi nästa sommar troligtvis både till Åland och Sverige på hopptävlingar! Blir verkligen långa resor... Men det är det värt! :D

jag vet

Nu vet jag vad jag vill. Äntligen! Men men men... Hade huvudet fullt av saker jag skulle skriva ner här idag, men nu då jag ska skriva så tror ni jag har något att säga? Nej. Arbetet var tråkigt. Skulle vilja ha lite omväxling, alla dagar är likadana.. Har ridit Ressu "redan", han var rikigt bra idag. Nej men nu orkar jag helt enkelt inte skriva!

hästen som hoppar genom väggen

Igår kväll blev det att åka ut och köra. Och så kommer jag inte på något mer att säga om det :D hehee.. Nåja, väl hemma orkade jag inte gå och sova direkt, så jag tittade ett avsnitt svensson svensson. Hehe x) Sedan har jag drömt en väldigt konstig dröm! En häst in i boxen hoppade flera meter upp mot väggen, den skulle igenom väggen, föratt slippa ut och se Miisa Pulkkanen (en duktig ponnyryttare) rida sin ponny! Den lyckades, och jag trodde den skulle dö, men nej! När den väl kom ut så hade den fått en ryttare på sig och så for de tillsammans galopperande på en terränghinderbana! Haha :D Nu ska jag stiga upp och ta mig något att äta.

Hårfärgning

Stadsresan gick bra. Hehe.. Köpte julklappar, hårfärg och så hittade jag faktiskt en kjol till julfesten. Nagellacksborttagningsmedel kom jag också ihåg att köpa! Nu håller jag på och färgar håret. Får se hur det kommer att se ut när det är färdigt, men sådär annars så är det meningen att vara brunt med lite ljusare slingor i. Fransk manikyr ska jag också laga åt mig, strax jag tvättat bort hårfärgen ur håret. Min ena hand är dessutom ganska svart eftersom jag inte använde hanskarna under hela sessionen. Oops... Mina naglar blev ju förstörda! Hahha, jag låter liiite bara bimbo........ Hehhehe :D Nu är jag glaad. Får se vad som sker lite senare ikväll sedan ennu. Har inga speciella planer, men kanske åker jag någonstans. Men om inte blir det bara en film. Och så sova, sova. ^^ Ush vad de spelar dåligt musik från nrj denhär tiden på veckosluten!

amppert!

Godmorgon alla! Igår kväll var det kul, bråkiga var de, det visste jag ju ;) Annalina meddelade för en liten stund sedan att "vi" ska till stan idag, yeij! Så nu borde jag "amppert" byta om till ridkläderna och sticka iväg och rida så jag hinner före vi ska åka :) Nagellacksborttagningsmedel står överst på köp-listan! Mina naglar ser för jävliga ut nu just eftersom jag inte fått tagit bort det gamla nagellacket! Ush :D

nöjd, för en gångs skull.

Jag är trött. Men än är dagen inte nära på sitt slut. Huhhuh. Men jag tror nog jag piggnas till då man ser folk. Vilt folk menar jag då. Vi ska och fira Daniel ikväll, han fylde 17 förra helgen. Jeij, ingen present får han nog inte av mig... Oj vad snäll jag är ;) Så var jag hos frisören idag, belv faktiskt riktigt nöjd för en gångs skull! Jag brukar alltid ha något att gnälla på :D Äntligen slapp jag det långa, tjocka och tråkiga frisyret! Faktiskt, riktigt ovanligt nöjd kan man väl säga att jag är.

Nu ska jag hitta på något att göra i ca. en halvtimme, sedan ska jag gå och mata hepporna våra. Så blir det redan att börja ställa sig iväg!

regelbunden massage?

Massören tyckte jag var väldigt spänd och rekommenderade att jag skulle börja gå regelbundet och massera mig. Det passar ju för mig, men inte för min plånbok kanske... ;)

Nätet har varit ur fuktion nestan hela kvällen, tur att den kom tillbaka nu ennu före jag ska ställa mig och sova. Annars kan jag ju inte få god nattsömn! Så nu, mina kära läsare, tror jag att jag skall ställa mig och sova!

irriterande radiokanal

Jag får nervfel med radiokanalen som spelas upp på min lia plats. Det spelas samma låtar precis varenda dag, och emellanåt också samma låt två gånger under tiden jag är där! Arrrgggh! De spelar speciellt mycket Pink - So what, och Katy Perry - Hot n' cold. Så nu är jag totalt irriterad på dem sångerna x] Men om man ska tänka positivt så är det ju tur att de inte spelar någon jul-cd helatiden, då först skulle man ju bli frustrerad! Idag skall jag till massören, men före det ska jag hinna rida. Och imorgon ska jag till frisören! Det är verkligen på tiden!! :D

Nu ska jag gå ut i kylan och rida med min älsklingshäst :):)

Jobbig liten typ

Malena är en jobbig typ. Verkligen. Skulle hon bestämma skulle jag troligen sitta och skriva blogg hela tiden. Hehe :)

Jag åt en stor burrito, så nu är jag mätt! Men uuuh, vad gott det var. Kunde äta det varenda dag :) Törstig blev jag också..

Nu sitter jag ock skriver + ser på tv på samma gång. Tv har väl egentligen varit min ända sällskap idag också, nästan ända ska vi väl tillägga. Nu efter att klockan slår 21 (finsk tid) ska jag hoppa i duchen och börja ställa mig och sova. Imorgon vill jag inte ha migrän! Börjar arbetet redan kl. 7, så det är nog inte alltför tidigt att gå och lägga sig 9 tiden i varje fall. Klockan 5 har jag tid hos massören imårgon. Yejj! Kommer att bli så skönt, så skönt! :D Och nu närmar sig klockan med rask takt 9, så det är dags för mig att gå..... GODNATT

Problem?

Hahaa. Vissa personers problem.. Är så roliga! Eller för själva personen är de kanske inte så roliga, men såhär som utstående kan jag bara skratta.. Ush vad elak jag är...

Har legat och sovit hela dagen idag också, eftersom min migrän inte har velat lämna mig ifred. Hatar det. Verkligen! Men en aning aktiv har jag nog varit; städade nämligen mitt rum lite. Nu skulle jag redan vilja att det skulle vara julafton. Och nyår. Och nästa år! Oj vad jag längtar till det redan. Jag har så många planer att uppfylla! Nujust står mitt huvud tomt, så jag kan väl komma och uppdatera senare, dvs. efter att jag ätit den underbara broilerburriton från pedrinas! Jag vet åtminstone en som är avundsjuk, eller vad annalina?? ;)

Malenas inlägg

Detta inlägg är ägnat åt malena. Hon ville så gärna att jag skulle skriva så hon får något att läsa. Hon är sekert den ända aktiva läsaren på min blogg, hahah ;) Nu fryser jag. Och mamma håller på och lägger vatten i badkaret. Oj vad det skulle vara roligt att ta ett bubbelbad nu! Meeen.. Jag var ju senast i lördags.....

Nåja Malena. 

Visst brukar du nudå vara efter skolan och äta? Det är faktiskt nyttigt skall du veta!
Är det tråkigt i Jakobstad utan mig? Men vissa fördelar finns det väl ändå, i och för sig.
Hur har du klarat dig utan min proffsiga fön? Och nog har du väl kommit ihåg varje kväll att be en bön?!
Har Dennis varit lydsam? Eller Robban en aning blygsam?
Har Danni varit bråkig? Och Toni kanske kåtig?
Är Nikki fortfarande stark? Och hörs det genom ventilationen de andras hårda snark?
Har ni kokat mycket makaroner? Och inte har ni väl ätit alltför stora portioner?
Inte har jag väl mycket skräp in i mitt rum? Inga julklappar får ni ju om ni e dum!
Har du varit alls ut och gå? Om inte så borde du nog stryk få!
Har du kommit ihåg att raka benen? För du vill väl inte ha lika mycket hår som renen!
Ska Daniel i helgen fira? Annalina kunde vi ju in i hans paket vira!
Se till att ha ordning i vårt kök, jag vill inte se några spår efter ditt pök!
Nästa tisdag jag hoppeligen dit då igen anländer, jag hoppas att du aktivt kondom använder!!
Nu jag klart skrivit, och senare ikväll jag också hästen min har ridit!


Varsågod malena! :D nu ska jag sticka iväg och rida, före pappa börjar bli en värkerlig pina.............

migrän

Migrän = Dagen förstörd. Märkte runt 9 tiden på LIA att jag börjar få migrän, så det var bara att åka hem fortast möjligt då. Nu har jag ägnat över 6 timmar åt att sova och spy. Trevligt va? Nu hade pappa i alla fall lagat mat, så det åt jag mycket av, tom mage som jag hade. Lite bättre mår jag ju nu i alla fall, värsta attacken har nog gått om. Men det blir nog bara vila hela dagen till slut...

Nu väntar jag på att malena ska logga in på msn så jag har något att göra före jag ska gå och se på päivien viemää...

Korvgrillning

Vi har gäster här ikväll. Men de brukar nog vara hos oss så ofta så man behöver nästan inte kalla dem gäster längre. I alla fall så sitter de ute i grillkotan och grillar korv. "Alla" andra är i Jakobstad, eller påväg dit. Jag skulle också vilja. Faktiskt. Jag undrar hur stor skräphög jag kommer att ha in i mitt rum då jag kommer dit nästa gång, eftersom pojkarna brukar slänga skräp in dit genom att trycka in allt genom sprickan under min dörr. Vad skall det bli av dem också? Jag borde nog vara där och hålla lite ordning på dem, eftersom det inte verkar gå så bra för malena... :D

Ganska lustigt var det att inatt fick jag meddelande klockan 2:18 och samtal kl 2:19, av helt olika personer! Tänk att de råkade vilja kontakta mig på så samma gång ;)

Allu var härlig idag. Men när skulle han inte vara? Nåja, nog finns det sådana gånger också som han är ödig. Ressu fick svettas idag riktigt ordentligt, haha.

Jag tror jag glömde att nämna att det var finlands självständighetsdag igår, 6.12. Men vem skulle inte ha vetat det? ;)

Nu ska jag försöka fixa studiekort åt mig, det har tagit alltför lång tid för mig att skaffa ett sådant...

Hemsk dröm

Godmorgon världen. Jag är ganska glad idag. Men lite orolig på ett sätt. Jag drömde nämligen en dröm som inte var av den roligaste sorten, och nu är det en viss person som inte har svarat på mitt meddelande... Meeeen, inte ska jag tro det värsta medsamma.

Var i alla fall till jeussen igår, riktigt trevligt var det. Robin och Daniel var visst inte i värst bra skick senare på kvällen.. Jag träffade Jim också, vilket var roligt eftersom jag sist sett honom på måndagen.

Nu ska jag skynda mig om jag skall hinna emd mamma till horse-ess!

bubbelbad?

Jag for ridande till Ressus stall idag. Stannade på vägen hos annalina och pratade länge..... Ressu hade tappat ena bakskon så det blev inte precis någon ridning med honom då. Så det var bara att rida hem tillbaka. Var på "resa" i 4 timmar, så när jag väl var hemma igen var jag frusen och hungrig. Pappa var snäll och kokade makaroner åt mig sålänge jag satt på datorn och värmde fingrarna. Och nu sitter jag här igen! Ska nog snart hoppa i duchen, eller så kunde jag ta ett bubbelbad före jag börjar ställa mig iväg mot jeussen....

?

Varför. Vaför. Varför vet jag inte något??? Varför kan inte livet vara lätt? Varför är det så svårt? Varför är det inte så lätt som jag vill att det skall vara??


I hate this part right here
!!!!


Nu tänker jag gå och rida. Då går mina tankar åtm. till något vettigt.

När en vecka gått..

..Är jag slut. Egentligen har veckan gått riktigt fort, fast själva dagarna emellanåt har varit en aning på längre sidan.. Beställde tid för hårklippning idag, nästa vecka blir det. Så var jag och red Allu, han var verkligen fullblodig idag! Hehe. Men det gick nog riiiktigt fint då han började lyssna på mig. :) Underbara heppan!

Ikväll vet jag inte vad jag skall göra. Troligen blir det att sitta hemma. Men det gör inget. Skulle faktiskt vara bara skönt att se en film, och sedan sova, sova, sova. Och imorgon också sova, sova, så länge tills man själv vaknar. Nu ska jag ta och fixa till mina naglar. De ser helt förjävliga ut.

kassatant

Rolig dag hittills! Fick sitta i kassan idag. Det var det roligaste hittills! När första kunden jag skulle ha kom darrade mina händer myyycket, men nog gick det väl bra ändå. Sedan började det rulla på och det var roligt:) Jag kunde sitta vid kassan hela dagen imorgon.... Heehe. Och nuförst börjar jag lära mig arbetsrytmen där. Jag har haft riktigt bråttom att göra saker, så jag skall verka väldigt aktiv, men nu har jag kommit fram till att det behövs inte. Man behöver inte ha någon brådska där. Bara ta det lugnt och njuta av musiken x) De säger föresten på radiokanalen "suomen suosituin radiokanava jolla et kuule samaa kappaletta kahdesti!" Neeeeee.. Varför hör jag det då? Detdär ska man nog inte lita på. Nu ska jag fort och ridarida så det inte blir mörkt. Och ikväll ska jag till Lenas!

Så slut

Vilken tung dag! Jag är så trött. Helt slut. Arbetet gick helt bra, kom hem, for direkt och red Ressu. Efter det fick jag en halvtimmes paus, så gick jag till mommos föratt äta tårta. Så och rida Allu. Och nu kom jag in nyss. Som tur har jag kvällen på mig att vila. Och natten, den tycks gå så fort nuförtiden! Jag tänker ta en skön duch efter att jag sett på salatut elämät. Längtar redan :D Om jag är riiiiktigt duktig kunde jag ju gå nu redan! Hmm...

I alla fall så.. Jag vill att det ska bli helg! 

Hejp <3

Uleåborg

Huhhuh, en verkligen tung dag på alla sätt och vis :) Startade kl 8 från skolan, var fram vid oulu 12 tiden. Shoppade i 5 timmar, nästan. Först hittade man ingenting och det kändes helt onödigt att vara där. Men då jag gick in i en butik för 3dje gången kunde det hittas något. Bla. 3 tröjor, diadem och julklappar. Nu måste jag avsluta med datoren för idag....

 Godnatt, heijdå!

sjuka axlar

Jag känner mig helt slut. Min rygg och nacke värker också. Blää. Ikväll kommer jag inte att slippa tidigt och sova, det vet jag redan.. Hoppas jag kunde sova i bussen ens tund imorgon. Jag måste välja noga vad jag skall ha med mig till Jakobstad ikväll eftersom jag måste bära på allting i Uleåborg i morgon.... Så det blir inget extra alls med mig! Tragiskt... :D

Nu är jag trött och snart sur också, om inte pappa kommer redan............!

Lia, dag 1

Steg upp lite före kl. 6. Så kom jag hem nyss. Och klockan är nu 13.28. Det var en ganska tung dag på LIAn, men tiden for ganska så snabbt. Jag hoppas att jag inte behöver vara riktigt många gånger ännu på Sale-sidan och arbeta. Jag föredrar heldre köks-sidan :) Nåja, inget mer om lia då, överlag så är jag på bättre humör idag än igår! Men jag känner på mig också att jag kan bli på lika dåligt humör om det blir så.. Nu ska jag byta om och gå och rida Ressu.

RSS 2.0